Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Inspectorul sef, „batut“ în instanta de directori

Inspectorul sef, „batut“ în instanta de directori

• cîtiva directori demisi de sefa inspectoratului sînt chemati de aceasta la sediul institutiei • motivul este ca sa se gaseasca „o modalitate de punere în executare a dispozitiilor instantelor“ • care instante au stabilit repunerea lor în functiile din care au fost suspendati • unul dintre directori a cerut daune morale • altul o acuza pe sefa ISJ de abuz în serviciu, formulînd o plîngere penala •

Unul dintre subiectele de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt este gasirea unei modalitati de punere în executare a dispozitiilor instantelor judecatoresti, care au decis ca patru directori de la diverse institutii din judet, suspendati conducerea învatamîntul nemtean, sa fie repusi în functie. ÃŽn ultimele doua zile, fostii directori Dorin Morosanu, de la Colegiul Stefan cel Mare Tîrgu Neamt, Dan Zaharia, de la Grupul Scolar Vasile Sav Roman, Leonard Vacaru, director la Colegiul Tehnic Danubiana si Constantin Vernica, de la Palatul Copiilor din Piatra Neamt au fost înstiintati ca astazi, 6 iunie, sînt asteptati la Inspectorat, pentru a participa la sedinta Consiliului de Administratie. Toate cele patru cadre didactice au contestat în instanta deciziile de suspendare a lor din functiile pe care le-au ocupat o vreme, întrucît au iesit prost la evaluarea facuta de sefa inspectoratului. „Eu am o hotarîre a Curtii de Apel Bacau prin care se anuleaza ordinul ministrului, de suspendare din functie, si se dispune reinstalarea mea ca director al Colegiului Tehnic Danubiana Roman. Aceasta sentinta poate fi atacata la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie, dar cîta vreme sînt asteptat pentru a se vedea cum poate fi pusa în practica decizia instantei din Bacau, probabil ca nu se va mai face contestatie. Am cerut daune morale si plata cheltuielilor judecatoresti de catre cei care m-au destituit. Daunele morale sînt de 30.000 de lei, iar cele de judecata - de 3.500 de lei. Eu am fost destituit pe 20 februarie 2006, iar contractul de management va expira în 2008. Daca am obtinut reintegrarea pe post, consider ca evaluarea care mi-a fost facuta nu a fost corecta si voi solicita prelungirea mandatului cu o perioada egala cu cea în care am fost suspendat“, a declarat profesorul Leonard Vacaru, director al Colegiului Tehnic Danubiana Roman din 1990 si pîna în 20 februarie 2006.

Directorul de la Vasile Sav n-are emotii în prezenta Dorinei Drexler

Dan Zaharia, suspendat din functia de director al Grupului Scolar Vasile Sav Roman la aceeasi data cu Leonard Vacaru, a confirmat primirea notei telefonice de la Inspectorat prin care este chemat sa participe la sedinta Consiliului de Administratie, dar sustine ca nu se justifica prezenta sa acolo, cîta vreme doar trebuie pusa în aplicare o sentinta judecatoreasca. „Eu stiu ca legea trebuie respectata, nu negociata în Consiliul de Administratie, în care se încearca gasirea unei modalitati de punere în aplicare a unei hotarîri judecatoresti. Nu stiu daca am vreo obligatie ca profesor sa merg la sedinta Inspectoratului. Tot ce stiu este ca trebuie pusa în aplicare o decizie. N-am emotii daca voi merge la sedinta cu inspectorul general Dorina Drexler. Daca aveam, nu mai ajungeam în aceasta faza. Poate are ea... Nu se poate ca, într-un an în care scoala obtine niste calificative extrem de bune, managementul sa fie dezastruos, asa cum reiese din evaluarea pe care mi-a facut-o. Am depus de curînd o alta plîngere penala, prin care o acuz de abuz în serviciu pe Dorina Drexler si îi cer si daune morale“, a declarat directorul Dan Zaharia.
Si profesorul Dorin Morosanu, de la Colegiul Stefan cel Mare din Tîrgu Neamt, a fost invitat pentru astazi ca sa dea ochii cu cea care l-a suspendat din functie. „Am fost chemata printr-o nota telefonica sa ma prezint miercuri, 6 iunie, la Inspectorat, si ma voi duce. Instanta Curtii de Apel Bacau a decis sa fiu repus în functie. Asta trebuie sa se întîmple si pentru asta voi merge la Inspectoratul Scolar“, a declarat profesorul Dorin Morosanu.
Patru instante din tot atîtea orase ale tarii le-au dat dreptate celor patru directori suspendati din ordin al ministrului, la propunerea conducerii inspectoratului. Aceleasi instante au mai stabilit faptul ca directorii respectivi vor primi diferentele salariale aferente perioadei în care au fost suspendati. Ramîne de vazut din ce buzunar vor fi luati banii pentru a li se face dreptate. Teoretic, ar trebui sa plateasca acela care a gresit cînd a facut o evaluare eronata.

Articol afisat de 2145 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ionescu_marie_jeanne la data 06.06.2007 05:28
UITE SENTINTA.... NU-I SENTINTA !!!
Asa mai zic si eu.... sa castigi in instanta.... iar perdantul sa te cheme sa negociezi cu el..... numai un om bolnav la minte ca DREXLER..... poate sa faca asa ceva... Cucoanaaaaaaaaa, scoala!!! SI NU UITA UN LUCRU: cand pleci de la sefia Inspectoratului ia cu tine si pe sarlatanul de GRIGORESCU, betivanca de CONDURAT, incompetenta de RUSU si alti lingai .
Ad�ugat de Obiectiv la data 06.06.2007 21:47
Sentinte, furii.....frustrari
Mda...cu justitia romaneasca sa nu te pui! Dar as putea sa pun pariu ca nu e asa cum scrie jurnalul. Un singur lucru stiu insa sigur...ca nu l-as putea vedea pe nevolnicul de Morosanu la conducerea Colegiului Stefan. A distrus tot ce mai ramasese de distrus in urma dictatorului Florescu.A format "clase speciale" adica de "copchilasi cu dare de mana", cum ar spune el, cu vocabularului lui de toparlan, a luat banuti ca i-au trait copiii si nevasta bine. Cum draqu poate ajunge director un repetent ca el...aaa nu stiati? a repetat in draci la facultate...a fost doar sef de ..discoteca :))) A PICAT GRADUL II....si apoi a cautat "prieteni" sa il ajute sa il ia in anul urmator :)))
Cand si-a inceput "cariera" se ruga de unii si altii sa ii dea o coaja de paine...si a rontatit-o pe la Tolici, o vreme.
FERICITI CEI CE NU L-AU AUZIT VORBIND PE moro....e jalnic!!! Sa ajunga asta iar director? Cah...ce bucurie o fi printre lingaii lui...TEAPAAAAAA PUPINCURISTILOR !!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective