Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Oleacã de gîlceavã în CL Roman

• a fost refuzat un proiect imobiliar pentru un cartier rezidential • alte proiecte de hotãrîri au fost retrase • deputatul Dorinel Ursãrescu a fost prezent cu o cerere cãtre legislativul local •

Alesii romascanilor s-au reunit ieri, 21 decembrie, în cadrul sedintei ordinare a Consiliului Local, unde au dezbãtut 13 proiecte de hotãrîri, întrunirea fiind una zbuciumatã, în „nota“ caracteristicã întregului an. Presedintele de sedintã, Gabriel Luncanu, a consemnat prezenta a 17 consilieri care, „odihniti si cu chef de muncã“ cît pentru un an, au luat la „bani mãrunti“ cîteva proiecte de hotãrîre. Astfel, la cel cu privire la aprobarea unor documentatii de urbanism, dezbaterile au durat aproape o orã. Locuintele unifamiliale care ar urma sã fie construite în „Tara de Jos“, în vecinãtatea Protan, au constituit motiv de polemici si contre între unii consilieri. Acestia au declarat cã ar fi si imoral sã fie votat un asemenea proiect, în timp ce altii au mers pe ideea cã extinderea municipiului cu 86 de locuinte, spatii scolare si comerciale ar aduce fonduri importante la buget. Chiar si primarul Dan Ioan Cãrpusor a afirmat cã societatea Protan va functiona pe aceleasi principii multi ani, iar oamenii din zonã ar avea de suferit de pe urma mirosurilor pestilentiale. Pînã la urmã, proiectul de hotãrîre a fost aprobat fãrã subpunctul cu locuintele unifamiliale mentionat.

Proiecte „întoarse“

Din cauza unor vicii de ordin juridic, primarul Dan Ioan Cãrpusor a retras douã proiecte de hotãrîri privind aprobarea concesionãrii unui teren si cu privire la modificarea si completarea HCL nr. 105 din 28 noiembrie 2002, privind aprobarea listei spatiilor comerciale sau de prestãri servicii, care urmeazã a fi vîndute în conditiile Legii nr. 550/2002.
De asemenea, alesii locali nu au votat proiectul de concesionare a Serviciului Public de Administratie a Cimitirelor din Roman, pe motivul studierii insuficiente a documentatiei. „Voi convoca o sedintã extraordinarã pe 27 decembrie, deoarece este important ca acest proiect sã fie votat. Acvaserv trebuie degrevatã de orice sarcini pînã în ianuarie, cînd va fi semnat contractul de asociere cu Apa Serv Piatra Neamt. De altfel, o sã vedeti cã în ianuarie si alte servicii, în afara celor de exploatare a apei si canalizare, ale firmei în cauzã, vor fi trecute fie în administrarea primãriei locale, fie concesionate“, a declarat primarul Dan Ioan Cãrpusor.

Deputat PNL în plenul Consiliului

La sedinta de ieri, 21 decembrie, a asistat si deputatul Dorinel Ursãrescu, la încheierea lucrãrilor acesta cerînd sprijinul consilierilor în problema romilor din strada Fabricii. „Sînt aproape 2.000 de locuitori care trãiesc în conditii inumane, în niste grajduri. De aceea, solicit sprijinul dumneavoastrã pentru ca în perioada urmãtoare sã fie construite încã 200 de locuinte sociale si sã fie alocate fonduri pentru programe de integrare si educare. As dori ca deciziile în acest sens sã nu fie politizate, iar pentru alocarea fondurilor pentru aceste locuinte existã girul Guvernului. De aceea, respectînd legalitatea, as dori identificarea unei suprafete de teren pe care sã fie ridicate aceste locuinte, în conditii de maximã urgentã“, a explicat parlamentarul nemtean. Primarul Dan Ioan Cãrpusor i-a multumit deputatului PNL pentru bunele intentii. „Avem deja construitã o strategie pentru «Satul Olimpic». Totusi, pînã va veni ajutorul de la Guvern, pe banii Consiliului Local Roman vor fi construite, în 2008, 21 de grupuri sociale, dusuri si spãlãtorie. Pentru aceste obiective vor fi necesare 4,5 miliarde de la bugetul local. Vor fi, de asemenea, asfaltate aleile dintre blocurile si intrarea în zonã, cu trotuare si spatii verzi. Dorinta de a ajuta romii existã si la nivel european si orice strategie viabilã va fi beneficã pentru comunitatea romascanã“, a declarat edilul sef.

Articol afisat de 1320 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective