Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

A nins pe Ceahlau

• ieri dimineata, pe Vîrful Toaca au cazut primii fulgi de zapada ai noului sezon rece • sîmbata a plouat în tot judetul, cele mai mari cantitati înregistrîndu-se în zona Roman •

Judetul Neamt a fost atins, ieri dimineata, de primii fulgi de zapada din acest sezon rece. Tentativa de ninsoare, caci numai atît a fost, s-a facut vazuta, pret de cîteva minute, în masivul Ceahlau, la Vîrful Toaca. Asta s-a întîmplat în jurul orei 7, cînd termometrul arata -1 grad Celsius. „Era frig, cerul era înnorat, batea vîntul si ploua. Era un soi de ploaie mocaneasca, rece, marunta si deasa, pe care o simti în oase. La un moment dat, ploaia s-a transformat în lapovita si, în cîteva secunde, picaturile de ploaie au devenit fulgi de zapada. Nu a durat mult, dupa care a reînceput sa ploua. Pe la ora 9, înca bura asa, dar s-a mai încalzit putin, am ajuns la 1 grad Celsius. Oricum, era urît. Frigul si ploaia ne-au alungat turistii“, a declarat Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont Neamt.
Potrivit aceleiasi surse, sîmbata, 8 septembrie, a plouat cam toata ziua în Ceahlau, în reprize lungi, dar a fost ploaie torentiala. De altfel, sîmbata a plouat în întreg judetul, în cantitati distribuite inegal. Conform precizarilor facute de catre meteorologi si reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Neamt, cele mai mari cantitati de precipitatii au fost înregistrate în zona Roman. Astfel, în Secuieni, pe cursul pîrîului Valea Mare, s-au înregistrat 31 de litri pe metru patrat, în Roman, pe cursul Siretului, 30 de litri pe metru patrat, iar pe cursul Moldovei, 29 de litri pe metru patrat. La Moldoveni, precipitatiile au însumat 28 de litri pe metru patrat, la Boghicea, 23 de litri pe metru patrat. În satul Frunzeni, comuna Costisa, precipitatiile cazute au însumat 21 de litri pe metru patrat, la Tazlau, 17 litri pe metru patrat, iar la Bodesti si Grumazesti, cîte 10 litri pe metru patrat.
„Astazi (ieri, 9 septembrie), ploile s-au linistit, dar din prognozele pe care le avem, pîna pe 15 septembrie vremea se va mentine instabila si va continua sa ploua. ÃŽn aceste conditii, exista sanse ca pînza freatica sa se refaca încet-încet si sa ajunga la normal“, a declarat Gheorghe Ploscaru, dispecerul de serviciu din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Neamt.

Articol afisat de 1476 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU, S.TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective