Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
4.596 de candidati la examenul de maturitate

4.596 de candidati la examenul de maturitate

• bacalaureatul 2007 va începe luni • pe 10 iulie se vor afisa rezultatele •

Anul acesta, sustinerea examenului de final de liceu se va face în doua sesiuni. Prima a fost programata la zece zile dupa terminarea anului scolar, adica de luni, 25 iunie, iar a doua în luna august, între 20 august si 3 septembrie. În judetul Neamt, pentru sustinerea examenului de maturitate s-au înscris 4.596 de candidati, care îsi vor testa cunostintele în 12 centre de examen. Conform programarii facute de Ministerul Educatiei si Cercetarii, în zilele de 25 si 26 iunie se va desfasura proba la limba si literatura româna, oral; 27 si 28 iunie - limba si literatura moderna, oral; 29 iunie - limba si literatura româna, scris; 3 iulie - proba obligatorie a profilului, scris; 4 iulie - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scris sau practic; 5 iulie - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scris sau practic. Pe data de 7 iulie se vor afisa rezultatele (pîna la ora 16) si se vor depune contestatiile (între orele 16-20). Pe 10 iulie va avea loc afisarea rezultatelor finale.
Conducerea Inspectoratului Scolar va organiza astazi, 23 iunie, la ora 8, la sediul institutiei, tragerea la sorti a comisiilor de bacalaureat din cele 12 centre de examen organizate în judetul nostru, pentru sesiunea iunie-iulie 2007.
Duminica, la ora 10, tot la sediul Inspectoratului, a avut loc instruirea comisiilor de bacalaureat, eveniment la care au fost invitati si directorii unitatilor scolare care sînt centre de examen. „Dorim succes tuturor candidatilor la acest prim examen al maturitatii si multe note bune!“, le-a urat absolventilor, profesoara Dorina Luminita Drexler, sefa Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Pentru desfasurarea fara incidente „organizate“ a acestui examen, de la ISJ a fost trimisa o adresa catre directorii unitatilor de învatamînt si comisiile de examen. ÃŽn respectiva circulara se precizeaza: „Va atragem atentia cu privire la respectarea întocmai a prevederilor privind colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude în rîndul candidatilor. Se interzice cu desavîrsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude în rîndul candidatilor, fonduri avînd drept destinatie asigurarea cazarii, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare. Conducerile unitatilor de învatamînt vor lua toate masurile pentru informarea cadrelor didactice, a elevilor si parintilor referitor la prevederilor mentionate anterior si pentru a nu permite încalcarea acestora“, se precizeaza în adresa semnata de profesoara Dorina Luminita Drexler.
Tot printr-o decizie a conducerii inspectoratului, zilnic, între orele 8.30 - 20, pe toata perioada desfasurarii examenelor nationale 2007, se va asigura serviciul de permanenta la telefoanele unitatilor scolare. Acelasi lucru se întîmpla si la inspectorat, orice reclamatie de la elevi, parinti, ori cadre didactice sau cererea unei lamuriri putînd fi facuta la numarul de telefon 231933.

Articol afisat de 1512 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective