Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Internaþionale 18 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PE SCURT

• China protesteaza împotriva SUA

China a protestat ieri împotriva intentiei SUA de a vinde Taiwanului echipamente militare si armament, subliniind ca situatia din zona strîmtorii este „extrem de complexa si sensibila“ din cauza dorintei administratiei de la Tapei de a se reintegra în ONU, informeaza AFP. Pentru Beijing, aceasta vînzare, ce ar include în special aproximativ 12 avioane de patrula maritima P-3C si rachete antiaeriene SM-2 reprezinta „o ingerinta grosolana în afacerile interne ale Chinei“, a afirmat Jiang Yu, purtator de cuvînt al Ministerului de Externe chinez, potrivit unui comunicat.

• Adolescent palestinian ucis

Un adolescent palestinian a fost împuscat mortal în noaptea de duminica spre luni de soldati israelieni la Ramallah (Cisiordania), informeaza AFP, citînd surse medicale. Victima, Mohammed Jabarin, de 16 ani, a fost lovita de trei gloante. Circumstantele incidentului sînt neclare. Acest deces ridica la 5.862 numarul persoanelor ucise în violentele israeliano-palestiniene din anul 2000, în mare majoritate palestinieni, potrivit unui bilant al AFP.

• Persoane suspecte de atentat arestate în Turcia

Politia turca a arestat si plasat sub paza stricta ieri, în sud-estul Turciei, sapte persoane suspectate de implicare într-un atentat dejucat marti în centrul capitalei tarii, Ankara, informeaza agentia de presa Anadolu. Suspectii au fost retinuti la Baskale, localitate în provincia Van, cu populatie majoritar kurda, în timpul perchezitiei la domiciliile acestora fiind descoperite si confiscate arme si munitii, detinute ilegal.

• Omagiu victimelor de la Katyn

Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, s-a aflat ieri la Katyn, în Rusia, pentru a aduce un omagiu celor 22.500 de ofiteri polonezi asasinati în 1940 de NKVD (politia secreta sovietica) din ordinul lui Stalin, a anuntat presedintia poloneza. Seful statului polonez a fost însotit de sotia sa, Maria Kaczynska, precum si de persoane apropiate ofiterilor ucisi. Aceasta este prima vizita a presedintelui Kaczynski în Rusia, tara cu care Polonia este în relatii tensionate din cauza embargoului rusesc asupra importurilor de carne poloneza.

• Alegeri în Grecia

Premierul conservator grec, Costas Caramanlis, a proclamat în noaptea de duminica spre luni victoria partidului sau, Noua Democratie (ND), în alegerile legislative, informeaza AP si AFP.
ÃŽntr-un discurs televizat, el a multumit grecilor ca au dat un „mandat clar ND pentru a-si continua reformele de care tara are nevoie“. Caramanlis a amintit si de sinistratii incendiilor catastrofale care au devastat tara în august, soldate cu 66 de morti, suscitînd critici vehemente la adresa guvernului sau pentru lipsa de pregatire.

• Atac palestinian dejucat

Armata israeliana a anuntat ca a dejucat ieri seara un atac palestinian împotriva unei colonii evreiesti din nordul Cisiordaniei, în apropiere de orasul palestinian Nablus, informeaza AFP.
Un terorist înarmat a încercat sa se infiltreze în colonia de la Shavei Shomron. Reperat de militari, el a deschis focul în directia acestora, care au ripostat, a relatat incidentul un purtator de cuvînt al armatei.

• Brazilia vrea sa produca armament

Brazilia vrea sa-si regaseasca posibilitatile de alta data de fabricare a armamentului si achizitioneaza material militar cu acest scop, a declarat presedintele tarii, Luiz Inacio Lula da Silva, ieri, într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Pais, preluat si de AFP.
Seful statului brazilian a sosit vineri seara în Spania pentru o vizita oficiala, în care esentialul programului este concentrat pentru ultima zi, luni. El a amintit ca tara sa dispunea „în anii 1970 de uzine moderne care fabricau blindate“, care însa au fost desfiintate. ÃŽn prezent, „Brazilia trebuie sa-si reconstruiasca uzinele de material de razboi“, a declarat Lula.

• Violente de Ramadan

Ramadan sau nu, violentele nu cunosc armistitiu în Irak, astfel încît peste 40 de persoane au fost ucise ieri în diverse atacuri teroriste, informeaza AP. Astfel, o bicicleta-capcana a explodat în cursul diminetii în apropierea unei ceainarii din Tuz Khormato, localitatea situata la 210 km nord de Bagdad, ucigînd cinci persoane si ranind 19. Tot ieri, o masina-capcana a explodat în cartierul Mansur din vestul Bagdadului, ucigînd cel putin 9 persoane si ranind alte 19, potrivit politiei.

Articol afisat de 1074 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective