Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Din Roman, prima la capacitate

Din Roman, prima la capacitate

• Eliza Chirila a obtinut media 9,97 la capacitate si este prima pe judet • 16 copii de noua si zece la gimnaziu n-au facut de cinci la testele nationale • situatia reliefeaza diferenta majora dintre notarea practicata de profesori si cea respectata la testele nationale • 1.490 de elevi care au terminat clasa a VIII-a nu au luat peste cinci la testele nationale • sansa lor este sa devina elevi la SAM • rezultatele finale la capacitate se pot vizualiza pe http://www.isjneamt.ro/index.php?pagina=afisare&id=500

Larghetea cu care unii profesori pun note mari, în special în scolile din mediul rural, si nivelul efectiv al cunostintelor elevilor este izbitoare. Dupa afisarea rezultatelor testelor nationale din acest an, 16 elevi din Neamt, a caror medie din anii de gimnaziu este între noua si zece, nu au reusit sa ia trei note de cinci la cele trei probe pe care le-au avut de sustinut la testele nationale. N-au facut de cinci nici alti 129 de copii care au terminat ciclul gimnazial cu medii între 8 si 8,99. 538 de elevi care în clasele V-VIII au fost considerati „de mijloc“, încheind acest nivel de studiu cu medii între 7 si 7,99, nu au rezolvat subiectele la testele nationale de-un cinci. Alti 759 de copii, care erau de sase - sapte la V-VIII, nu se regasesc pe lista admisilor, aceeasi soarta avînd-o altii 48, care în clasele gimnaziale s-au chinuit sa obtina medii între cinci si sase. Elevul cu cea mai mare medie obtinuta în clasele V-VIII a învatat la SAM „Alexandru Podoleanu“ din Podoleni, încheind cele patru clase gimnaziale cu 9,48. La matematica, B.C. a luat nota 3,95, iar la celelalte doua probe - peste 5. Urmatoarea medie de premiant respins la teste este de 9,46. Eleva A. D. a învatat la Scoala cu clasele I-VIII Dumitru Almas din Negresti. La matematica, teza i-a fost notata cu 3,9, la celelalte teze obtinînd note de trecere. Alt elev foarte bun picat la teste este de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 1 Boboiesti Pipirig, care a încheiat clasele gimnaziale cu media 9,35. La teste, la matematica, I.S a facut de 4,6 puncte, iar la celelalte doua probe a luat sub sase. Din pacate, testele nationale în judetul Neamt nu au fost promovate de catre 1.490 de elevi. Conditia ca sa fi promovat aceasta evaluare era ca elevul sa ia peste 5 la toate cele trei probe si media ultimilor patru ani de studiu sa fie tot peste 5. Acestia au posibilitatea sa îsi continue studiile doar la scoli de arte si meserii.

Satisfactia succesului

Daca 1.490 elevi care au parcurs cele opt clase n-au nici o emotie ca sa astepte repartizarea computerizata, alti 4.378 de copii, declarati admisi, astepta cu sufletul la gura sa vada în ce unitati de învatamînt îi va trimite calculatorul. Cea mai frumoasa medie de admitere de anul acesta a fost obtinuta de Eliza Marciana Chirila, de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 1 Roman. Ea a luat 9,97, media de la testele nationale fiind de 9,96, iar din clasele V-VIII - 9,98. Este urmata de o alta romascanca - Ioana Florentina Grigoras, de la Colegiul National „Roman Voda“. Diferenta la media de admitere este de doar o sutime, fata luînd la testele nationale 9,93, iar ciclul gimnazial încheindu-l cu zece pe linie. Pe locul III în ierarhia rezultatelor la testele nationale se situeaza trei elevi cu media de admitere 9,95. Ei sînt Andreea Mocanu, de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 3 Piatra Neamt, care a luat 9,96 la testele nationale si 9,94 media ultimilor patru ani, Mara Solomon, de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Piatra Neamt, care a luat 9,91 la testele nationale si 10 media la clasele V-VIII, si Vasile Mircea Ionut Racariu, de la Scoala cu clasele I-VIII Magazia, Cracaoani, care a luat 9,9 la testele nationale si a încheiat gimnaziul cu zece pe linie. Exceptînd-o pe ocupanta locului întîi, care a luat zece la tezele de româna si istorie sau geografie si 9,9 la matematica, ceilalti cinci elevi cu rezultate deosebite au luat cîte doua note de zece, pe tezele de la matematica si disciplina la alegere - istorie sau geografie. Media de admitere s-a calculat facîndu-se media dintre cea obtinuta la testele nationale si cea din ultimii patru ani de studiu.

Au avut bafta si un dram de noroc

La o diferenta infima de media minima acceptata pentru a fi declarat admis s-au situat Marian Liviu Nagit, de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 1 „Miron Costin“. El se poate declara un fericit, întrucît este cel sub care s-a tras linia admisilor. ÃŽn ierarhia mediilor, acesta se situeaza pe locul 4.378. A trecut testele cu media 5,13, iar gimnaziul l-a încheiat cu media 5,78, avînd la admitere 5,45. Deasupra lui, în ordine crescatoare a mediilor, este Nicoleta Cristina Daragiu, de la Scoala cu clasele I-VIII Moldoveni, care a luat la teste media 5,03, iar pentru rezultatele din clasele V-VIII a obtinut media 6,38. Ea are media de admitere 5,7. Cu cinci sutimi mai mult la admitere are Iulian Minut, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ Sabaoani, care a luat 5,25 la teste si 6,25 media anilor de studiu la clasele V-VIII.
ÃŽn aceasta perioada, admisii de la testele nationale completeaza formularele pentru admiterea computerizata care va avea loc pe data de 13 iulie.

Articol afisat de 2801 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective