Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Protopopiatul Piatra Neamt forteaza mîna CJ

• desi la începutul lunii consilierii judeteni au alocat Protopopiatului o mie de metri patrati lînga Scolile Normale, acum reprezentantii Bisericii au revenit asupra cererii si vor o suprafata dubla • Consiliul Judetean a raspuns negativ solicitarii •

Consiliul Judetean Neamt i-a dat un deget Protopopiatului Piatra Neamt, iar, acum, acesta vrea toata mîna. Cam asa se poate spune despre atitudinea pe care o manifesta reprezentantii Bisericii fata de legislativul nemtean. În urma cu cîteva saptamîni, Protopopiatul Piatra Neamt a solicitat Consiliului Judetean Neamt sa îi acorde, în folosinta gratuita, o suprafata de teren din intravilanul municipiului Piatra Neamt, de aproximativ o mie de metri patrati, în vederea amplasarii unui nou sediu. Cererea a fost avizata de consilierii judeteni, dîndu-i-se teren, în suprafata de o mie de metri patrati, gratuit, pe o perioada de douazeci de ani, pe strada Pepinierei, lînga Scolile Normale. Preotul Dumitru Ailincai, reprezentantul Protopopiatului Piatra Neamt, a declarat, cînd a cerut cei o mie de metri patrati, ca actualul sediu, din strada Petru Rares nr. 13, apartine doar în proportie de 50% acestei institutii, spatiul fiind insuficient desfasurarii unei activitati proprii tuturor compartimentelor. În cadrul Protopopiatului, dupa 1990, s-a creat un birou de asistenta sociala si urmeaza a se înfiinta o filiala a Fundatiei Solidaritate si Speranta, un birou de consiliere familiala, iar pentru tineret se doreste a se realiza un spatiu de distributie carte si obiecte bisericesti. Se mai vrea realizarea unei sali de întruniri la o capacitate corespunzatoare pentru personalul angajat, care depaseste 300 de persoane. Consilierii judeteni au aprobat respectiva cerere, tinînd cont de faptul ca Protopopiatul a avut sediu pe strada Liliacului nr. 7, dar a fost demolat în 1969, pentru construirea de blocuri. Prin avizul dat, consilierii au considerat ca au facut un act reparator.
Doar ca, între timp, socotelile celor de la Protopopiat s-au mai schimbat si ar avea nevoie de doua mii de metri patrati, dublu decît li s-a dat acum doua saptamîni. ÃŽn cererea adresata Consiliului Judetean, protopopul de Piatra Neamt declara: „Dorim sa revenim cu o mare rugaminte: sa reanalizati posibilitatea extinderii acestei suprafete cu înca o mie de metri patrati, întrucît, la îndemnul IPS Daniel, era necesar sa asociem programului de construire a sediului si un camin de zi pentru batrîni, din ratiunea de a realiza un parteneriat cu institutiile sociale de stat, pe de o parte, iar pe de alta parte, pentru a facilita elaborarea proiectului si a lucrarilor corespunzatoare. Avînd în vedere ca în acest sistem sînt gîndite de acum înainte toate sediile institutiilor bisericesti, de a avea si o componenta sociala importanta, avînd în vedere ca acest complex necesita spatiu pentru sala de sedinta, pentru circa 300 de persoane - birouri, biblioteca, sala de mese, bucatarie, capela, camere pentru oaspeti, parcare, respectuos va rugam sa ne sprijiniti în continuare pentru a obtine suprafata suplimentara de o mie de metri patrati, extrem de necesara îndeplinirii acestui scop. Va asiguram, domnule presedinte, de toata consideratia, recunostinta si rugaciunile noastre“, a precizat protopopul Dumitru Ailincai.
Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, a declarat ca solicitarea nu poate fi onorata, întrucît pe terenul pe care rîvneste Protopopiatul sa se extinda se vor construi locuinte.
Suprafata de o mie de metri patrati data Protopopiatului acum doua saptamîni, face parte dintr-o parcela de teren de 4.842 de metri patrati, liber de constructii, inclusa în incinta Centrului de Plasament Ion Creanga.

Articol afisat de 2137 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective