Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SEFUL POLITIEI, om bogat, om sãrac

SEFUL POLITIEI, om bogat, om sãrac

• comandantul Politiei Neamt are trei terenuri în Iasi si unul în Piatra Neamt, unde a demarat constructia unei case • în 2007, Aurelian Vasea Soric si-a vîndut apartamentul din Iasi, autoturismul si un garaj • tot anul trecut, seful Politiei Neamt si-a deschis un depozit bancar în valoare de 200.000 de lei • ofiterul a înregistrat venituri din salarii în valoare de 54.587 de lei • la asta se adaugã si norma de hranã, în valoare de 11.764 de euro, ca urmare a participãrii la misiunea de mentinere a pãcii din Kosovo •

Comisarul sef Aurelian Vasea Soric, inspectorul sef al Politiei Neamt, este de departe unul dintre cei mai bogati politisti nemteni. Iar acest lucru poate fi lesne realizat de oricine îi citeste declaratia de avere postatã pe site-ul institutiei. De altfel, comisarul sef Soric este printre putinii politisti, cu exceptia sefilor de post, care apar cu declaratiile de avere actualizate. Acest lucru va fi rezolvat în urmãtoarea lunã, seful Politiei Neamt declarînd cã situatia va fi remediatã, în sensul cã pe site vor fi actualizate toate declaratiile ofiterilor cu functii din cadrul IJP Neamt.
Revenind la declaratia de avere a inspectorului sef, se poate spune cã aceasta a suferit modificãri substantiale în 2007. Si asta ca urmare a deciziei ofiterului de a se muta din Iasi la Piatra Neamt, unde a si demarat constructia unei case. Decizia a fost luatã de familia Soric în vara anului trecut, membrii familiei fiind impresionati de plaiurile pietrene. Datele din declaratia de avere aratã cã lui Aurelian Soric i-a priit perioada petrecutã în Kosovo, unde a activat în structurile de mentinere a pãcii. Si spunem cã i-a priit pentru cã veniturile obtinute au fost importante. La data de 12 iulie 2007, seful Politiei Neamt detinea patru terenuri intravilane, dintre care trei în Iasi si unul în Piatra Neamt. Este vorba de: 308 metri pãtrati pe strada Tãietoarei din Iasi, teren cumpãrat în anul 2004; 675 metri pãtrati pe strada Viticultori din Iasi, cumpãrat în anul 2005; 505 metri pãtrati în Iasi, zona Bucium, teren cumpãrat în anul 2005. În Piatra Neamt, inspectorul sef detine suprafata de 91 de metri pãtrati de teren pe strada Liliacului, suprafatã concesionatã. La capitolul clãdiri a mentionat cã detine o casã de locuit care este în constructie. La rubrica bunuri mobile, gãsim un autoturism Rover 75 CDTI, fabricat în anul 2004.
Seful Politiei Neamt este un politist fericit, întrucît nu are nici o datorie la bancã. În schimb, la rubrica active financiare, Aurelian Vasea Soric a mentionat cã detine un depozit bancar în valoare de 200.000 de lei, deschis la Banca Româneascã. Toatã aceastã avere este justificatã de veniturile familiei, precum si în urma vînzãrii bunurilor pe care politistul le-a detinut în Iasi.
ÃŽn iunie 2007, inspectorul sef si-a vîndut apartamentul, în suprafatã de 80 de metri pãtrati, din Iasi pentru suma de 300.000 de lei, autoturismul Saab - cu suma de 48.000 de lei, si un garaj pe care a obtinut 20.000 de lei. La capitolul venituri, aflãm cã seful Politiei Neamt a încasat suma de 54.587 lei - salarii de la IJP Iasi si IJP Neamt, precum si 11.764 euro - norma de hranã ca urmare a misiunii desfãsurate în Kosovo. Sotia sefului IJP Neamt a încasat 3.000 de lei ca urmare a activitãtii de economist desfãsurate la o firmã ieseanã, 1.000 de lei de la un cabinet notarial si 3.052 de lei ca urmare a aplicãrii articolului 31, alineatul 2 din Legea 360/2002. Este vorba de un articol din Statutul Politistului care prevede cã: „sotul sau sotia politistului mutat/ mutatã în interesul serviciului în altã localitate, care a fost încadrat/ încadratã în muncã si a întrerupt activitatea datoritã mutãrii împreunã cu sotul sau sotia, are dreptul la o indemnizatie lunarã de 50% din salariul de bazã al politistului, pînã la o nouã angajare sau pînã la prestarea unei alte activitãti aducãtoare de venituri, dar nu mai mult de 9 luni“.
Contactat de reporterii cotidianului „Monitorul“, seful Politiei Neamt a lãsat sã se înteleagã cã „perioada Kosovo“ a fost una bunã din punct de vedere financiar. ÃŽntrebat dacã îl mai tenteazã o astfel de expeditie, seful Politiei Neamt a spus cã, deocamdatã, nu se gîndeste la o nouã misiune internationalã.

Articol afisat de 2561 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective