Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Septembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CÃLUGÃR UCIS

CÃLUGÃR UCIS

• un batrîn de la Manastirea Secu a fost sfîrtecat de un taur • calugarii l-au gasit, ieri dimineata, la ora 7, în grajdurile manastirii, în agonie • el a mai supravietuit foarte putin dupa ce a fost adus la spital • cum nu mai avea pe nimeni pe lume, toate cele necesare înmormîntarii vor fi facute de asezamîntul unde se aciuase de cîtiva ani •

Zaharia Mehedinteanu, în vîrsta de 74 de ani, un batrîn sarman care-si ducea traiul pe lînga obstea calugareasca de la Secu, a sfîrsit, în mod tragic, ieri dimineata, dupa ce a fost ranit grav de un taur din grajdurile manastirii. Septuagenarul, despre care am aflat din surse neoficiale ca era doar „frate“ (nu era considerat calugar - n.r.) a ajuns în stare de inconstienta la Spitalul Orasenesc din Tîrgu Neamt, la ora 7.25.
Calugarii care l-au gasit într-o balta de sînge, în grajdul de vite, l-au pus într-o Dacie si s-au repezit la Spitalul din Tîrgu Neamt, pentru a cere ajutor medical. Medicul chirurg Neculai Avadanei ne-a declarat ca victima a decedat în scurta vreme, toate eforturile de resuscitare fiind zadarnice. „Calugarii mi-au spus ca a fost strapuns de un taur. Am gasit doar o plaga, la coapsa stînga, n-am putut sa-mi dau seama daca mai avea ceva, pentru ca era muribund. Avea respiratie agonica si tensiunea si pulsul zero. Batrînul intrase în soc, posibil si traumatic si hemoragic, pentru ca plaga nu mai sîngera. Din cîte am constatat, nu avea fracturi costale, nu stiu daca nu avea, cumva, traumatism cranian. Era deja cu mitriaza, adica pupila era marita, fapt care apare în perioada premergatoare decesului. De altfel, a murit la foarte scurt timp dupa ce a fost adus. A mai suflat vreun minut. Poate ca daca era gasit mai repede, dupa ranire, avea sanse sa supravietuiasca. Acolo se duc sa dea mîncare la animale pe la ora 5 dimineata, or, calugarii l-au gasit la 7, este posibil sa fi zacut doua ore acolo“, a spus medicul Neculai Avadanei. Conform procedurii ce se aplica în cazul mortilor violente sau a ranilor provocate prin agresiune, cadrele medicale de la Compartimentul Primire Urgente al Spitalului Judetean Tîrgu Neamt au anuntat Politia Orasului. Din punctul de vedere al oamenilor legii, nu exista suspiciuni cu privire la împrejurarile în care s-a produs decesul batrînului, astfel ca nu s-a cerut efectuarea examenului medico-legal, cauza nefiind înregistrata oficial la Politie.
Calugarii de la Secu asteptau, ieri, verdictul oamenilor legii, pentru a lua trupul neînsufletit la manastire. Aici îsi va gasi odihna vesnica Zaharia Mehedinteanu. Monahii au hotarît sa se ocupe de înmormîntare si de toate rînduielile crestinesti, pentru ca batrînul nu avea pe nimeni sa-i poarte de grija, nici în timpul vietii, nici dupa moarte. Parintele secretar Iustin, de la Manastirea Secu, ne-a declarat ca decedatul îsi va dormi somnul vesnic alaturi de calugari înmormîntati în cimitirul manastirii.
„Regretam acest tragic accident. Batrînul lucra cîndva la noi, la grajd. Nu avea casa, nu avea pe nimeni, si parintele staret l-a primit sa stea la manastire. Dar acum era prea batrîn ca sa poata munci, nu era solicitat sa faca nimic. Ar fi trebuit sa stea la biserica, dar probabil s-a gîndit sa ajute la treaba. Azi dimineata (n.r. miercuri, 19 sept.) s-a dus prin grajd, unde erau muncitorii nostri.
Taurul, cînd l-a vazut, s-a smuncit, a rupt lantul si s-a repezit la el, luîndu-l în coarne. Poate ca, în urma cu vreo doi ani, cînd mai lucra la grajd, a lovit taurul si animalul l-a tinut minte si s-a razbunat. Aceste animale nu uita daca sînt lovite“, a fost de parere parintele Iustin.

Articol afisat de 1915 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective