Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 14 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Americanii acuza Iranul

Comandamentul american în Irak a evocat ieri o posibila implicare iraniana într-un recent atac cu racheta asupra unei baze a SUA la Bagdad, soldat cu 11 raniti, informeaza agentiile de presa internationale.
Potrivit unui purtator de cuvînt militar american în Irak, generalul Kevin Bergner, proiectilul utilizat a fost o racheta de 240 milimetri, de acelasi tip cu cele furnizate „de surse iraniene“ membrilor Armatei lui Mahdi, militie a liderului radical siit Moqtada Sadr.
Un „cetatean dintr-o terta tara“, nici american, nici irakian, a fost ucis si 11 soldati ai coalitiei raniti, în respectivul atac lansat în urma cu doua zile din cartierul Rashid (vestul Bagdadului), considerat un fief al Armatei lui Mahdi, conform generalului Kevin Bergner, care nu a fost în masura sa demonstreze responsabilitatea militiei siite sau originea iraniana a proiectilului.
La 29 august, Moqtada Sadr a anuntat încetarea atacurilor Armatei lui Mahdi, în special asupra fortelor americane.
Camp Victory, situata în apropierea aeroportului international Bagdad, este tinta predilecta a insurgentilor, însa atacurile cu armament sofisticat sînt rare si nici o ofensiva a militantilor islamisti împotriva unei tabere militare aliate nu a provocat un numar atît de mare de cazuri, precizeaza AP.
Miercuri, presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a respins declaratiile unui responsabil americani, potrivit carora Iranul se implica în violentele din tara vecina..
„Iranul nu se poate amesteca în problemele Irakului. Guvernul si natiunea irakiana sînt prieteni apropiati ai Iranului“, a declarat seful statului iranian într-o emisiune a postului oficial de televiziune de la Teheran.
Pe de alta parte, sase persoane si-au pierdut viata si 18 au fost ranite ieri de explozia unei bombe plasate sub un autovehicul parcat în cartierul siit Sadr City. Bomba viza se pare un convoi militar american, însa a ratat tinta, omorînd civili si avariind magazinele din zona, relateaza AP.
Explozia unei alte bombe, produsa în estul Bagdadului, s-a soldat cu un mort si doi raniti, indica surse ale politiei locale.
În apropiere de Samarra (95 kilometri nord de Bagdad) aproximativ 60 de persoane înarmate au atacat o sectie de politie, provocînd un schimb de focuri cu fortele de ordine. Cel putin patru atacatori si doi politisti si-au pierdut viata.
Aceste violente survin în timpul Ramadanului (luna postului musulman), care a început ieri în Irak pentru musulmanii suniti, iar pentru siiti (comunitatea majoritara) va începe astazi.

Articol afisat de 1138 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective