Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 18 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tariceanu recomanda retinere în cazul salariilor dascalilor

Tariceanu recomanda retinere în cazul salariilor dascalilor

• „Cred ca Parlamentul trebuie sa dea dovada de mai mare retinere si responsabilitate în privinta cresterii salariilor“, spune primul ministru

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu (foto) a recomandat, ieri, Parlamentului sa dea dovada de echilibru atunci cînd decide cresteri salariale si sa ia în considerare performantele economiei.
Seful Executivului s-a referit în mod explicit la cresterea salariilor din învatamînt, decisa de Comisia de învatamînt din Parlament.
„Nu avem de ce noi, ca Guvern, sa ne opunem unor cresteri salariale atîta vreme cît economia ne permite - dar totul trebuie gîndit într-un echilibru care sa permita ca aceasta crestere sa fie una constanta, si nu erodata de inflatie. Din fericire, în acesti trei ani am putut sa tinem lucrurile într-un relativ echilibru. Din pacate, trebuie sa remarc ca Parlamentul a vrut sa fie nu mai generos, ci sa se dea popular, sa-si cîstige o popularitate care poate sa aiba efecte negative, pentru ca iarasi introduce o distorsiune în sistem si sigur ca ceilalti se simt dezavantajati, pe buna dreptate. Cred ca Parlamentul trebuie sa dea dovada de mai mare retinere si responsabilitate la nivelul Comisiei, ca de acolo a pornit derapajul. Nu în felul acesta cîstigam adeziune si inimile cadrelor didactice“, a declarat primul-ministru.
Calin Popescu-Tariceanu a facut aceste remarci la deschiderea anului scolar de la Scoala Nr. 1 din Mogosoaia, fiind interpelat de unul din profesorii scolii pe tema cresterii salariilor.
Premierul a recunoscut ca exista o discrepanta importanta între salariile profesorilor cu vechime mai mare si cei cu vechime mai mica sau debutanti. Tariceanu a subliniat ca una din preocuparile Guvernului în discutiile cu sindicatele din învatamînt a fost ca salariile sa creasca în functie de categoriile de vechime: în proportie mai mare pentru debutanti si mai mica pentru profesorii cu vechime mai mare, care beneficiaza deja de salarii mai ridicate. Seful Executivului a tinut totodata sa precizeze ca este corect ca profesorii sa ia în calcul si faptul ca au sporuri profesionale importante.
„Nu vorbiti numai de salarii, am o singura rugaminte: sa vorbiti de venituri, pentru ca eu stiu bine ca salariile sînt completate cu o serie de alte sporuri. Asa este corect: sa vorbim de venituri, care au crescut într-o maniera consistenta în ultimii trei ani, iar sectorul educatiei este cel care a beneficiat de cele mai mari sporuri pe care le-am putut acorda“, a declarat premierul Tariceanu.
El a aratat ca a fost si el profesor si întelege problemele acestora.
„Privesc cu mare atentie problema salarizarii pentru ca si eu, cînd eram cadru didactic, priveam cu mare frustrare cînd vedeam ca - era clasa muncitoare atunci, cum se spunea - muncitorii, care constituiau un segment social si profesional important, erau platiti cu mult mai mult decît erau platite cadrele didactice. Deci, încercam acum sa punem lucrurile într-o scara fireasca, în care domeniul educatiei detine un loc central“, a declarat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.

Articol afisat de 1228 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective