Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Scoli pericol public pentru elevi

Scoli pericol public pentru elevi

• mai mult de jumatate dintre cladirile ce apartin unitatilor de învatamînt din judet nu corespund cerintelor necesare autorizarii sanitare de functionare • cele mai multe au probleme cu apa potabila, cu grupurile sanitare si cu cladirile deteriorate • pîna în prezent, au fost autorizate 134 de scoli din 392 existente si 93 de gradinite din 141 •

227 de unitati de învatamînt dintre cele 533 existente în judet au primit autorizatie sanitara de functionare pentru anul scolar care sta sa înceapa, din partea Autoritatii de Sanatate Publica Neamt.
Conform opiniei medicilor igienisti si a inspectorilor sanitari ai respectivei institutii, în mai mult de jumatate dintre corpurile de cladire ale unitatilor de învatamînt din Neamt, sanatatea elevilor si prescolarilor ar putea fi periclitata de apa nepotabila, de lipsa sursei de apa, de sistemul neigienic de distributie a acesteia.
Alte aspecte care au cîntarit enorm la controlul efectuat si s-au soldat cu neautorizarea sanitara au fost cladirile cu infiltratii, sarpantele deteriorate fara uluce si jgheaburi de scurgere a apei pluviale, mobilierul vechi deteriorat, sistemul neigienic de îndepartare a reziduurilor lichide si solide.
O situatie întocmita de catre reprezentantii ASP Neamt si trimisa Ministerul Sanatatii, dupa ultimele controale ale unitatilor de învatamînt, arata ca, din cele 392 de scoli si licee existente în judet, au primit autorizatie sanitara de functionare 134, iar dintre cele 141 de gradinite, 93.
Conform precizarilor facute de catre medicul Mirela Gradinaru din cadrul Directie de Sanatate Publica Neamt, înainte de începerea anului scolar 2007-2008 au solicitat eliberarea autorizatiei sanitare de functionare 148 de unitati de învatamînt din judet. Pentru 57 de scoli generale si licee nemtene incluse în programe de modernizare, au fost stabilite planuri de conformare, adica amenajarile si reparatiile care se impun a fi facute pîna la începerea noului an scolar. Cu prilejul controalelor efectuate de inspectorii sanitari si medicii igienisti, au mai fost verificate aprovizionarea cu materiale de curatenie, aprovizionarea cu substante dezinfectante, colectarea si evacuarea deseurilor lichide, eliminarea deseurilor.
În institutiile de învatamînt care au internate au fost urmarite în mod deosebit asigurarea apei calde menajere, respectarea capacitatii legale a spatiilor de cazare, cazarmamentul, lenjeria, inventarul moale, spalatoria si blocul alimentar, din punct de vedere al structurii, circuitelor si dotarii, asigurarea asistentei medicale, starea anexelor social-sanitare, aprovizionarea cu materiale de curatenie si substante dezinfectante. Principalele nereguli care au împiedicat acordarea autorizatiei sanitare au fost lipsa apei potabile, a unui sistem igienic de aprovizionare si distributie a acesteia, lipsa unui sistem igienic de îndepartare a apelor uzate, grupurile sanitare degradate, deteriorate, nevidanjate.

Articol afisat de 1488 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective