Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Oleacă de gîlceavă în CL Roman

• a fost refuzat un proiect imobiliar pentru un cartier rezidential • alte proiecte de hotărîri au fost retrase • deputatul Dorinel Ursărescu a fost prezent cu o cerere către legislativul local •

Alesii romascanilor s-au reunit ieri, 21 decembrie, în cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local, unde au dezbătut 13 proiecte de hotărîri, întrunirea fiind una zbuciumată, în „nota“ caracteristică întregului an. Presedintele de sedintă, Gabriel Luncanu, a consemnat prezenta a 17 consilieri care, „odihniti si cu chef de muncă“ cît pentru un an, au luat la „bani mărunti“ cîteva proiecte de hotărîre. Astfel, la cel cu privire la aprobarea unor documentatii de urbanism, dezbaterile au durat aproape o oră. Locuintele unifamiliale care ar urma să fie construite în „Tara de Jos“, în vecinătatea Protan, au constituit motiv de polemici si contre între unii consilieri. Acestia au declarat că ar fi si imoral să fie votat un asemenea proiect, în timp ce altii au mers pe ideea că extinderea municipiului cu 86 de locuinte, spatii scolare si comerciale ar aduce fonduri importante la buget. Chiar si primarul Dan Ioan Cărpusor a afirmat că societatea Protan va functiona pe aceleasi principii multi ani, iar oamenii din zonă ar avea de suferit de pe urma mirosurilor pestilentiale. Pînă la urmă, proiectul de hotărîre a fost aprobat fără subpunctul cu locuintele unifamiliale mentionat.

Proiecte „întoarse“

Din cauza unor vicii de ordin juridic, primarul Dan Ioan Cărpusor a retras două proiecte de hotărîri privind aprobarea concesionării unui teren si cu privire la modificarea si completarea HCL nr. 105 din 28 noiembrie 2002, privind aprobarea listei spatiilor comerciale sau de prestări servicii, care urmează a fi vîndute în conditiile Legii nr. 550/2002.
De asemenea, alesii locali nu au votat proiectul de concesionare a Serviciului Public de Administratie a Cimitirelor din Roman, pe motivul studierii insuficiente a documentatiei. „Voi convoca o sedintă extraordinară pe 27 decembrie, deoarece este important ca acest proiect să fie votat. Acvaserv trebuie degrevată de orice sarcini pînă în ianuarie, cînd va fi semnat contractul de asociere cu Apa Serv Piatra Neamt. De altfel, o să vedeti că în ianuarie si alte servicii, în afara celor de exploatare a apei si canalizare, ale firmei în cauză, vor fi trecute fie în administrarea primăriei locale, fie concesionate“, a declarat primarul Dan Ioan Cărpusor.

Deputat PNL în plenul Consiliului

La sedinta de ieri, 21 decembrie, a asistat si deputatul Dorinel Ursărescu, la încheierea lucrărilor acesta cerînd sprijinul consilierilor în problema romilor din strada Fabricii. „Sînt aproape 2.000 de locuitori care trăiesc în conditii inumane, în niste grajduri. De aceea, solicit sprijinul dumneavoastră pentru ca în perioada următoare să fie construite încă 200 de locuinte sociale si să fie alocate fonduri pentru programe de integrare si educare. As dori ca deciziile în acest sens să nu fie politizate, iar pentru alocarea fondurilor pentru aceste locuinte există girul Guvernului. De aceea, respectînd legalitatea, as dori identificarea unei suprafete de teren pe care să fie ridicate aceste locuinte, în conditii de maximă urgentă“, a explicat parlamentarul nemtean. Primarul Dan Ioan Cărpusor i-a multumit deputatului PNL pentru bunele intentii. „Avem deja construită o strategie pentru «Satul Olimpic». Totusi, pînă va veni ajutorul de la Guvern, pe banii Consiliului Local Roman vor fi construite, în 2008, 21 de grupuri sociale, dusuri si spălătorie. Pentru aceste obiective vor fi necesare 4,5 miliarde de la bugetul local. Vor fi, de asemenea, asfaltate aleile dintre blocurile si intrarea în zonă, cu trotuare si spatii verzi. Dorinta de a ajuta romii există si la nivel european si orice strategie viabilă va fi benefică pentru comunitatea romascană“, a declarat edilul sef.

Articol afisat de 1196 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CALIMAC)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective