Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Votul si cavoul

Votul si cavoul

• PD Neamt a premiat-o, ieri, pe Maria Rusu pentru votul dat la referendum • femeia, Ă®n vĂ®rsta de 103 ani, va primi si un dar suplimentar drept multumire: primarul comunei Dulcesti Ă®i ridica din banii lui un cavou • „am hotarĂ®t ca, din bugetul meu personal, sa-i construiesc un cavou si sa fie trecut pe piatra de temelie «Partidul Democrat si Primaria Dulcesti»“, spune Constantin Foltea • gospodarul sef din Dulcesti a dat asigurari ca Ă®si va tine promisiunea, indiferent cĂ®t Ă®l va costa •


Bine-a zis cine a zis ca vremea pomenilor electorale a trecut de mult. În timp ce PSD marseaza înca pe doi mici si-o bere date de 1 Mai Muncitoresc, în timp ce PNL împrastie afise si pliante electorale, iar PRM tine cu dintii de imaginea înca profitabila a tribunului Vadim Tudor, alte formatiuni s-au orientat spre noi zari în ce priveste simpatia electoratului. Cum este cazul Partidului Democrat. Filiala judeteana Neamt a PD a premiat, ieri, poate cel mai vîrstnic votant care a pus stampila pe 19 mai, la referendum. Maria Rusu, din comuna Dulcesti, are 103 ani si a votat în favoarea presedintelui Basescu, dar asta nu este relevant. Ar fi fost premiata oricum, pentru ca democratii spun ca îi respecta vîrsta, nu neaparat optiunea politica. De atîta respect cît poate încapea într-o inima democrata, Maria Rusu va primi cel mai inedit cadou la care poate rîvni un cetatean cu drept de vot pe lumea asta. Sau pe cealalta. Primarul comunei Dulcesti, Constantin Foltea, s-a angajat ca îi va ridica femeii un cavou, ca sa-i arate recunostinta pentru spiritul civic de care a dat dovada. Mai mult, ca sa ramîna clar pentru posteritate modul în care PD îsi arata recunostinta, piatra de temelie va fi inscriptionata cu sigla si numele partidului.
„Cred ca este cel mai vĂ®rstnic cetatean care a participat la vot din judet, deci se poate vota si la 103 ani. ĂŽi multumim pentru acest lucru si am hotarĂ®t ca, din bugetul meu personal, sa-i construiesc un cavou si sa fie trecut pe piatra de temelie «Partidul Democrat si Primaria Dulcesti»“, a declarat primarul Constantin Foltea. Gospodarul-sef din Dulcesti a precizat ca intentioneaza sa implice si Consiliul Local al comunei Ă®n actiunea de cinstire electorala cu locuri cu verdeata. „Voi propune Ă®ntĂ®i consilierilor sa aprobe niste bani ca sa-i facem Mariei Rusu cavoul. Daca nu vor aproba, o sa-i fac din bugetul meu personal un cavou, ma rog, un mormĂ®nt zidit, drept multumire ca a fost cel mai vĂ®rstnic votant din timpul mandatului meu. Nu stiu cĂ®t costa, nici nu ma intereseaza. O sa-l fac indiferent cĂ®t va costa“, a promis solemn primarul Constantin Foltea.
Banuim ca Maria Rusu a fost extaziata de idee.

Basescu, capacitat si el

BatrĂ®na a fost vizitata, ieri, acasa de toata floarea cea vestita a Partidului Democrat din Neamt, Ă®n frunte cu presedintele Marius Rogin care i-a Ă®nmĂ®nat centenarei o cupa, o diploma de excelenta pentru civism deosebit si o cutie cu bomboane de ciocolata. Au mai fost de fata la eveniment Valerian Perca (presedintele PD Roman) si Valentin Danaila (candidatul democrat la functia de primar al municipiului Roman). Si, desigur, primarul generos, Constantin Foltea. Deputatul Marius Rogin i-a facut, la rĂ®ndu-i, o promisiune femeii Ă®n vĂ®rsta de 103 ani, Ă®nsa mult mai palida ca a primarului. Seful democratilor nemteni s-a angajat sa tatoneze terenul pe lĂ®nga presedintele Traian Basescu si, daca se va dovedi ca Maria Rusu este cel mai vĂ®rstnic alegator care a votat la referendum, sa fie felicitata de Basescu Ă®nsusi. „Ne aflam aici pentru a felicita unul din cei mai Ă®n vĂ®rsta votanti, avĂ®nd 103 ani, o persoana care a dat dovada de seriozitate si de simt civic, prezentĂ®ndu-se la vot la acest referendum. Este bine pentru toti românii sa ia Ă®n serios acest mecanism, acest drept numit votul si sa-si aduca aminte ca Ă®n 1989 multi tineri au murit la Revolutie ca sa ne putem exercita liberi acest drept. De multe ori, poate ne cuprinde nepasarea, dezgustul, dar totusi trebuie sa ne exprimam votul pentru a pastra parametrii democratiei. Ma bucura faptul ca doamna Maria Rusu, la venerabila vĂ®rsta de 103 ani s-a prezentat la urne si a fost constienta de valoarea votului. SĂ®nt convins ca acest exemplu va fi urmat si de cetatenii mai tineri. Eu Ă®ncurajez tineretul României sa se exprime si, de asemenea, sa faca parte din viitoarele cadre de conducere ale acestei tari. Daca vom constata ca este cel mai vĂ®rstnic votant al României, cu siguranta voi face demersurile necesare ca presedintele tarii, domnul Traian Basescu, sa afle de existenta acestui cetatean si, de ce nu, sa-l felicite Ă®ntr-un cadru mai oficial, mai festiv“, a declarat deputatul Marius Rogin.

Articol afisat de 2830 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective