Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
SEFUL POLITIEI, om bogat, om sărac

SEFUL POLITIEI, om bogat, om sărac

• comandantul Politiei Neamt are trei terenuri în Iasi si unul în Piatra Neamt, unde a demarat constructia unei case • în 2007, Aurelian Vasea Soric si-a vîndut apartamentul din Iasi, autoturismul si un garaj • tot anul trecut, seful Politiei Neamt si-a deschis un depozit bancar în valoare de 200.000 de lei • ofiterul a înregistrat venituri din salarii în valoare de 54.587 de lei • la asta se adaugă si norma de hrană, în valoare de 11.764 de euro, ca urmare a participării la misiunea de mentinere a păcii din Kosovo •

Comisarul sef Aurelian Vasea Soric, inspectorul sef al Politiei Neamt, este de departe unul dintre cei mai bogati politisti nemteni. Iar acest lucru poate fi lesne realizat de oricine îi citeste declaratia de avere postată pe site-ul institutiei. De altfel, comisarul sef Soric este printre putinii politisti, cu exceptia sefilor de post, care apar cu declaratiile de avere actualizate. Acest lucru va fi rezolvat în următoarea lună, seful Politiei Neamt declarînd că situatia va fi remediată, în sensul că pe site vor fi actualizate toate declaratiile ofiterilor cu functii din cadrul IJP Neamt.
Revenind la declaratia de avere a inspectorului sef, se poate spune că aceasta a suferit modificări substantiale în 2007. Si asta ca urmare a deciziei ofiterului de a se muta din Iasi la Piatra Neamt, unde a si demarat constructia unei case. Decizia a fost luată de familia Soric în vara anului trecut, membrii familiei fiind impresionati de plaiurile pietrene. Datele din declaratia de avere arată că lui Aurelian Soric i-a priit perioada petrecută în Kosovo, unde a activat în structurile de mentinere a păcii. Si spunem că i-a priit pentru că veniturile obtinute au fost importante. La data de 12 iulie 2007, seful Politiei Neamt detinea patru terenuri intravilane, dintre care trei în Iasi si unul în Piatra Neamt. Este vorba de: 308 metri pătrati pe strada Tăietoarei din Iasi, teren cumpărat în anul 2004; 675 metri pătrati pe strada Viticultori din Iasi, cumpărat în anul 2005; 505 metri pătrati în Iasi, zona Bucium, teren cumpărat în anul 2005. În Piatra Neamt, inspectorul sef detine suprafata de 91 de metri pătrati de teren pe strada Liliacului, suprafată concesionată. La capitolul clădiri a mentionat că detine o casă de locuit care este în constructie. La rubrica bunuri mobile, găsim un autoturism Rover 75 CDTI, fabricat în anul 2004.
Seful Politiei Neamt este un politist fericit, întrucît nu are nici o datorie la bancă. În schimb, la rubrica active financiare, Aurelian Vasea Soric a mentionat că detine un depozit bancar în valoare de 200.000 de lei, deschis la Banca Românească. Toată această avere este justificată de veniturile familiei, precum si în urma vînzării bunurilor pe care politistul le-a detinut în Iasi.
În iunie 2007, inspectorul sef si-a vîndut apartamentul, în suprafată de 80 de metri pătrati, din Iasi pentru suma de 300.000 de lei, autoturismul Saab - cu suma de 48.000 de lei, si un garaj pe care a obtinut 20.000 de lei. La capitolul venituri, aflăm că seful Politiei Neamt a încasat suma de 54.587 lei - salarii de la IJP Iasi si IJP Neamt, precum si 11.764 euro - norma de hrană ca urmare a misiunii desfăsurate în Kosovo. Sotia sefului IJP Neamt a încasat 3.000 de lei ca urmare a activitătii de economist desfăsurate la o firmă ieseană, 1.000 de lei de la un cabinet notarial si 3.052 de lei ca urmare a aplicării articolului 31, alineatul 2 din Legea 360/2002. Este vorba de un articol din Statutul Politistului care prevede că: „sotul sau sotia politistului mutat/ mutată în interesul serviciului în altă localitate, care a fost încadrat/ încadrată în muncă si a întrerupt activitatea datorită mutării împreună cu sotul sau sotia, are dreptul la o indemnizatie lunară de 50% din salariul de bază al politistului, pînă la o nouă angajare sau pînă la prestarea unei alte activităti aducătoare de venituri, dar nu mai mult de 9 luni“.
Contactat de reporterii cotidianului „Monitorul“, seful Politiei Neamt a lăsat să se înteleagă că „perioada Kosovo“ a fost una bună din punct de vedere financiar. Întrebat dacă îl mai tentează o astfel de expeditie, seful Politiei Neamt a spus că, deocamdată, nu se gîndeste la o nouă misiune internatională.

Articol afisat de 2286 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective