Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Infractori voiajori, prinsi în Neamt

• doi indivizi au fost prinsi dupã ce au vrut sã spargã un magazin din comuna Poiana Teiului • infractorii, unul din Suceava, celãlalt din Caras Severin, aveau în autoturismul cu care se deplasau mai multe bunuri • se pare cã acestea au fost sustrase din cîteva oficii postale din judetul Suceava •

Doi infractori, bãnuiti cã sînt autorii mai multor furturi comise în judetul Suceava, în special în dauna unor oficii postale, au fost prinsi în judetul Neamt în dimineata de miercuri, 26 decembrie. Infractorii se pregãteau sã dea o nouã loviturã, la un magazin din comuna Poiana Teiului, însã nu le-a mai mers. Miercuri dimineatã, în jurul orei 6, un sãtean din comuna Poiana Teiului a observat doi bãrbati dubiosi care încercau sã intre în magazinul situat în apropierea locuintei sale. Bãrbatul l-a anuntat imediat pe patronul magazinului care a aprins becul. În momentul în care au vãzut cã planul le-a fost dejucat, infractorii au fugit cu un autoturism Ford. Patronul magazinului si vecinul care îl anuntase nu au stat pe gînduri si au plecat pe urmele hotilor. Între timp, ei au anuntat si Politia prin intermediul serviciului de urgentã 112. Dupã o urmãrire de cîtiva kilometri, urmãritorii i-au ajuns pe hoti, cãrora le-au barat calea cu autoturismul. Infractorii au fost imobilizati pînã la sosirea politistilor. Cercetãrile au arãtat cã cei doi se numesc Alexandru P., în vîrstã de 20 de ani, din localitatea Solca, judetul Suceava, si Mircea M., de 20 de ani, din localitatea Otelu Rosu, judetul Caras Severin. Luati la întrebãri de cãtre oamenii legii, hotii au spus cã nu au dorit sã spargã magazinul, ci au vrut doar sã bea un suc. În urma perchezitiei efectuate în autoturism, politistii au gãsit zeci de cartele telefonice a cãror provenientã nu a putut fi justificatã. Ei au spus cã masina au împrumutat-o de la un cetãtean din localitatea Fãlticeni si cã habar nu au ce cautã cartelele telefonice în autovehicul. Cum în ultimul timp în judetul Suceava s-au înregistrat mai multe spargeri de oficii postale, din care au fost sustrase inclusiv cartele telefonice, politistii cred cã existã posibilitatea ca acestea sã provinã chiar din acele furturi. În aceste conditii, cei doi au fost predati politistilor suceveni, care vor stabili dacã sînt sau nu autorii furturilor respective.
De aproximativ douã luni, politistii suceveni încearcã sã dea de urma hotilor care au comis furturile din oficiile postale.
Prima spargere s-a înregistrat în noaptea de 15 spre 16 octombrie, la Dolhasca, unde infractorii au tãiat casa de bani cu fierãstrãul electric. În interior au gãsit numai 2.000 de lei. Au urmat spargeri la oficiile postale din localitãtile Slatina, Paiseni, Cornu Luncii, Bosanci si Cîmpulung Moldovenesc. La Slatina, hotii au sustras casa de bani cu totul, însã nu au gãsit nici un leu în ea. La Bosanci, infractorii au furat doar 20 de cartele telefonice si o unitate de calculator.
Ultimul furt s-a înregistrat sãptãmîna trecutã la oficiul postal din comuna Drãguseni. Infractorii au scotocit prin toate birourile, însã fãrã succes. Au furat numai o bancnotã de 100 de euro care era în fisetul dirigintelui postal. Ancheta a fost deosebit de dificilã, întrucît infractorii au folosit mãnusi.

Articol afisat de 1751 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective