Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 15 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
I-a naucit caldura

I-a naucit caldura

• numerosi nemteni au ajuns, ieri, la spital si au necesitat Ă®ngrijiri medicale, dupa ce li s-a facut rau din cauza caldurii • cei mai multi dintre acestia sĂ®nt cardiaci sau bolnavi cu afectiuni neurologice •

Nemtenii au suportat, ieri, una dintre zilele de-a dreptul caniculare ale acestei veri, termometrele Ă®nregistĂ®nd 34 de grade Celsius la umbra si peste 50, la soare. La Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Neamt au ajuns mai multi pacienti care acuzau o stare generala proasta, caldura agravĂ®ndu-le afectiunile cronice destul de grave de care sufera. Potrivit precizarilor facute de catre doctor Iliana Nicorescu, sefa UPU a celei mai mari unitati sanitare din judet, cu cĂ®teva exceptii, cei mai multi pacienti care au necesitat Ă®ngrijiri medicale sĂ®nt vĂ®rstnici si sufera fie de afectiuni cardiace, fie de afectiuni neurologice. Exceptiile au fost persoane care au suferit spasmofilii (scaderi ale concentratiei de calciu), lipotimii (lesinuri), vertijuri (ameteli). Investigatiile medicale au relevat ca acestia erau deshidratati si, ca atare, pierdusera si din necesarul de saruri din organism. Dupa ce li s-a administrat tratamentul de care aveau nevoie, cei mai multi dintre pacienti au plecat acasa, dar cei care sufera de inima sau de afectiuni neurologice au ramas internati Ă®n spital. „De cĂ®nd a venit caldura, avem Ă®n fiecare zi astfel de pacienti, unii dintre ei ajungĂ®nd aici Ă®n stare foarte grava. Este vorba despre pacienti trecuti de 50 de ani care, desi sĂ®nt de mult luati Ă®n evidenta la Cardiologie sau Neurologie si stiu ca boala lor este grava, fiind neaparat necesar sa ia tratament zi de zi si sa respecte un anumit regim de viata, neglijeaza aceste aspecte. Chiar daca stiu ca nu le face bine, merg si muncesc la cĂ®mp zile Ă®n sir, de dimineata pĂ®na seara, sau pur si simplu fac efort fizic, ceea ce le este contraindicat. Cei mai multi dintre acesti bolnavi trebuie ca, pe lĂ®nga tratamentul medicamentos, sa mai tina cĂ®t de cĂ®t si regim alimentar si nu fac acest lucru, din motive financiare, bineĂ®nteles, iar la toate acestea se adauga stresul. ĂŽn consecinta, foarte multi pacienti care ajung aici sufera Ă®n principal din cauza ca Ă®si neglijeaza cu buna stiinta sanatatea“, a declarat doctor Iliana Nicorescu, sefa UPU a Spitalului Judetean Neamt.
Întrucît prognozele meteorologilor au anuntat canicula si în urmatoarele zile, medicii recomanda populatiei sa se fereasca, pe cît posibil, de caldura excesiva.
Se recomanda populatiei sa evite iesirea pe strada la orele la care soarele arde cu putere sau, daca e neaparat necesar, sa iasa cu capul acoperit. Este foarte important sa se consume zilnic doi litri de apa, pentru a se evita deshidratarea si pierderea abundenta de saruri din organism. Bauturile alcoolice si cafeaua trebuie consumate cu masura, pentru a evita cresterea tensiunii arteriale.

Articol afisat de 1598 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective