Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Decembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bune si mai putin bune în cheltuirea banilor pentru scoli

• procentul de cheltuire a fondurilor este de circa 97% • nu a iesit bine la acest capitol SAM Vînători Neamt, care a pierdut 1,752 milioane de lei •

Scolile din judetul Neamt au fost finantate în 2007 cît în zece ani la un loc si, spre deosebire de alte perioade de pînă acum, banii au fost si investiti. După cum a declarat inspectorul general Mihai Lăcătusu, procentul privind investirea fondurilor în judet este de 97%. „În acest an, Neamtului i-au fost alocati peste 49 milioane de lei, pentru constructiile scolare - reabilitări, constructii noi si asigurarea de utilităti. 292 de clădiri din judetul Neamt au fost prinse în diverse situatii. Inspectoratul Scolar le-a trimis directorilor un îndrumar astfel încît acestia să aibă posibilitatea de a verifica investitiile derulate în scolile pe care le coordonează. Vom solicita efectuarea unui audit intern la unitătile de învătămînt, pentru a cunoaste exact modul cum s-au cheltuit banii alocati prin diverse hotărîri de Guvern“, a declarat seful învătămîntului nemtean, profesorul Mihai Lăcătusu.
La începutul acestei luni, la 292 de unităti de învătămînt din Neamt, din 49 milioane de lei, adică 490 miliarde de lei vechi, se cheltuiseră 47,789 milioane de lei. Pentru lucrările efectuate si nedecontate au fost întocmite actele necesare astfel încît să se vizeze banii aferenti constructorilor. Pentru unele unităti de învătămînt, pe final de an s-au solicitat fonduri suplimentare. Nu acelasi lucru s-a putut face pentru Scoala de Arte si Meserii Vînători Neamt, unitate pentru care s-au alocat 2.270.000 de lei (22 miliarde de lei vechi), dar nu s-a reusit cheltuirea lor decît pînă la nivelul de 518.000 de lei. „Am vorbit de mai multe ori si cu reprezentantii scolii si cu cei ai Primăriei Vînători Neamt, solicitîndu-le să urgenteze cheltuirea banilor. Le-am sugerat să îi investească în materiale de constructii, care le vor fi de folos în anul umător, dar nu s-a făcut mare lucru. Tocmai de aceea de la SAM Vînători Neamt se va retrage suma de 1.752.000 de lei si se va directiona către alte unităti de învătămînt, fată de care primarii si directorii au preocupări în a le reabilita. Planul nostru era ca la Vînători Neamt să se realizeze un campus scolar care să deservească toată zona Tîrgu Neamt. Voiam să se ridice o cantină, un internat, sală de sport, ateliere si un corp de scoală, dar am rămas doar cu dorinta“, a mai spus directorul Mihai Lăcătusu.
Bine la cheltuirea fondurilor alocate se situează SAM Adjudeni si Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu, unde lucrările sînt avansate si decontate pe măsura realizării lor.

Articol afisat de 1123 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective