Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 10 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Presedintele s-a externat

Presedintele s-a externat

• Traian Basescu a fost operat la Spitalul Militar Central • interventia chirurgicala a constat în extirparea lobului drept tiroidian • examenul histo-patologic a relevat ca a fost vorba despre o leziune tiroidiana de natura benigna •

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, în momentul externarii din Spitalul Militar Central, ca se simte foarte bine si ca ar fi putut parasi spitalul înca de sîmbata seara.
„Ma simt foarte bine, puteam sa ies de aseara, dar nu m-au lasat inamicii aia, cei care m-au operat. Eu eram gata de iesit de aseara'', a spus Traian Basescu, rîzînd si afisînd o buna dispozitie evidenta.
Seful statului a afirmat ca operatia a decurs bine si ca se simte foarte bine dupa interventia chirurgicala.
Traian Basescu a precizat ca pregatirea pentru operatie a fost excelenta si a început de acum trei luni.
„Recunosc ca doamna doctor Spiroiu a stat pe capul meu, din iunie si pîna acum. La fiecare trei luni, mie mi se fac analize complete, iar la analizele din iunie au descoperit ceva la tiroida, dupa care a început tot setul de analize, pîna au depistat si au stabilit tratamentul care sa pregateasca operatia“, a explicat presedintele Basescu.
El a mentionat, raspunzînd unei întrebari, ca poate începe munca oricînd, dar vrea sa respecte sfatul medicilor si sa se odihneasca pentru cîteva zile.
„Pot sa ma duc acum direct la Cotroceni, dar este, totusi, o taietura. Mi-au spus, «domnule presedinte, s-ar putea sa va vina sa faceti ceva mai mult decît sa vorbiti încet la Cotroceni si plaga este înca neprinsa». Voi respecta indicatia de a sta 2-3 zile mai pe lînga casa“, a precizat Traian Basescu.
El a afirmat ca nu i-a fost teama de operatie si stie „ce simte un medic care trebuie sa umble pe lînga coardele vocale ale unui presedinte sau pe lînga arterele sale“.
„Am foarte multa încredere în echipa de medici si profesionalismul s-a vazut si prin decenta. Niciunul din medici nu a iesit sa vorbeasca public ce va face el. Spre deosebire de situatia din mai 2006, cînd stateam în rezerva la Elias, amortisem de la jumatate în jos, ma uitam la TV si vedeam cum medicii erau în conferinta de presa, ca ministrii. ÃŽn ceea ce ma privea, se spunea ca se aduna aparatura de prin Bucuresti, pentru a încropi sala de operatie în care, la orele 20, se dadea cu mopul. Asa se pregatea operatia din mai. Intentia mea a fost sa o fac în tara si atunci, dar am stat pîna la limita maxima, cînd unul dintre medici a spus: «Domnule presedinte, fiecare minut este important, trebuie sa va operati acum, iar noi putem doar mîine dimineata». Spre deosebire de atunci, aici a fost o abordare de profesionisti, cu respect pentru mine, ca om, si pentru români, pentru ca era supus operatiei presedintele românilor“, a subliniat Basescu.
Pe de alta parte, el a spus ca informatia privind interventia chirurgicala la care urma sa fie supus nu putea fi transmisa de la începutul saptamînii.
„Nu s-a tinut ascunsa nicio informatie. Stabilisem ca, vineri, dupa programul pe care-l aveam, sa se dea comunicatul ca ma internez la Spitalul Militar, pentru o operatie care va avea loc sîmbata. Ar fi fost extrem de dificil sa anuntam înainte. Ar fi însemnat ca trebuia sa-mi încep întîlnirile cu ministrul de externe britanic explicînd ca sînt în stare sa ducem discutia, la fel cu ministrul de externe francez si cu presedintele Barroso sau ministrul de externe sîrb. Ar fi trebuit sa le spun: «Da, s-a dat un comunicat, dar nu-l luati în seama, ca nu e asa grav». Cu asta ar fi trebuit sa încep discutiile. Rugamintea este sa întelegeti ca s-a facut totul cu transparenta, dar la momentul potrivit, pentru a nu genera prejudicii politice“, le-a spus Basescu ziaristilor.
El a anuntat ca va trece, în aceste zile, pe la Cotroceni, dar se va odihni, asa cum l-au sfatuit medicii.
Traian Basescu a facut fotografii cu echipa de medici care l-a operat si le-a multumit pentru modul deosebit în care au pregatit si efectuat interventia chirurgicala.

Articol afisat de 1415 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective