Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Soarta de „stranieri“: zdrobiti de zidul politiei

Soarta de „stranieri“: zdrobiti de zidul politiei

• un Ford Focus înmatriculat în Italia, s-a zdrobit de postul de control al circulatiei de la Horia • unul din cei cinci pasageri a decedat, iar altul este în stare grava • soferul, care se întorcea cu prietenii de la o petrecere, era baut •

Un cumplit accident de circulatie, soldat cu un mort si trei raniti, dintre care unul foarte grav, s-a produs în noaptea de marti spre miercuri, 7/ 8 august, în comuna Horia.
Cinci tineri din satul Buruienesti, comuna Doljesti, dintre care trei recent întorsi din strainatate, se întorceau de la o petrecere dintr-o localitate situata la granita dintre Neamt si Bacau, cu o masina cu numar de Italia. Pe fondul oboselii, consumului de alcool, dar si al vitezei excesive, soferul, Felix N., de 21 de ani, a scapat controlul volanului, intrînd cu autoturismul în Postul de Control Horia. Tragedia s-a produs în jurul orei 2.15, la scenele de cosmar fiind martor paznicul unei societati comerciale din zona. „Eu eram la cîtiva metri de locul în care s-a oprit Fordul, dupa ce s-a lovit de «turnul de control», fiind paznic de noapte la o firma de aici. A fost o izbitura puternica, pentru ca aveau viteza foarte mare. Ma mir cum au trecut tocmai printr-un spatiu atît de îngust, fara sa atinga indicatorul rutier de lînga cladire. Soferul încerca sa spuna ca a fost orbit de farurile altei masini, ce venea de pe contrasens, dar nu avea cum, din cauza «insulei» din sensul giratoriu. Erau, în total, cinci baieti, dintre care unul a murit, cred, pe loc, iar altii trei erau raniti, unul aflîndu-se într-o stare mai grava. Au oprit mai multi soferi, s-a adunat lume si s-a sunat la 112. A venit întîi Politia, dupa care, la ceva vreme, au ajuns si Salvarea si, în final, pompierii de la «Descarcerare». Numai soferul nu avea nimic, cei raniti gemeau, erau scene de groaza“, a declarat Valentin Sava, în vîrsta de 47 de ani, din Horia.

Eforturi inutile

Din nefericire, salvatorii de vieti nu au mai putut face nimic pentru Emanuel D., în vîrsta de 27 de ani, pasager pe bancheta din dreapta spate a masinii. „ÃŽn autoturism era o victima încarcerata, un tînar, pe bancheta din partea dreapta-spate. Interventia nu a fost dificila pentru noi, dar starea lui era foarte grava. Pentru scoaterea sa, am utilizat foarfeca si departatorul hidraulic“, a declarat plutonierul major Liviu Manolache, seful garzii de interventie a Detasamentului de Pompieri Militari Roman. Membrii echipajului de la Ambulanta au confirmat starea grava în care era unul dintre raniti, Eugen A., în vîrsta de 20 de ani. „Trei dintre pasagerii masinii erau «pe picioarele lor» în momentul în care am ajuns la locul accidentului. ÃŽnsa, în masina era o victima încarcerata, fara functii vitale, care a fost scoasa de pompieri. Cealalta, ranita grav, era inconstienta, dar cu functii vitale bune, asa ca ne-am îndreptat atentia asupra sa. I-am acordat urgent primul ajutor si l-am transportat de urgenta la spital. Victima încarcerata a decedat, pîna la urma, chiar daca am facut tot posibilul sa o readucem la viata. Am aplicat manevrele de resuscitare conform protocolului“, a declarat doctor Diana Costan, medic de garda la Statia de Ambulanta Roman.
Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Municipal Roman, în urma investigatiilor medicale s-a constatat ca tînarul grav ranit suferise o ruptura de ficat, motiv pentru care a fost supus imediat unei interventii chirurgicale. Însa, fiind suspectat si de fractura baza craniu, medicii romascani au luat legatura cu Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Au fost anuntati ca tomograful este defect, motiv pentru care au dispus transferarea pacientului la Spitalul Judetean Neamt pentru investigatii suplimentare.
Culmea ironiei este ca, din acest cumplit accident, soferul a scapat fara nici o zgîrietura, nevatamat scapînd si pasagerul de pe scaunul din dreapta fata, proprietarul autoturismului, Iosif A., de 21 de ani, din Doljesti, care purta centura de siguranta.

O tragedie care putea fi evitata

Lucratorii Serviciului Politiei Rutiere Roman, care s-au ocupat de cercetari, au stabilit, în urma primelor verificari, ca vinovat de producerea accidentului este soferul, Felix N., care a calcat prea tare pedala de acceleratie a Fordului Focus, înmatriculat în Italia, BK-892ZE, pe un carosabil umed, mai ales ca si bause. Accidentul s-a soldat nu doar cu victime, ci si cu pagube de 15.000 ron. „Din primele cercetari, vinovat de producerea accidentului se face conducatorul autoturismului, care, aflîndu-se sub influenta bauturilor alcoolice - 0,38 «la mie» - nu a adaptat viteza la conditiile de drum si nici nu a fost atent“, a declarat subcomisarul Dragos Balau, comandantul Politiei Roman.

Articol afisat de 1934 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU, Dumitru IUSTIUC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective