Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Europarlamentarul tau îti raspunde

Europarlamentarul tau îti raspunde

• proprietarii îsi pot lua cu ei animalele de companie doar în conditii speciale

- Cei care vor sa plece în concediu într-o tara membra a Uniunii Europene si doresc sa îsi ia cu ei animalele de companie (cîini sau pisici), trebuie sa duca animalul la veterinar pentru a-i implanta un microcip? Care sînt conditiile pe care trebuie sa le respecte proprietarul daca vrea sa transporte animale de companie în scopuri necomerciale pe teritoriul Uniunii Europene?

- Da, în legea europeana este specificat ca animalul de companie trebuie identificat fie pe baza un dispozitiv de receptie - transmisie automata (respectivul microcip), fie pe baza unui tatuaj care poate fi citit într-un mod clar. Tatuajul ca si mijloc de identificare va fi acceptat pîna la data de 3 iulie 2011, dar daca doriti sa calatoriti în Marea Britanie, Malta sau Irlanda, animalul trebuie sa aiba deja implantat microcipul. Pentru implantarea microcipului trebuie sa va adresati medicului veterinar.
Totodata, proprietarii de cîini si pisici care doresc sa calatoreasca împreuna cu aceste animale în statele UE sînt obligati sa detina în continuare un pasaport cu date referitoare la numele, specia, rasa, data nasterii, culoarea si tipul blanii animalelor.
Pasaportul va fi eliberat de catre medicul veterinar, dupa verificarea identitatii animalului, si legalizat de directiile sanitar-veterinare. (Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Neamt, Piatra Neamt, str. Tiparului, nr. 12, tel: 0233-223.259).
Pentru cîini si pisici, pasaportele au rubrici speciale cu privire la anumite vaccinuri care trebuie efectuate. Astfel, toate pasapoartele trebuie sa contina detalii privind vaccinul antirabic, iar pîna în iulie 2008, Irlanda, Malta, Suedia si Marea Britanie cer si o dovada ca vaccinul a fost eficient. Pe lînga acest vaccin antirabic, mai este cerut un tratament împotriva capuselor si a teniilor pentru a putea intra pe teritoriul Irlandei, Maltei si al Regatului Unit, pe cînd Finlanda si Suedia cer doar un tratament împotriva teniilor. Pentru celelalte state, vaccinul antirabic este suficient. De asemenea, trebuie retinut ca animalele mai mici de 3 luni pot fi trecute peste granita doar în conditii speciale.

Silvia Ciornei, senator PC de Neamt, deputat ALDE în Parlamentul European

Articol afisat de 1174 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de haralambie la data 30.07.2007 12:24
Ce ne intereseaza pe noi oamenii de rand?
Europarlamentarii acestia ar trebui sa inteleaga odata si pentru totdeauna ca romanii care ii aleg sunt oameni de rand si nu prea merg in excursii in afara sau chiar daca merg , nu-si permit sa mai plimbe si potaile pe acolo...
Asa ca pentru noi, cititorii de rand, chiar nu ne intereseaza....
Mai bine ne-ar spune doamna Ciornei cum e privatizarea asta in masa, cum e cu actiunile in care au intrat vrand nevrand oamenii ,,de buna credinta" din Romania, au fost pacaliti ca in 1994 cuponul lor unde urmau sa fie actionari valora un milion si acum, in loc sa se fi marit de macar 10 ori, majoritatea dau faliment si le cumpara afaceristi ca si Culita Tarata(blestemat sa fie daca nu le da si actonarilor din castigul sau)....
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective