Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dezmãt pe europubele

• tot mai multe europubele sînt vandalizate • pietrenii dau vina pe angajatii Brantner, care nu mai încuie tarcurile, lãsînd astfel cale liberã boschetarilor si maidanezilor la gunoaie • Brantner a comandat lacãte speciale si capace din strãinãtate

Dupã cosurile de gunoi stradale si panourile din statiile de cãlãtori, a venit rîndul europubelelor din Piatra Neamt sã cadã „victime“. De aceastã datã, însã, nu ar fi vorba strict de rea vointã sau teribilismul adolescentin, ci mai mult de disperare. Atît a oamenilor, cît si a animalelor. De la sfîrsitul anului trecut, primãria a fost sesizatã în repetate rînduri cã pubelele ecologice strînse în tarcurile ISPA sînt vandalizate si cã nimeni nu ia nici o mãsurã. Reclamatiile acuzau mai întîi boschetarii, care stricau containerele în timp ce scotoceau prin gunoaie dupã mîncare. Apoi au fost acuzati cîinii maidanezi care, mînati pare-se de aceeasi foame, dãdeau iama în europubele. Paradoxal, oamenii care au sesizat aceste aspecte nu i-au învinovãtit prea mult pe „atacatori“, ci au acuzat firma de salubritate de neglijentã. Pietrenii spun cã vinovati sînt angajatii Brantner, care golesc eurpubelele, dar nu mai încuie cu lacãt tarcurile dupã operatiune. Lãsînd pubelele neînchise, boschetarii au cale liberã sã facã ravagii în timp ce-si cautã de mîncare. „Gunoaie dezlãntuite de Brantner“, reclamã oamenii, „Dupã ce în lunile octombrie si noiembrie au dispãrut toate lacãtele de la containerele ecologice de deseuri din zona Dacia, între Crãciun si anul nou cei de la Brantner au gãsit o altã metodã de a-i ajuta pe prietenii lor cãutãtori prin gunoaie: dau peste cap capacele mari de la containere si apoi le bagã în tarc descoperite. Cîinii si vîntul, între raidurile comandourilor de romi, împrãstie în tot cartierul ce mai rãmîne de la acestia. Atunci pentru ce s-au mai pus aceste containere cu posibilitate de închidere etansã?“.
Brantner sustine cã angajatii sãi nu au nici o vinã. Vinovati sînt oamenii strãzii si cei care scotocesc prin gunoaie. Dar va înlocui ce s-a stricat. „Brantner Servicii Ecologice SA, punct de lucru Piatra Neamt, are în prezent în derulare un program de achizitionare capace pentru europubele si lacãte pentru împrejmuirile punctelor de colectare. Mentionãm cã acestea au fost distruse de oamenii strãzii, de cãutatorii prin gunoaie. Ar fi foarte util dacã am avea sprijinul cetãtenilor în acest sens, în mãsura în care este posibil sã îi impiedice pe acestia sã mai vandalizeze aceste puncte de colectare“, precizeazã Ionel Ploaie, director adjunct la firma de salubritate. Lacãtele si capacele europubelelor au fost deja comandate, iar Brantner sperã cã acestea vor fi livrate luna viitoare. Dureazã destul de mult pentru cã lacãtele sînt comandã specialã - se deschid cu aceeasi cheie - iar capacele containerelor sînt luate din strãinãtate.
ÃŽn paralel, Primãria Piatra Neamt apeleazã la simtul civic al pietrenilor si transmite rugãmintea de a anunta politia comunitarã cînd sesizeazã ceva „necorespunzãtor“ în preajma tarcurilor cu pubele. Mai ales locatari care aruncã resturi de moloz în europubele, stricîndu-le. „Directia Politiei Comunitare din cadrul Primãriei, în actiunea de patrulare, urmãreste prevenirea furturilor si distrugerilor, selectarea si depunerea gunoiului în europubele, depozitarea necorespunzãtoare a materialelor de constructii si molozului provenite din demolãri. Solicitãm si pe aceastã cale sprijinul cetãtenilor în aceste actiuni, la telefonul Politiei Comunitare - 231.300“, spun oficialii pietreni.

Articol afisat de 1872 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dora78 la data 08.01.2008 12:46
minciuni!
Angajatii Brantner mint cu nerusinare! cu ochii mei am vazut cum lasa capacele pubelelor ridicate, nu in zona Dacia, ci in zona pietei din Darmanesi. Decat sa toace banii pe lacate si incuietori imaginare, mai degraba ar pune niste jeturi de apa pe pubelele astea. Put pana la cer si sunt jegoase nu din vina boschetarilor si a cainilor vagabonzi. E mult mai multa mizerie in oras decat inainte.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective