Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Italia, risc asumat

• firmele de transporturi nu au înregistrat nici un recul ca urmare a evenimentelor din Peninsulã din ultima perioadã • „cel putin pînã în acest moment, transportul de persoane cu destinatia Italia nu a suferit nici un fel de modificãri“, sustine seful agentiei nemtene a firmei de transport Atlassib •

Evenimentele din ultimele sãptãmîni, din Italia, par sã nu fi potolit apetitul nemtenilor pentru plecarea la muncã în aceastã tarã. Cel putin asa sustin reprezentantii firmelor care opereazã transporturi de persoane în strãinãtate. Aceia care intentionau sã plece la muncã în aceastã tarã nu au renuntat la planuri, îsi vãd de ale lor, indiferent de ceea ce-i va asteapta la „capãt de linie“. „Cel putin pînã în acest moment, transportul de persoane cu destinatia Italia nu a suferit nici un fel de modificãri comparativ cu perioada anterioarã evenimentelor din Italia. Circulãm în mod normal, avem transporturi zilnice de circa 10-15 persoane, la fel ca înainte, în nota obisnuitã. Lumea merge la muncã si, din punctul meu de vedere, nici nu vor fi schimbãri esentiale decît în cazul în care se va da o lege care sã limiteze accesul românilor în Italia. ÃŽn lipsa unei astfel de prevederi, se circulã liber, merge cine vrea, fãrã nici un fel de probleme“, a declarat seful agentiei nemtene a firmei de transport Atlassib. Potrivit aceleiasi surse, nici schimbul de pachete între românii din Italia si cei din Neamt nu a fost influentat în vreun fel. Cei de acasã continuã sã le aline rudelor de departe dorul de casã cu ceea ce au mai bun si, la rîndul lor, nemtenii din strãinãtate trimit familiilor pachete cu cele trebuincioase. „Noi efectuãm transport de persoane sãptãmînal în Italia, circa 30-40 de persoane pleacã de fiecare datã. Nu am avut mai putine cereri decît înainte si nici nu o sã fie atîta timp cît lumea merge la muncã, îsi vede de treabã si se comportã civilizat. Ei (italienii - n.r.) au ce au cu tiganii si nu mai trebuie sã spun de ce. ÃŽi strîng pe ãia care nu au adãpost, care nu muncesc, care stau la bãut în pietele publice, care nu au acte legale si asa mai departe. Dar, dacã ai permis de muncã, dacã mergi la serviciu ca un om normal, obisnuit, mai ales dacã ai familie si îti vezi de treaba ta, nimeni nu-ti spune nimc. Românii muncesc acolo, iar cei care îsi vãd de ale lor nici nu se tem si nici nu au de ce“, a declarat Ilie Constantin, patronul societãtii comerciale de transport persoane Mega Turing, Piatra Neamt.
Municipiul Roman este, de asemenea, o localitate în care s-au înregistrat multe plecãri în strãinãtate. Reprezentantii firmelor de transporturi sînt de pãrere cã „prigoana“ românilor în Italia nu va dura mult. Si cã temerile unora sînt exagerate. „Nu cred cã românii au de ce se teme dacã vor merge la muncã sau ca turisti în Italia, pentru cã, de fapt, autoritãtile de acolo sînt împotriva celor «ilegali» sau care nu au mijloace de subzistentã. Cît despre evenimentele din ultimele zile, niciodatã nu ne-au «avut la suflet», dar ne tolerau pentru cã au nevoie de noi ca sã le facem muncile pe care cetãtenii italieni le refuzã. Nu cred cã vor continua prea mult cu aceastã prigoanã, pentru cã altfel economia italianã va începe sã sufere, vor rãmîne o multime de activitãti fãrã fortã de muncã, în constructii, menaj sau restaurante“, a declarat Cristian Ciocoiu, sef al unei agentii de turism din Roman.
Pe de altã parte, firmele de transporturi se asteaptã la o crestere a numãrului de clienti în perioada sãrbãtorilor de iarnã, care se apropie. „Lucrurile se vor reglementa. Si asteptãm perioada sãrbãtorilor de iarnã, în care, de obicei, vindem mult mai multe bilete“, a declarat Marcel Vasc, agent de turism.

Articol afisat de 2283 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G.MUNTEANU, V.MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Alin Murgu la data 23.11.2007 05:45
Rasismul antiromanesc fabricat in laboratoarele serviciilor secrete italiene
Rasismul antiromanesc fabricat in laboratoarele serviciilor secrete italiene
Din ce in ce mai mult apare convingerea ca atacurile antiromanesti din Italia nu apar spontan sau ca urmare a unor infractiuni facute de romani ci mai degraba ele sunt bine dirijate si executate de organe ale staului italian.
Asemenea fenomene au mai avut loc in Italia,daca ne amintim de anii '70-'80 cand tot serviciile secrete dadeau vina pe asa numitele organizatii extremiste si care aveau ca tinta crearea unui guvern autoritar care ca si acum trebuia sa salveze Italia de haos.Practic doar inamicul a fost schimbat,acum fiind de vina romanii.
Mecanismul desinformarilor a fost declansat de anuntul privind asa zisele tabere de antrenament Al Queda (informatie transmisa de organele romanesti ca unor prieteni in cadrul colaborarii antiteroriste),pana la incriminarea in tot ce se petrece rau in Italia a romanilor.
Serviciile secrete italiene au aratat ca se afla in spatele campaniei antiromanesti si ca si fosta noastra securitate actioneaza prin creare de legende care sa desinformeze,sa creieze falsa idee a unui catastrofism,prin maniera in care sunt descrise unele delicte ale romanilor,pa
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective