Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 23 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Canicula impune monitorizare speciala

• spitalele din judet si Ambulanta trebuie sa raporteze zilnic numarul de Ă®mbolnaviri cauzate de temperaturile crescute la ASP Neamt, care trimite aceste date la minister • serviciile de urgenta si Ambulanta trebuie sa se aprovizioneze cu saruri, solutii de hidratare, calciu, vitamine si medicatie specifica bolilor cardiace •

Cazurile nemtenilor a caror stare de sanatate se agraveaza atĂ®t de mult din cauza temperaturilor ridicate Ă®ncĂ®t necesita Ă®ngrijiri medicale speciale Ă®n cadrul unitatilor spitalicesti, vor fi raportate zi de zi Ministerul Sanatatii. Potrivit unei adrese oficiale trimise Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Neamt de catre ministerul de resort, Ă®ncepĂ®nd de luni, 25 iunie, reprezentantii acestei institutii au datoria de a raporta zilnic numarul Ă®mbolnavirilor cauzate de vremea extrem de calda, centralizĂ®nd datele primite de la spitalele din judet si Serviciul Judetean de Ambulanta Neamt. ĂŽn consecinta, cadrelor medicale care Ă®si desfasoara activitatea la unitatile de primire a urgentelor sau serviciile omoloage din cadrul spitalelor din judet si Ambulanta Neamt au datoria sa comunice aceste cazuri. „Este vorba Ă®n special despre cazurile de hipertensiune, spasmofilie (scaderile concentratiei de calciu), lipotimie (lesin), vertij (ameteala), despre afectiunile cardiace si neurologice. Este adevarat ca, Ă®n zilele Ă®n care temperaturile au valori ridicate, numarul pacientilor cardiaci sau al acelora cu probleme neurologice este mai crescut decĂ®t de obicei. Cei mai multi dintre pacientii care cad victime caniculei sĂ®nt persoane cu vĂ®rste de peste 50 de ani, care se expun la soare fie muncind la cĂ®mp, fie alergĂ®nd prin oras sa rezolve diverse probleme, stĂ®nd timp Ă®ndelungat la diverse cozi sau cei care nu Ă®si iau nici tratamentul de care au nevoie. Unii dintre ei nu sufera de boli cronice grave, ci au spasmofilii sau lipotimii, dar de regula acestea apar Ă®n cazul persoanelor tinere si cu precadere Ă®n rĂ®ndul femeilor. ĂŽn ceea ce priveste agravarea starii cardiacilor, este oarecum dificil de stabilit daca motivul este canicula“, a declarat doctor Iliana Nicorescu, sefa Unitatii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Neamt.
Unitatile si serviciile de urgenta au datoria de a se aproviziona cu seruri de hidratare, vitamine, calciu si alte substante speciale.
Medicii recomanda populatiei sa nu se expuna la soare, sa respecte tratamentul care le-a fost prescris, sa evite efortul fizic, iesirea pe strada la orele la care soarele arde cu putere sau, daca e neaparat necesar, sa iasa cu capul acoperit. Se recomanda, de asemenea, purtarea de îmbracaminte de culoare deschisa si din tesaturi naturale, încaltaminte comoda, fara toc. Foarte important este ca, în zilele caniculare, populatia sa consume minimum doi litri de apa, pentru a evita deshidratarea si pierderea abundenta de saruri din organism. Mîncarurile grase, bauturile alcoolice si cafeaua trebuie evitate sau consumate cu masura în zilele foarte caduroase, deoarece pot determina cresterea tensiunii arteriale. Pediatrii recomanda parintilor sa nu iasa la plimbare cu copiii între orele 11-16, cînd soarele arde cu putere, si nici sa nu îi plimbe pe distante lungi cu vehicule fara posibilitati de climatizare.

Articol afisat de 1462 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective