Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 11 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mortii au votat la referendum?

• deputatul Ioan Munteanu este convins ca la referendumul din 19 mai au votat multi morti • „Cum e posibil ca Ă®n România sa avem 18 milioane de alegatori, cĂ®nd stim bine ca sĂ®nt 5 milioane de copii si tineri sub 18 ani? Ce populatie are România, oameni buni?!“, s-a aratat intrigat deputatul •


Printre preocuparile post-referendum ale parlamentarului nemtean Ioan Munteanu s-a aflat si recensamĂ®ntul populatiei. Deputatul social-democrat a avut doua saptamĂ®ni la dispozitie Ă®n care sa afle despre toate posibilele nereguli care s-ar fi petrecut Ă®n timpul consultarii democratice de pe 19 mai cu privire la suspendarea presedintelui, iar vineri a facut publice concluziile. Mai Ă®ntĂ®i a numarat poporul si i-a dat un rezultat diferit de cel al Ministerului de Interne. Ioan Munteanu este convins ca pe 19 mai au votat mai multi morti decĂ®t Ă®si poate imagina cineva. „Categoric, la referendum nu a fost prezenta mai mare de 27% la vot. Ce s-a votat cu Da a fost corect, ce s-a votat cu Nu a fost clar incorect. Listele permanente nu sĂ®nt corect Ă®ntocmite si asta cu buna stiinta a celor din minister. CĂ®nd eram eu prefect si m-am ocupat de organizarea alegerilor, am eliminat 5.000 de persoane decedate care erau Ă®nscrise Ă®n listele electorale permanente. Acum, sĂ®nt convins ca au fost multe persoane decedate care au votat. Cum e posibil ca Ă®n România sa avem 18 milioane de alegatori, cĂ®nd stim bine ca sĂ®nt cinci milioane de copii si tineri sub 18 ani, cĂ®nd stim ca sĂ®nt atĂ®tea milioane de români plecati Ă®n afara sa munceasca? Ce populatie are România, oameni buni?! Mai lipseste ca Ă®n 2050 cĂ®nd se estimeaza ca populatia va scadea foarte mult autoritatile sa ne spuna ca de fapt sĂ®ntem 50 de milioane!“, a spus Ioan Munteanu.

Propuneri pentru stoparea fraudelor

Mortii care au votat nu sĂ®nt singurul necaz al parlamentarului nemtean. Tot la referendum a putut constata cum la Grupul Scolar „Gh. Cartianu“ din Piatra Neamt au parcat patru autocare Ă®ncarcate cu oameni care au votat pe listele suplimentare fara sa semneze declaratiile pe propria raspundere ca nu si-au mai exercitat Ă®n alta parte dreptul de vot, iar apoi au plecat spre alte sectii de votare, avĂ®nd traseul bine stabilit dinainte.
Tot experienta de prefect al judetului l-a ajutat pe Ioan Munteanu sa sesizeze o alta neregula: Ă®n ultimele trei ore, Ă®n judetul Neamt au votat 15% din oameni, Ă®n conditiile Ă®n care pĂ®na atunci raportarile vorbeau de 3 - 5%. Mai mult, la prima raportare facuta catre centru la ora 10 s-a spus 6,005% prezenta la Neamt, iar la Bucuresti a ajuns 8,9%, ceea ce a postat judetul pe un onorabil loc fruntas. „Aceste practici nu sĂ®nt straine de institutiile statului. De ce nimeni nu stie nici acum, dupa atĂ®ta timp de la referendum, unde sĂ®nt listele speciale si cele suplimentare? Asa s-a ajuns la 75%! Daca nu facem ordine Ă®n listele permanente, normal ca avem nevoie de liste speciale. Aceste nereguli pot fi eliminate si am facut Ă®n acest sens o lista de propuneri pe care am transmis-o colegilor din comisia parlamentara de cod electoral. Sper ca vor tine seama de ele si la alegerile ce urmeaza sa se stopeze sau macar sa se limiteze tentativele de fraudare“, a mai spus deputatul Munteanu. Solutiile parlamentarului nemtean se refera la documentul cu care se voteaza (musai trebuie sa fie cartea de alegator, care sa fie perforata, pentru ca timbrele folosite pe cartile de identitate „pot fi dezlipite si de un copil de clasa I“), la reactualizarea listelor permanente a electorilor (prin hotarĂ®re de guvern emisa cel mai tĂ®rziu pe 31 august 2007 si care sa cuprinda si sanctiuni severe), restrictii totale pentru votul pe liste suplimentare sau speciale, plus eliminarea „votului suveica“ pentru care Ă®nsa nu s-a gasit solutie, desi metoda este cu succes aplicata de cĂ®tiva ani Ă®ncoace la toate alegerile.

Articol afisat de 1544 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective