Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 30 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Presiuni asupra Justitiei

Unui observator atent al scenei noastre dîmbovitene din ultimul timp nu-i poate scapa o realitate: existenta a tot felul de organizatii nonguvernamentale care exercita presiune asupra justitiei.
Ion Iliescu, fostul presedinte al României, e implicat în dosarul Revolutiei din decembrie 1989 si în cel al mineriadei din iunie 1990.
Despre cum se desfasoara ancheta penala sub conducerea lui Dan Voinea, procurorul de la Tîrgoviste, ne-am mai pronuntat.
În locul unei munci discrete, ce ar fi trebuit sa se soldeze, deja, cu trimiterea sau netrimiterea în instanta a celor acuzati, domnul magistrat desfasoara o activitate ce-am putea-o defini, foarte bine, ca fiind una de starleta TV.
Marti, 26 iunie 2007, domnia sa a participat la lansarea unei carti despre mineriade, „Mineriadele - între manipulare politica si solidaritate muncitoreasca“, la Sediul GDS.
N-au lipsit de la sindrofie robotii cîntarilor prezidentiale: Vladimir Tismaneanu si Traian Ungureanu. Ca Dan Voinea a fost prezent nu constituie în sine o problema.
Chiar daca ar trebui sa iasa numai noaptea pe strada dupa prestatia de la Procesul Ceausescu, Dan Voinea are dreptul, ca simplu cetatean, sa caste gura la o sindrofie ce se bucura de prezenta unor doamne si domnisoare zise si intelectuale.
Nefirescul începe din clipa cînd aflam ca magistratul a înfatisat asistentei anumite aspecte din dosarele pe care le ancheteaza. Multe dintre asa-zisele sale dezvaluiri nu depasesc nivelul senzationalismului de tip OTV. Dar chiar si asa, unui procuror nu-i este îngaduit sa prezinte în public documente din dosarele la care lucreaza. Asta numai daca procurorul respectiv nu e procuror, ci starleta TV.
Indiferent de felul în care lucreaza procurorii, ancheta trebuie sa fie lasata sa se desfasoare dupa normele legale.
Ce se întîmpla însa cu dosarele patronate de Dan Voinea?
Ele fac obiectul unor presiuni inadmisibile din partea unor personaje precum Tudor Maries, supranumit si Doru Maries, Sorin Iliesiu, Antonie Popescu.
Din cîte se stie, traim într-o tara capitalista. Fiecare cetatean al tarii trudeste de dimineata pîna seara pentru a-si cîstiga pîinea zilnica.
Teodor Maries, Sorin Iliesiu, Antonie Popescu nu si-au dezvaluit pîna acum sursa de existenta. Cum n-au dezvaluit pîna acum, desi transparenta obliga, nici datele de viata si activitate ale organizatiilor în numele carora vorbesc Asociatia „21 decembrie 1989“, Alianta Civica, Liga Studentilor.
Exista aceste organizatii? Cîti membri au? Sînt conduse, cum se cere unor organizatii democratice, de Comitete Directoare sau Consilii? Daca da, cînd si cum le-au dat mandat celor trei aceste organisme colective de conducere?
Sînt întrebari legitime, ale caror raspunsuri ne-ar ajuta sa facem lumina într-un domeniu care ramîne mai departe în obscuritate si, prin asta, risca sa provoace suspiciuni: domeniul asa-zisei Societati Civile.
Teodor Maries, Sorin Iliesu, Antonie Popescu redacteaza scrisori politice, tin conferinte de presa pe banda rulanta, cer audiente la Procurorul General, pun la cale mitinguri de protest.
Dat fiind ca domniile lor nu si-au dezvaluit pîna acum statutul profesional, avem serioase temeiuri sa ne întrebam: din ce traiesc?
Si pîna nu vom primi raspunsul, avem toata îndreptatirea sa credem ca sînt finantati din fonduri obscure.

Articol afisat de 1836 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective