Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul de Tîrgu Neamt, achitat

Decebal Arnãutu, primarul de Tîrgu Neamt, a fost achitat de Parchetul din localitate pentru mai multe capete de acuzare formulate de tîrgnemteanca Eugenia Bocicãi, care-l reclamase penal la sfîrsitul lunii iunie.
Astfel, printr-o ordonantã emisã recent de Parchetul Tîrgu Neamt, Decebal Arnãutu este scos de sub urmãrirea penalã pentru sãvîrsirea infractiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, nerespectarea hotãrîrilor judecãtoresti si instigare la sãvîrsirea infractiunii de furt calificat. De asemenea, s-a decis si neînceperea urmãririi penale pentru acuzatia de purtare abuzivã.
În acelasi dosar a fost cercetat de procurori si Ioan Rusu, seful Serviciului Urbanism din cadrul Primãriei Tîrgu Neamt, care fusese reclamat alãturi de primar.
Si în cazul sãu, Parchetul Tîrgu Neamt a dispus scoaterea de sub urmãrirea penalã pentru sãvîrsirea infractiunii de furt calificat si neînceperea urmãririi penale pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor si nerespectarea hotãrîrii judecãtoresti.
Solutia datã de Parchetul Tîrgu Neamt a fost adusã de Decebal Arnãutu la cunostinta membrilor Consiliului Local, cu ocazia ultimei sedinte ordinare, cînd edilul a declarat cã va face toate demersurile pentru a muta în afara judetului procesele în care se judecã cu tîrgnemteanca.
Eugenia Bocicãi a avut cîstig de cauzã într-un alt dosar, cînd a atacat la Sectia Contencios a Tribunalului Neamt o dispozitie a primarului, obtinînd anularea acesteia printr-o hotãrîre definitivã si executorie emisã de Curtea de Apel Bacãu, care mai prevedea si plata unor daune morale si materiale în valoare de 86 de milioane de lei vechi. Banii au fost achitati din bugetul orasului, Decebal Arnãutu considerînd cã a fost un proces intentat Institutiei Primarului si nu lui, ca persoanã fizicã. Tîrgnemteanca era de altã pãrere si sustinea cã instanta îl obligã pe edil sã plãteascã din propriul buzunar.
Totul a pornit de la faptul cã femeii nu i s-a permis sã închidã o ulicioarã ce reprezenta un loc de trecere si pentru o altã familie vecinã.
Eugenia Bocicãi a sustinut cã fundãtura respectivã fãcea parte din pãmîntul familiei sale, astfel cã a blocat accesul cu porti metalice si un vagon apicol.
Acestea au fost ridicate prin dispozitia primarului, fapt ce a generat un sir de plîngeri penale la adresa acestuia.

Articol afisat de 1901 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective