Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sala de fitness la... calugari

Sala de fitness la... calugari

• facilitatea este menita a atrage cĂ®t mai multi turisti la Manastirea Neamt • 100 de locuri de cazare vor fi la Centrul Social „Sf.Paisie“, iar altele 55, Ă®n manastire • pelerinii au 100 de locuri gratuite •

Staretia obstii monahale de la Manastirea Neamt a intrat în febra pregatirilor pentru a-si primi turistii în acest sezon. Aceasta încearca sa ofere conditii cît mai bune celor care s-au gîndit sa îsi petreaca zilele de concediu în acest cadru. Asta cu atît mai mult cu cît semnalele pe care le-a primit indica faptul ca sînt multi cei care au început sa renunte la planurile initiale, orientîndu-se spre statiuni mai atractive sub aspectul calitate-pret.
Iar ca sa fie cît mai pe gustul celor cu pretentii, conducerea manastirii s-a gîndit chiar la amenajarea unei sali de fitness.
Staretul Manastirii Neamt, arhimandritul Benedict Sauciuc, crede ca multi români au fost atrasi de mirajul Occidentului, de ofertele avantajoase din alte tari. „Toate camerele pe care le avem au fost rezervate Ă®nca din septembrie-octombrie, anul trecut, dar, prin luna mai, rezervarile au fost contramandate Ă®n cea mai mare parte. Nu cred ca Ă®n acest sezon vom avea prea multi turisti, pentru ca, de regula, planurile pentru concedii se fac cu un an Ă®nainte. Probabil ca românii sĂ®nt atrasi de mirajul Occidentului, lucrul care va mai dura, cred, 2-3 ani, sĂ®nt oferte avantajoase. Nici noi, cei care participam la activitati Ă®n domeniul turismului, inclusiv pensiunile, nu avem preturi ridicate. La manastire vin, Ă®n general de la alte centre pe linie bisericeasca, am avut putini cetateni straini. PĂ®na cĂ®nd nu se va face turism ca politica de stat, România nu va putea atrage turisti Ă®n tara. La noi, turismul se practica la nivel individual si nu se poate face nimic Ă®n acest fel. Trebuie sa procedam la fel ca tarile occidentale, sa avem programe de promovare a turismului si o infrastructura pe masura“, este de parere staretul Manastirii Neamt. Lacasul monahal pune la dispozitia turistilor 100 de locuri de cazare la Centrul Social „Sf.Paisie“ si altele 55 Ă®n manastire, care ofera, cu plata, conditii optime. Pentru pelerini sĂ®nt asigurate alte 100 locuri, fara plata.
ĂŽn zona Neamt exista si alte puncte de atractie. Unul dintre cele mai importante este Cetatea Neamtului, Ă®nsa aceasta a intrat Ă®ntr-un proces de reabilitare, gratie unui proiect cu finantare Phare, iar accesul vizitatorilor a fost interzis, pentru ca siguranta acestora ar putea fi Ă®n pericol de lucrarile ce se desfasoara Ă®n incinta monumentului… Turistii au, Ă®nsa, si alte obiective pe la care se opresc cĂ®nd ajung Ă®n TĂ®rgu Neamt. Este vorba despre Casa Memoriala a marelui povestitor humulestean Ion Creanga, Muzeul Veronicai Micle, ori Ă®si Ă®ndreapta pasii spre TĂ®rpesti, pentru a admira mastile populare si celelalte creatii ale artistului popular Nicolae Popa.
Pentru prevenirea situatiilor în care turistii ar putea cadea prada persoanelor rau intentionate, Politia Tîrgu Neamt desfasoara, în aceasta perioada, intense actiuni de prevenire a oricaror fapte de natura penala sau contraventionala. Au loc patrulari în zonele care prezinta interes pentru vizitatori, cum ar fi manastirile si obiectivele istorice, fiind implicati si politistii de la posturile comunale. Agentii de circulatie sînt si mai aproape de turisti, mai ales de straini, carora le înmîneaza pliante cu informatii tiparite în mai multe limbi, privind prevederile legislatiei rutiere din România, fapte care sînt considerate infractiuni, si modalitatile de contestare.

Articol afisat de 3244 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Gabriel la data 23.06.2007 20:48
halal monahism, Rusine!!!!
A inebunit lupu, oameni buni! de asta se lupra staretul benedict cu inversunare sa recapete padurile, care oricum nu le-a avut manastirea prin cumparare,ci prin danii facute tot de niste asupritori, vechii boieri, deci se lupta ca sa aiba de unde sa faca sala de fitness. halal monahism, rusine! ati uitat pentu ce stati in manastire, transformati manastirea intr-un mare balci, cocina, piata , mahala. Rusine... este de neacceptat. Mai ramane ca benedict la neamt sa ofere turistilor si servicii erotice, ca de..omul ce nu face pentru a avea clienti
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective