Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Prescolarii si elevii învata sa nu se joace cu focul

• totodata, cadrele didactice trebuie sa ia masuri de prevenire a incendiilor în institutiile de învatamînt

Cadrele didactice, laolalta cu parintii, trebuie sa se implice în educarea copiilor pentru a se feri de pericolul pe care îl reprezinta focul sub toate formele sale. ÃŽn acest sens, vor beneficia de sprijinul reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Neamt. „Activitatea de protectie împotriva incendiilor în scoli, gradinite, internate si cantine implica o serie de probleme a caror rezolvare necesita un înalt grad de responsabilitate si preocupare pentru cunoasterea si respectarea masurilor generale si specifice de paza si siguranta a incendiilor. ÃŽncepînd de la gradinita si pîna la terminarea liceului, trebuie sa le asiguram copiilor o educatie antiincendiu, cu caracter continuu, si sa le protejam viata si integritatea. ÃŽn cadrul unitatilor de învatamînt, trebuie stabilite persoanele cu atributii privind controlul si aplicarea masurilor PSI, functionarea în fiecare scoala la clasele V-VIII a cercului «Prietenii Pompierilor», planificarea temelor de educatiei civica - patru pe semestru, la gradinita, si opt la primar si secundar“, a declarat colonel Gheorghe Alexandrescu, seful Inspectiei de Prevenire din cadrul ISU Neamt.
ÃŽn scoli trebuie efectuate periodic controale de prevenire la instalatiile electrice de iluminat si forta, a spatiilor de încalzire si a depozitelor de materiale si substante combustibile. ÃŽn aceasta perioada, trebuie verificate sobele, curatate si reparate cosurile de evacuare a fumului si a gazelor fierbinti, dotarea scolilor cu mijloace initiale de stingere si verificarea acestora de catre persoane autorizate. De asemenea, este necesara întocmirea si afisarea în locuri vizibile a planurilor de evacuare în caz de incendiu pentru persoane si bunuri materiale, instruirea echipelor de interventie, stabilirea salariatilor care raspund de aprinderea focurilor în sobe si evacuarea cenusii, interzicerea depozitarii materialelor combustibile în podurile constructiilor, în locuri cu pericol de incendiu sau neamenajate în acest sens. „ÃŽmpletind latura educativa cu luarea tuturor masurilor de respectare a normelor PSI si de asigurare a bazei tehnico-materiale pentru prevenirea si stingerea incendiilor, Inspectoratul Scolar si conducerea unitatilor de învatamînt pot considera ca si-au onorat obligatiile profesionale si civice în ceea ce priveste educatia antiincendiu a copiilor si elevilor si de crestere a gradului de securitate împotriva incendiilor si a bunurilor pe care le administreaza“, a mai spus colonelul Alexandrescu.

Articol afisat de 1649 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective