Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bune si mai putin bune în cheltuirea banilor pentru scoli

• procentul de cheltuire a fondurilor este de circa 97% • nu a iesit bine la acest capitol SAM Vînãtori Neamt, care a pierdut 1,752 milioane de lei •

Scolile din judetul Neamt au fost finantate în 2007 cît în zece ani la un loc si, spre deosebire de alte perioade de pînã acum, banii au fost si investiti. Dupã cum a declarat inspectorul general Mihai Lãcãtusu, procentul privind investirea fondurilor în judet este de 97%. „ÃŽn acest an, Neamtului i-au fost alocati peste 49 milioane de lei, pentru constructiile scolare - reabilitãri, constructii noi si asigurarea de utilitãti. 292 de clãdiri din judetul Neamt au fost prinse în diverse situatii. Inspectoratul Scolar le-a trimis directorilor un îndrumar astfel încît acestia sã aibã posibilitatea de a verifica investitiile derulate în scolile pe care le coordoneazã. Vom solicita efectuarea unui audit intern la unitãtile de învãtãmînt, pentru a cunoaste exact modul cum s-au cheltuit banii alocati prin diverse hotãrîri de Guvern“, a declarat seful învãtãmîntului nemtean, profesorul Mihai Lãcãtusu.
La începutul acestei luni, la 292 de unitãti de învãtãmînt din Neamt, din 49 milioane de lei, adicã 490 miliarde de lei vechi, se cheltuiserã 47,789 milioane de lei. Pentru lucrãrile efectuate si nedecontate au fost întocmite actele necesare astfel încît sã se vizeze banii aferenti constructorilor. Pentru unele unitãti de învãtãmînt, pe final de an s-au solicitat fonduri suplimentare. Nu acelasi lucru s-a putut face pentru Scoala de Arte si Meserii Vînãtori Neamt, unitate pentru care s-au alocat 2.270.000 de lei (22 miliarde de lei vechi), dar nu s-a reusit cheltuirea lor decît pînã la nivelul de 518.000 de lei. „Am vorbit de mai multe ori si cu reprezentantii scolii si cu cei ai Primãriei Vînãtori Neamt, solicitîndu-le sã urgenteze cheltuirea banilor. Le-am sugerat sã îi investeascã în materiale de constructii, care le vor fi de folos în anul umãtor, dar nu s-a fãcut mare lucru. Tocmai de aceea de la SAM Vînãtori Neamt se va retrage suma de 1.752.000 de lei si se va directiona cãtre alte unitãti de învãtãmînt, fatã de care primarii si directorii au preocupãri în a le reabilita. Planul nostru era ca la Vînãtori Neamt sã se realizeze un campus scolar care sã deserveascã toatã zona Tîrgu Neamt. Voiam sã se ridice o cantinã, un internat, salã de sport, ateliere si un corp de scoalã, dar am rãmas doar cu dorinta“, a mai spus directorul Mihai Lãcãtusu.
Bine la cheltuirea fondurilor alocate se situeazã SAM Adjudeni si Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu, unde lucrãrile sînt avansate si decontate pe mãsura realizãrii lor.

Articol afisat de 1216 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective