Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Crãciunitele Neamtului

• de Crãciun, Mosul a fericit 14 familii din Neamt cu prunci • la toate maternitãtile din judet, primii nãscuti ai zilei de 25 decembrie au fost fetite •

Mos Crãciun a binecuvîntat patrusprezece familii din Neamt cu prunci frumosi si sãnãtosi, meniti sã întregeascã dragostea si uniunea dintre sufletele pãrintilor care i-au adus pe lume.
Cei mai multi crãciunei ai anului 2007 au vãzut lumina acestei lumi la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgentã Neamt unde, pe 25 decembrie, au fost nãscuti nouã copilasi - sapte fete si doi bãieti. Primul prunc al Nasterii Domnului a fost o fetitã cu greutatea de 3,2 kilograme, care a fost nãscutã la 4.20. Ea este cel de al doilea copil al unei familii din Borlesti.
La Maternitatea Spitalului Orãsenesc Tîrgu Neamt, în prima zi de Crãciun au venit pe lume patru copii - douã fetite si doi bãieti. Cea mai grãbitã sã iasã din „sacul“ Mosului a fost si aici o fetitã de 2,5 kilograme, care a strigat „La Multi Ani“ din toti plãmînii, la 7.30.
La Maternitatea Spitalului Orãsenesc Bicaz, Mosul a ajuns mai greu, adicã la 23.50, dar nu s-a lãsat. A descãrcat din desaga lui un singur sufletel, un bot de carne, de 3,3 kilograme. E fetitã si e odraslã de muntean de la Borca.
Pe 25 decembrie, la Maternitatea Spitalului Roman a fost înregistratã doar o singurã nastere, la ora 18.30, cînd o fetitã a venit pe lume înainte de termen.
În popor se spune cã anii în care se nasc mai multe fete sînt îmbelsugati si pasnici.
Sãrbãtoarea Nasterii Domnului a fãcut fericite nouã familii din Roman si din comunele învecinate, prin venirea pe lume a nouã copilasi. Astfel, pe 24 decembrie, în ajunul Crãciunului, s-au nãscut douã fetite, prima, dimineatã, la ora 6, iar a doua, aproape de miezul noptii.
ÃŽn doua zi de Crãciun, pe 26 decembrie, s-au înregistrat sase nasteri, dublu fatã de Ajun si prima zi de Crãciun. Dintre cei sase copii care au venit pe lume, patru au fost bãieti si douã fetite. ÃŽn afarã de fetita nãscutã prematur, ceilalti opt copii au fost sãnãtosi, fiind cel mai frumos dar de Crãciun pentru familiile lor. Medicii din cadrul Maternitãtii Roman au declarat cã numãrul nasterilor au fost sub media zilnicã, însã, în contextul scãderii natalitãtii din ultima perioadã, cele nouã nasteri se înscriu într-o limitã aproape normalã. „Nouã nasteri într-un interval de trei zile înseamnã putin, avînd în vedere cã media zilnicã se ridicã la cinci. ÃŽn zilele premergãtoare Crãciunului, au fost si cîte sapte-opt nasteri, ceea ce înseamnã cã existã o «compensare» a numãrului. Copiii au avut note bune la nastere, mã refer la acel scor APGAR care se acordã fiecãrui bebelus, în functie de puls, bãtãile inimii, respiratie etc. Ce-i drept, în acest an, cu ocazia sãrbãtorii Nasterii Domnului au fost mai putine nasteri decît în alti ani. Doar un singur copil a fost nãscut prematur, însã acesta este tinut sub observatie“, a declarat doctor Marilena Tubucanu, medic sef al Sectiei neonatologie, din cadrul Spitalului Municipal de Urgentã Roman.

Articol afisat de 1800 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dede_for_ever la data 30.12.2007 06:59
de invatat
Un cuplu casatorit are un accident in urma caruia fata femeii ramane foarte arsa. Doctorul ii spune sotului ca nu poate lua piele de pe corpul ei, pentru ca este prea slaba. Prin urmare, sotul se ofera sa doneze piele de la el. Dar singura parte a corpului pe care doctorul o considera adecvata este fundul. Cei doi se hotarasc sa nu spuna nimanui de unde au luat pielea si i-au cerut si doctorului sa pastreze secretul. Dupa operatie, toata lumea se mira cat de frumoasa era femeia si cat de tanara arata. ntr-o zi, sotia se emotioneaza si-i spune sotului:
- Dragul meu, vreau sa-ti multumesc pentru tot ce ai facut pentru mine. Nu stiu cum as putea sa ma revansez vreodata.
- Iubito, raspunde el, nu te mai gandi la asta. Sunt supermultumit cand o vad pe soacra-mea ca te saruta pe obraz.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective