Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ÃŽncepe „ruleta“ directorilor

ÃŽncepe „ruleta“ directorilor

• membrii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar le vor comunica celor 160 de directori calificativele pentru activitatea pe care au desfãsurat-o

160 de directori ai scolilor coordonatoare din judetul Neamt vor da ochii, mãcar pret de cîteva minute, cu membrii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean, ocazie cu care vor afla cît de bine este vãzutã activitatea pe care au desfãsurat-o în anul scolar trecut în unitãtile pe care le conduc. Evaluarea constã în calificative, începînd de la cel mai înalt - „foarte bine“, si terminînd cu temutul „nesatisfãcãtor“, care automat înseamnã cã directorul cãruia i-a fost atribuit nu mai poate detine functie de conducere.
Conform metodologiei aprobate de Ministerul Educatiei, Cercetãrii si Tineretului, sefii unitãtilor de învãtãmînt preuniversitar si-au fãcut autoaprecierea activitãtii pe baza unor criterii impuse de minister si, implicit, de cãtre Inspectoratul Scolar. Dupã autoevaluare, acestia au venit la ISJ si au depus formularele completate. Autoaprecierile au fost punctate de sefii învãtãmîntului nemtean, în ultimele zile, astfel cã de mîine li se vor comunica directorilor calificativele care le-au fost acordate. Va fi o discutie a celor unsprezece membri ai Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar si fiecare director în parte. Intrarea „la discutii“ se va face pe baza unui grafic, fiecare director avînd obligatia de a ajunge cu 30 de minute înainte de ora la care a fost programat sã dea ochii cu sefii învãtãmîntului nemtean. Directorii nemultumiti de aprecierea care le va fi adusã la cunostintã au dreptul sã depunã contestatie în termen de cinci zile de la primirea calificativului. Dialogul dintre directori si inspectorii scolari va avea loc la Colegiul National „Petru Rares“, acolo unde se va desfãsura sedinta Consiliului de Administratie al ISJ, în zilele de 4 si 5 octombrie. Dialogurile dintre evaluatori si evaluati se vor purta în cele douã zile de la prima orã si pînã dupã 17, dupã cum reiese din graficul prezentat de inspectorat.
Desi reprezentantii învãtãmîntului nemtean s-au abtinut de la a face comentarii despre calificativele acordate, se pare, totusi, cã nu existã nici un „nesatisfãcãtor“, rezultat care ar duce automat la demiterea directorului, nepermitînd exercitarea mandatului de manager scolar.
Anul trecut, nu toti directorii nemteni au fost invitati la discutii pe seama calificativului, fosta conducere a Inspectoratului Scolar chemîndu-i doar pe unii „la barã“. Cei care au obtinut „nesatisfãcãtor“ au fost schimbati. A fost si cazul profesorului Dan Zaharia, de la Grupul Scolar „Vasile Sav“ din Roman, care tocmai a fost repus în functie pe baza unei sentinte judecãtoresti care a anulat calificativul „nesatisfãcãtor“ dat de Luminita Drexler, fostul inspector general scolar.

Articol afisat de 1800 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ion coposu la data 03.10.2007 10:34
Evaluari
Cine pe cine evalueaza?Botez, Draganescu, Grigorescu, Condurat, Tedli au experienta in "evaluari", au si avut profesor bun- Drexler. Oare ce calificativ are sa ia Lazar Laura de la Grup scolar Economic- pentru creativitatea de a se descurca cu stampilele? Ce calificativ va lua Arsenoaia de la Scoala Spiru Haret pentru adresele pe banda rulanda pe care le face- ca doar sunt adrese care servesc clientelea politica si mai ales sefii?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective