Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 18 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pact pentru educatie prin depolitizarea învatamîntului

Pact pentru educatie prin depolitizarea învatamîntului

• „ÃŽn educatie, este vremea initiativei si consensului!“, sustine ministrul educatiei • IPSMitropolitul Daniel, Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Române, recomanda o colaborare strînsa între Biserica si Scoala •


Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei (foto), sustine în mesajul prilejuit de deschiderea noului an scolar ca adevaratul „pact pentru educatie“ va fi posibil doar în conditiile în care toata lumea va întelege necesitatea depolitizarii învatamîntului românesc. „Adevaratul Pact pentru educatie, pe care toti ni-l dorim, va fi posibil doar în conditiile în care toata lumea va întelege necesitatea depolitizarii învatamîntului românesc. ÃŽn educatie, este vremea initiativei si consensului!“, sustine ministrul Educatiei în mesajul sau.

„Dascalii sa-si regaseasca demnitatea“

ÃŽn opinia acestuia, în prezent este nevoie de un nou management scolar si educational, de parteneriate viabile si de solutii ingenioase. „Vreau ca elevii nostri sa fie printre cei mai buni, asa cum vreau ca dascalii nostri sa-si regaseasca demnitatea pe care o merita din plin. Vreau ca românii sa îsi redefineasca încrederea în sistemul educational românesc. Pentru prea multa vreme promisiunile neonorate au demonetizat ideea de schimbare“, afirma demnitarul.
Potrivit mesajului, una dintre schimbarile noului an scolar o reprezinta introducerea tezelor cu subiect unic pentru elevii din clasele a VII-a si a VIII-a. „Pe baza acestui tip de evaluare continua, împreuna cu nota pe cei patru ani de gimnaziu, vor avea acces la liceu. Examinarea permanenta a cunostintelor va determina însa si corijarea, din timp, a lacunelor, cresterea competitiei, atît pentru dascali, cît si pentru elevi“, precizeaza ministrul, care mentioneaza ca, împreuna cu specialistii ministerului, a lucrat, în aceasta vara, la noile legi ale educatiei.
Proiectul acestor legi urmeaza sa fie supus dezbaterii publice, conform legii, si apoi aprobarii Parlamentului.
„Toti cei interesati - parinti, profesori, elevi si studenti - vor avea ocazia, înca o data, sa se pronunte asupra principiilor acestui proiect. Sper din toata inima, sa ne aduca tuturor îmbunatatirea prea îndelung asteptata“, afirma ministrul Adomnitei.

Cooperare scoala - biserica

IPSMitropolitul Daniel, Patriarh ales al Bisericii Ortodoxe Române, adreseaza, cu ocazia începutului de an scolar, un mesaj de binecuvîntare „tuturor învatatorilor, profesorilor, elevilor si parintilor“ si recomanda o colaborare strînsa între Biserica si Scoala, informeaza un comunicat al Patriarhiei, remis, duminica, Rompres.
Patriarhul ales al BOR afirma ca este necesar ca Biserica sa coopereze cu Scoala pentru ca „elevii din parohii sa fie încurajati si sprijiniti sa foloseasca timpul educatiei ca pe un dar si o datorie a formarii lor culturale si morale“.
„Cooperarea Bisericii cu Scoala este necesara mai ales cînd apar frecvent fenomene ca abandonul scolar, absenteismul sau nevoia de sprijin moral si afectiv pentru elevi ai caror parinti sînt plecati la munca în strainatate“, arata IPS Daniel.
De asemenea, profesorii de religie sînt îndemnati sa contribuie la sensibilizarea parohiilor pentru a sprijini elevii care au nevoie de ajutor moral sau material. Potrivit sursei citate, educatia copiilor si tinerilor trebuie privita ca fiind o investitie necesara si pretioasa pe termen lung a statului si a societatii românesti, deoarece ''educatia facuta bine si la timpul potrivit este temelia reusitei tinerilor''

Articol afisat de 1369 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective