Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Actiunea înaltelor fete bisericesti reprezintã un abuz fãrã precedent“

Comunicat de presã

ÃŽn urma situatiei create, în data de 01.10.2007, ca urmare a încercãrii de preluare cu forta a clãdirilor sediului Ocolului Silvic Tîrgu Neamt de cãtre reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, ai Mãnãstirii Neamt si ai Ocolului Silvic Mãnãstirea Neamt, întelegem sã vã comunicãm punctul nostru de vedere, pentru o bunã si corectã informare a cititorilor ziarului dumneavoastrã si a publicului în general. ÃŽn data mai sus mentionatã, în jurul prînzului, o „delegatie” formatã din mai multi cãlugãri de la Mãnãstirea Neamt si lucrãtori silvici ai Ocolului Silvic Mãnãstirea Neamt, în frunte cu preotul jurist al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei-Grigore Constantin, au încercat sã ocupe cu forta sediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt. Pentru a justifica gestul lor, cei mai sus amintiti au prezentat sefului de ocol o încheiere de sedintã a Judecãtoriei Tîrgu Neamt din care rezultã cã ar fi fost autorizati de cãtre o instantã de judecatã sã treacã, personal, la executarea silitã a dispozitivului unei alte hotãrîri judecãtoresti. Gestul acestora reprezintã dovada unor carente majore în cunoasterea legilor României si un abuz incalificabil din partea reprezentantilor bisericii. Afirmatia pe care o facem are drept fundament prevederile legale care statueazã, fãrã putintã de tãgadã, cã hotãrîrile judecãtoresti si celelalte titluri executorii se executã de cãtre executorul judecãtoresc din circumscriptia judecãtoriei în care urmeazã sã se efectueze executarea… Or, încheierea de sedintã cu care înaltele fete bisericesti îsi justificau prezenta în curtea si sediul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt nu reprezintã decît o procedurã specialã care vizeazã atingerea scopului creditorului, dar acest lucru nu se poate face decît în cadrul executãrii silite si numai cu prezenta unui executor judecãtoresc, singurul îndrituit sã facã acte de executare în cazul de fatã. Se impune si precizarea cã Directiei Silvice Piatra Neamt nu i-a fost comunicatã procedural aceastã încheiere care este, de altfel, supusã, la rîndul ei, contestatiei la executare în termen de 15 zile de la comunicare. Nu în ultimul rînd, vã aducem la cunostintã cã atît de mult mediatizata problemã a trecerii unor constructii apartinînd Directiei Silvice Piatra Neamt cãtre unitãtile de cult (Mãnãstirea Neamt) se aflã încã în curs de judecatã, în procedura contestatie la executare, pe rolul Judecãtoriei Tîrgu Neamt, iar executarea silitã a fost provizoriu suspendatã pînã la solutionarea acestei contestatii la executare, prin hotãrîri judecãtoresti rãmase definitive si deci operante, chiar si dupã recursul formulat de cãtre reprezentantii bisericii care a fost respins de cãtre Tribunalul Neamt.
Din punctul nostru de vedere, actiunea înaltelor fete bisericesti reprezintã un abuz fãrã precedent care a tulburat buna desfãsurare a activitãtii lucrãtorilor din cadrul Ocolului Silvic Tîrgu Neamt si asteptãm ca organele statului, care au competentã în materie, sã se autosesizeze pornind de la principiul cã „nimeni nu este mai presus de lege“, nici chiar slujitorii lui Dumnezeu.
Fãrã a pune nici un moment la îndoialã competenta judecãtorilor care au solutionat cauzele funciare litigioase dintre Directia Silvicã Piatra Neamt si unitãtile de cult din zonã se naste un semn de întrebare în ceea ce priveste modul în care sîntem tratati, ca pãrti litigiante, în raport cu reprezentantii unitãtilor de cult. Este nefiresc ca una din pãrti sã beneficieze de tratament preferential (a se citi reprezentantii bisericii), în timp ce nouã ni se rãspunde cu mare greutate si întîrziere la orice solicitare ce vizeazã comunicarea solutiilor date de instantele de judecatã în diferite cauze în care sîntem parte.
Sperãm cã oricine se aratã interesat sã înteleagã cã nici o persoanã din cadrul Directiei Silvice Piatra Neamt nu s-a opus si nici nu se opune retrocedãrii terenurilor cu vegetatie forestierã aflate în administrarea noastrã, dar dorim ca acest lucru sã se facã cu respectarea întocmai a dispozitiilor legale.
Directia Silvicã Piatra Neamt

Articol afisat de 1625 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(NA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective