Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bãtaie cu iz electoral

Bãtaie cu iz electoral

• un agent de pazã al Primãriei Boghicea sustine cã a fost agresat de verii viceprimarului Vicu Mîrt • în acelasi scandal ar fi fost amenintat si primarul localitãtii, cu incendierea masinii • totul este pus pe seama campaniei electorale •

Un scandal în care sînt implicate persoane cu functii în administratia localã de la Boghicea a avut loc în dupã-amiaza zilei de 1 mai. Ionut Moraru, în vîrstã de 29 de ani, care de astãzi, 5 mai, ar trebui sã lucreze ca agent de pazã la Primãria Boghicea, sustine cã a fost agresat verbal de cãtre viceprimarul comunei, Vicu Mîrt, iar apoi bãtut de niste rude ale acestuia. Motiv pentru care s-a si deplasat la Spitalul Municipal Roman, pentru a primi îngrijiri. Agresorii ar fi fratii Ilie si Paul Isfan, veri cu viceprimarul.
Ionut Moraru ocupase prin concurs postul de agent de pazã, însã, desi abia de astãzi, 5 mai, ar fi urmat sã intre în pîine, fusese rugat de cãtre primarul comunei sã asigure paza cãminului cultural încã de pe 1 mai. Zi în care sustine cã a avut ciocnirea cu viceprimarul si cu rudele acestuia pentru cã nu a dat curs solicitãrii de a-i lãsa sã ia niste mese si scaune care urmau sã fie folosite la un bal la Slobozia. „Joi, 1 mai, la ora 17, viceprimarul Vicu Mîrt, împreunã cu fratii Isfan, a venit la Cãminul Cultural Boghicea, pentru a lua niste mese si scaune. Fãrã sã-i adresez nici un cuvînt, mi-a adresat cuvinte vulgare si a încercat sã-mi ia cheile de la cãmin. Fiind în timpul serviciului, l-am sunat pe domnul primar, Viorel Gavril. Acesta a venit si a încercat sã aplaneze conflictul, pentru cã cei trei erau tot mai înfierbîntati. La un moment dat, viceprimarul l-a amenintat si pe primar cu incendierea masinii dacã va face deplasarea în satul Slobozia, la un bal organizat în acea searã. Dupã ce viceprimarul si primarul au plecat, am fost asteptat sã ies afarã din cãmin, de cãtre fratii Paul si Ilie Isfan. ÃŽn incintã mai erau douã persoane, un frate si un cumnat de-ai mei. Pînã la urmã, cînd am iesit din clãdire, Paul Isfan m-a lovit cu pumnul în ochi si în fatã, de mai multe ori. Am încercat sã mã apãr, cu o bîtã de baseball, însã a reusit sã mi-o smulgã din mînã si mi-a aplicat douã lovituri, una în cap si una în umãr“, a declarat Ionut Moraru. Acesta a mai precizat cã, apoi, ajutat si de fratele sãu, Ilie Isfan a distrus douã usi din cãmin si au împrãstiat mesele si scaunele. „De fricã, ne-am retras împreunã cu fratele si cumnatul meu si ne-am închis într-o anexã, iar apoi am anuntat Politia. M-am prezentat, dupã aceea, la Spitalul Roman, pentru îngrijiri medicale si adeverintã ca sã mã prezint luni, 5 mai, la medic, pentru eliberarea unui certificat medico-legal. Intentionez sã-i actionez în judecatã pe fratii Isfan“, a mai spus Ionut Moraru.

Viceprimarul comunei: „joc politic parsiv“

Viceprimarul Vicu Mîrt are însã o altã variantã, acesta sustinînd cã Ionut Moraru nu-si justifica prezenta, în acea dupã-amiazã, la Cãminul din Boghicea, deoarece de abia de azi, 5 mai, figureazã ca angajat cu forme legale la Primãrie, ca agent de pazã. „ÃŽn opinia mea, acest individ nu avea ce cãuta acolo pe data de 1 mai. A dat concurs pentru ocuparea unui post de agent, l-a promovat, însã, desi personal rãspund de activitatea de pazã obsteascã, nu am fost consultat de cãtre primar, atunci cînd s-a fãcut selectia pentru angajãri. De abia luni, 5 mai, Ionut Moraru ar trebui sã-si înceapã oficial slujba. ÃŽnsã, personal, nu cred cã meritã acest post din cauzã cã, sub oblãduirea primarului, cu care este rudã prin aliantã, a petrecut multe dupã-amiezi si nopti în cãminul cultural, care de abia a fost renovat. El este cel care a distrus spatiul si de aceea, joi, i-am spus cã nu mai are ce cãuta acolo si i-am luat cheile, pe care le-am depus în birou la primãrie. A fãcut foc si grãtare în incintã si acum îi acuzã pe altii de distrugere. Nu l-am înjurat si nici n-am cunostintã cã verisorii mei sã fi avut vreo altercatie cu Ionut Moraru“, a declarat viceprimarul Vicu Mîrt. Acesta a mai opinat cã incidentul este un prim „spin electoral“. „A început campania electoralã si consider cã tot ceea ce s-a întîmplat pe 1 mai a fost un joc politic parsiv. Nu m-am certat niciodatã cu primarul si nici nu l-am amenintat, asa dupã cum sustine Ionut Moraru. Probabil, directivele politice sînt clare la Boghicea si consider cã primarul Viorel Gavril are motive, dacã procedeazã asa, de îngrijorare cã va pierde postul. Singurul lucru pe care am de reprosat este acela cã, atunci cînd se fac angajãri, acestea au loc fãrã stiinta mea. Asa s-a procedat si în cazul Cãminului Cultural. A fost angajat administrator o femeie, cu toate cã ar fi fost mai bine dacã ar fi fost cooptat un bãrbat. ÃŽmi pare rãu de Ionut Moraru, pentru atitudinea acestuia, mai ales cã sîntem si neamuri de pe tatãl sãu. ÃŽnsã, asta e viata!“, a conchis viceprimarul comunei Boghicea, Vicu Mîrt. Pînã la ora închiderii editiei, primarul Viorel Gavril nu a putut fi contactat. Cazul a intrat în atentia politistilor, ce vor lua mãsurile care se impun în functie de numãrul de zile de îngrijiri medicale pe care le va necesita victima.

Articol afisat de 2716 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective