Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 18 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nastase si Mitrea chemati la audieri dupa studierea documentatiei

• DNA a cerut aviz pentru începerea urmaririi penale în cazul celor doi fosti demnitari

Comisia speciala de la Palatul Cotroceni se va pronunta în privinta oportunitatii chemarii la audieri a fostului premier Adrian Nastase si a fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea abia dupa ce va termina de studiat întreaga documentatie primita în cele doua cazuri, au declarat, ieri, pentru Rompres, surse din cadrul Administratiei Prezidentiale.
Comisia speciala instituita pentru analiza sesizarilor cu privire la savîrsirea unei infractiuni în exercitiul functiei de catre membrii Guvernului, convocata de presedintele Traian Basescu în baza legii privind raspunderea ministeriala, s-a reunit, ieri, la Palatul Cotroceni, pentru a studia documentele referitoare la cazul fostului premier Adrian Nastase si a fostului ministru al Transporturilor Miron Mitrea.
Comisia discuta pe marginea solicitarii procurorului sef al Departamentului National Anticoruptie cu privire la începerea urmaririi penale fata de fostul premier Adrian Nastase si fata de fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea.
Decizia de întrunire a Comisiei în „cazul“ Adrian Nastase a fost luata ca urmare a solicitarii formulate marti, 11 septembrie, de procurorul sef al DNA, Daniel Morar, cu privire la începerea urmaririi penale fata de fostul premier în dosarul privind redobîndirea întregului imobil din strada Muzeul Zambaccian.
Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, 14 septembrie, ca va convoca Comisia speciala pentru raspundere ministeriala si în „cazul“ Miron Mitrea.
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, l-a sesizat pe presedintele Traian Basescu pentru ca seful statului sa ceara urmarirea penala fata de Miron Mitrea, pentru savîrsirea infractiunilor de luare de mita, instigare la fals în înscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua în legatura directa cu infractiuni de coruptie.
Comisia speciala de la Cotroceni este formata din consilierul prezidential pe probleme juridice Stefan Deaconu si membrii Marius Iosif, Laura Stefan, Stefan Iancu si Gabriel Nita.
Convocarea Comisiei a fost facuta în baza Legii 115/ 1999 privind raspunderea ministeriala, lege care la articolul 16 prevede ca pe baza analizei sesizarii, a probelor depuse în sustinerea acesteia, a declaratiilor si a probelor invocate de membrul Guvernului fata de care se solicita urmarirea penala, Comisia speciala va prezenta presedintelui României un raport cu propuneri privind urmarirea penala sau clasarea sesizarii.
De asemenea, conform aceluiasi articol, alineatul 6, presedintele României va hotarî asupra raportului prezentat de Comisia speciala, urmînd ca decizia sa fie comunicata presei.

Articol afisat de 1116 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective