Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Marsul cultelor împotriva homosexualitatii

Marsul cultelor împotriva homosexualitatii

• peste 1.500 de persoane au participat la demonstratie, telul fiind modificarea Constitutiei • s-au strîns peste 600.000 de semnaturi pentru organizarea unui referendum • textul dorit a fi articol în Constitutie este urmatorul: „în România, poligamia este interzisa, iar casatoria este permisa doar între un barbat si o femeie“ •

Reprezentantii cultelor religioase din judetul Neamt au organizat, ieri, la Piatra Neamt un mars prin care s-a dorit sensibilizarea populatiei, dar si a clasei politice fata de un demers legislativ al bisericii, intitulat „Proiect Constitutional de Protejare a Casatoriei si Familiei“, care vizeaza introducerea unui nou articol în Constitutie. A fost si un raspuns la marsul homosexualilor, care a avut loc sîmbata, la Bucuresti. Actiunea, la care au participat circa 1.500 de persoane a fost sustinuta de Protopopiatul Piatra Neamt, Biserica Crestina Baptista, Cultul Penticostal, Cultul Crestin dupa Evanghelie, Parohia romano-catolica. Coloana credinciosilor a strabatut cele mai importante bulevarde ale orasului si s-a oprit la Biserica si Turnul lui Stefan cel Mare, unde preotii au sustinut predici. Participantii la mars au purtat cu ei icoane, diverse odoare bisericesti si pancarde pe care se putea citi: „Sa nu lasam sa fie distrusa familia“, „Nu numiti raul bine si binele rau“, „Familia si societatea sînt în pericol“, „Spune NU pacatului“, „Parlament, protejati familia“, „Sa aparam familia crestina“ sau „Familia si casatoria - viitorul României“.
„Acest mars a fost necesar, pe de o parte datorita faptului ca, pe data de 9 iunie 2007, a avut loc, la Bucuresti marsul homosexualilor, iar pe de alta parte pentru ca, în iunie, Curtea Constitutionala se va pronunta cu privire la proiectul nostru. Ne dorim ca acest mod de a actiona sa fie un semnal motivant pentru clasa politica care trebuie sa decida trecerea propunerii noastre legislative ca un punct pentru referendum, astfel cetatenii României putîndu-si exprima optiunea cu privire la ce înseamna casatoria si familia“, a declarat pastorul Liviu Axinte, reprezentantul comitetului de initiativa national pentru judetul Neamt. Din expunerile preotilor a reiesit ca initiativa pentru modificarea Constitutiei si marsul de ieri nu este îndreptat împotriva unei minoritati ci ca familia sa fie ocrotita printr-un paragraf explicit în legea fundamentala. S-au strîns peste 600.000 de semnaturi necesare pentru organizarea unui referendum, textul dorit a fi articol în Constitutie fiind urmatorul: „în România, poligamia este interzisa, iar casatoria este permisa doar între un barbat si o femeie“.
Aproape 400 de homosexuali si lesbiene au marsaluit sîmbata pe strazile Bucurestiului în cadrul celei de-a treia editii a GayFest. Marsul a fost organizat de fundatia Accept pentru a promova toleranta si diversitatea. Minoritatile sexuale, care au purtat masti de carnaval, baloane colorate si pancarte cu mesaje precum „Dumnezeu ne iubeste pe toti“ si „Gay de la Traian si Decebal încoace“, au fost atacate de mai multe grupuri de tineri cu petarde si pietre. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. Aproape 100 de atacatori au fost retinuti, cinci alegîndu-se cu dosare penale pentru ultraj contra bunelor moravuri. Tot sîmbata, Noua Dreapta a organizat Marsul Normalitatii, un raspuns la parada gay.

Articol afisat de 1792 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective