Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2008
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Aprilie 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

7,5 milioane de lei pentru juniorii din Speranta

Prichindeii din cartierul de la Izvoare vor avea gr´┐Żdinit´┐Ż si scoal´┐Ż l´┐Żng´┐Ż cas´┐Ż, nu vor mai trebui s´┐Ż vin´┐Ż p´┐Żn´┐Ż ´┐Żn centrul t´┐Żrgului la cursuri. Municipalitatea are de g´┐Żnd s´┐Ż fac´┐Ż ´┐Żn cartierul Speranta o gr´┐Żdinit´┐Ż cu program prelungit si o scoal´┐Ż, astfel ´┐Żnc´┐Żt s´┐Ż vin´┐Ż ´┐Żn sprijinul pietrenilor care locuiesc ´┐Żn zon´┐Ż si s´┐Ż aduc´┐Ż acel cartier oarecum la acelasi nivel cu celelalte. Asa se face c´┐Ż se ridic´┐Ż o gr´┐Żdinit´┐Ż cu program prelungit. Studiul de fezabilitate este gata si a fost deja ´┐Żnsusit de legislativul municipal, asa ´┐Żncet se pot urma procedurile. Prim´┐Żria vrea ca obiectivul s´┐Ż aib´┐Ż 12 grupe, fiecare cu clasa ei. Gr´┐Żdinita va fi structurat´┐Ż pe parter si etaj, fiecare nivel av´┐Żnd c´┐Żte sase s´┐Żli de clas´┐Ż. Vor fi dou´┐Ż corpuri, dispuse ´┐Żn form´┐Ż de litera T. Vor fi si dormitoare, o buc´┐Żt´┐Żrie, un cabinet medical, cancelarie, grupuri sanitare pentru cadrele didactice, dar si miniaturale, pentru prichindei. Cl´┐Żdirea va avea propria central´┐Ż termic´┐Ż. Investitia total´┐Ż a fost evaluat´┐Ż la 4.404.822,83 lei, din care partea de constructii-montaj dep´┐Żseste 4,3 milioane. Banii urmeaz´┐Ż s´┐Ż fie asigurati din fonduri guvernamentale. Gr´┐Żdinita va fi realizat´┐Ż ´┐Żn cel mult 24 de luni si va deservi 240 de copii.
Tot ´┐Żn Speranta se doreste construirea unei scoli. O hal´┐Ż deja existent´┐Ż, dar dezafectat´┐Ż, va fi ref´┐Żcut´┐Ż aproape din temelii si transformat´┐Ż ´┐Żn unitate de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt pentru scolarii de la Izvoare. Si ´┐Żn cazul acesteia exist´┐Ż un studiu de fezabilitate aprobat, din care reiese faptul c´┐Ż scoala general´┐Ż va avea 10 s´┐Żli de clas´┐Ż, cam 20 de profesori si vreo 280 de elevi (25 ´┐Żn fiecare clas´┐Ż I-IV si 30 ´┐Żn clasele V-X). Constructia va avea parter si un etaj si, pe l´┐Żng´┐Ż cele zece s´┐Żli de clas´┐Ż, va avea laboratoare, bibliotec´┐Ż, sal´┐Ż de lectur´┐Ż, sal´┐Ż de informatic´┐Ż, cancelarie, grupuri sanitare, precum si central´┐Ż termic´┐Ż proprie. Costurile se ridic´┐Ż la 3.030.450 de lei, din care aproape dou´┐Ż milioane reprezint´┐Ż partea de constructii-montaj.

Articol afisat de 1775 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective