Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primim la redactie din partea doctorului Alfred T. Sapse

Primim la redactie din partea doctorului Alfred T. Sapse

Drept la replica la un articol în care au aparut declaratiile domnului dr. Victor Zota si doamnei Dr. Monica Pop, aparut în ziarul dumneavoastra

De cîteva zile a aparut un articol, în care dr. Victor Zota si dr. Monica Pop, au declansat o campanie sadistica presarata cu minciuni defaimatoare, ascunzînd se pare o ura personala si probabil o gelozie prost disimulata, contra mea, în care sînt acuzat între multe altele ca am avut intentia de a veni în România pentru a performa o procedura de implant celule stem. Domnul dr. Zota stie prea bine ca tot ce am cerut era aprobarea de importare ale acestor implanturi, urmînd sa instruiesc specialistii români în arta de a performa aceasta operatie. E inutil sa raspund la toate insultele exprimate, mai ales de doamna dr. Monica Pop, care se pare ca are un vast repertoriu în acest domeniu, deoarece ar cadea pe urechi surde, mai preocupate de auzul propriilor lor elucubratii. Ca atare am decis sa schimb programul initial si anume daca nu pot veni eu la voi, veti veni voi la mine, la Las Vegas.
Planul nostru are doua aspecte: primul e sa depun dosarul cerînd autorizatia de import în România a membranei amniotice întocmit dupa o munca de doua luni, pe biroul domnului Zota, (lucru pe care l-am si facut cu nr. de intrare 501 din 03.09.2007, la Agentia Nationala de Transplant), însa fara sa-mi fac nici o iluzie. Eu nu cred ca va aproba intrarea în România a acestui produs aprobat de catre FDA si care este acum utilizat experimental în multe tari ale lumii, dar cel putin sa-mi fac datoria de a fi încercat, si 2, fara a astepta raspunsul domnului dr. Zota, am început sa organizez venirea în Statele Unite a primului grup care va include pe copilul Edi Leanca, mama lui si o însotitoare, translatoare de limba engleza. Noi am început programul prin scrisori care vor fi primite în cîteva zile de acesti pacienti programati, data sosirii în Las Vegas fiind între 3-5 noiembrie.
Am ales aceasta data ca sa-i dau domnului Zota cele 30 zile timp în care ar trebui sa primesc un raspuns la documentatia depusa plus demersurile necesare la autoritatile americane din Bucuresti. Programul de 3 zile în Las Vegas va cuprinde examinari foarte minutioase ale pacientilor români, de catre medici cu specializare înalta în domeniul oftalmologiei, boli nervoase, de copii si maladii metabolice, în special diabetul.
Copiii vor fi cazati la Hotelul Circus Circus si adultii la Hotelul Mirage cunoscut în toata lumea. Ei vor avea destul timp sa viziteze Las Vegas, sa vada imagini pe care le-au vazut pîna acum numai în filme, sa vada spectacole pentru copii si adulti si alte minunatii pe care le avem în Las Vegas. Implantul va fi folosit în ziua a patra. Este o procedura speciala, în special în maladii oftalmologice care sînt considerate ca nevindecabile în prezent. Eu cred ca daca doctorii respectivi s-ar uita în revistele de specialitate, la care eu nu cred ca au acces, vor vedea ca terapia cu implanturi celule stem e practicata în momentul de fata, în mod experimental, în institute de renume mondial, întrebuintînd fie celule stem, fie gene, ele fiind singurele solutii posibile în tratamentul acestor boli inclusiv în Amauroza Congenitala Leber, care pe drept este considerata incurabila în momentul de fata. Cu toate acestea, noi am obtinut rezultate favorabile în alte forme de Retinopatie Pigmentara si anume Usher's Syndrome, Stargardt, Fundus Flavimaculatus. Noi nu am dat asigurari de vindecare, nici macar de ameliorare, doar numai ca aceste terapii trebuie încercate ca singura sansa posibila.
Rezultate bune au fost obtinute pîna acum si în alte maladii, care pot sa fie vizualizate pe site-ul www.stemcellpharmainc.com din SUA si www.celulestem-sua-romania.ro din România.
O ultima precizare. Costul venirii în Statele Unite este de aproximativ 1.500$ pentru biletul de avion charter si sejur cu pret redus în hotelurile din Las Vegas. S-ar putea întîmpla ca nu toti pacientii sau parintii lor sa dispuna de aceasta suma, mai ales daca pacientul vine insotit de familie. În acest caz, noi le dam posibilitatea de a primi înapoi suma de bani pe care au platit-o, indicînd numele bancii din România si numarul de cont.

Semneaza dr. Alfred T. SAPSE, fost Asistent prof. în Oftalmologie, Clinica de ochi - Geneva, Elvetia; Membru de Onoare al Academiei Române de Stiinte Medicale - Bucuresti, România

Articol afisat de 2824 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective