Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Teapã între francezi în Neamt

Teapã între francezi în Neamt

Lectie de economie europeanã

• un francez este cãutat de autoritãti pentru o afacere în care a fost implicatã si o firmã din Neamt • el a intermediat vînzarea unor cãsute din lemn care n-au mai ajuns la destinatarii din Franta • acestia au fãcut plîngeri penale si a fost demaratã o anchetã •

O afacere în care a fost prinsã si o firmã din Neamt face obiectul unei anchete în care sînt implicate atît autoritãti din judet, din Bucuresti, dar si din Franta. Mai interesant este faptul cã, din datele oferite de anchetatori, afacerea are ca principali exponenti cetãteni francezi. Mai exact, anchetatorii încearcã în prezent sã dea de urma unui francez, cu drept de rezidentã în România, care a intermediat o tranzactie cu cãsute din lemn produse la Bãltãtesti. Care cãsute n-au mai ajuns nici pînã în prezent la destinatarii francezi, desi afacerea a debutat tocmai în perioada 2002-2003 si cumpãrãtorii au achitat si un avans consistent.
Conform anchetatorilor din cadrul Parchetului Judetean Neamt, în aceastã activitate au fost implicate douã firme, cea din Bãltãtesti si încã una, din Bucuresti. Între acestea, un cetãtean francez, care a intermediat activitãtile de contractare si livrare a produsului finit si care în acest moment s-ar afla undeva prin Bucuresti. Acesta nu si-ar mai fi fãcut datoria asumatã, iar francezii pãgubiti s-au plîns anchetatorilor din tara lor. Astfel, în Franta a demarat o anchetã penalã, iar pentru descîlcirea itelor acestei afaceri s-a solicitat autoritãtilor române constituirea unei comisii rogatorii care sã investigheze afacerea din judetul Neamt. O altã comisie rogatorie si-a desfãsurat activitatea în Bucuresti, pentru activitatea firmei din capitalã. Adresa autoritãtilor franceze, prin Parchetul General, a ajuns la Parchetul Judetean Neamt, iar procurorii nemteni au efectuat cercetarea pe partea solicitatã de autoritãtile franceze. Astfel, s-a stabilit cã societatea comercialã Casa Mea SRL din Bãltãtesti a fost înfiintatã în anul 2001 si avea mai multi asociati. Nici unul însã nu era nemtean, toti fiind din Cluj. Dintre acestia, anchetatorii francezi au cerut detalii numai despre Liviu Rusu, care s-a ocupat de destinele afacerii din Bãltãtesti de la înfiintare si pînã în anul 2003, cînd s-a retras din afacere. Obiectul de activitate al firmei Casa Mea era executarea de cãsute de lemn, care erau livrate atît la intern, cît si la export. Procurorii nemteni au identificat mai multi fosti salariati ai firmei, care acum este desfiintatã, inclusiv pe Liviu Rusu. Desi acesta a fost gãsit si citat la domiciliul din Cluj, nu s-a prezentat în fata anchetatorilor pentru audieri. Au fost însã audiate alte persoane, iar toate datele astfel obtinute au fost înaintate Parchetului General, pentru ca, coroborate cu cele ale comisiei rogatorii din Bucuresti, sã fie transmise anchetatorilor francezi. Interesant de ce clujeanul nu a venit la audieri la Parchetul Judetean Neamt. Cît priveste pãgubitii, acestia sînt în numãr de 18, iar anchetatorii nemteni nu au putut oferi date despre sumele plãtite de viitorii proprietari cu titlu de avans. De mentionat cã s-a mai cerut audierea altor douã persoane din Neamt, dar s-a stabilit cã acestea nu aveau nici un fel de legãturã cu afacerea.
Simultan cu cercetãrile care au avut loc în Neamt, activitãti similare s-au desfãsurat la Bucuresti. Procurorii din capitalã aveau sarcina de a-l identifica si audia pe francezul tepar care are drept de rezidentã în tara noastrã. Rezultatele celor douã comisii rogatorii din Neamt si Bucuresti vor fi remise procurorilor din Franta, care vor corobora datele astfel obtinute cu partea lor de anchetã.

Articol afisat de 2023 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective