Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2008
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Mai 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Doctorul Constantin Gaube, ultimul drum

Cunoscutul medic reumatolog Constantin Gaube a plecat în lumea celor drepti, la numai 65 de ani, vîrstã pe care împlinit-o nu demult, pe 28 februarie.
Sufletul sãu a plecat vineri, 2 mai, cãtre Rai, dupã cum spune traditia cã se întîmplã în cazul acelora care mor în Sãptãmîna Luminatã, cînd portile Cerului sînt deschise, iar trupul istovit de boalã a fost redat tãrînei din care sîntem cu totii plãmãditi, ieri, într-un cimitir din Bucuresti. Slujba înmormîntãrii a început la ora 14, concomitent cu aceasta fiind oficiatã o alta, la Mãnãstirea Pîngãrati, de cãtre pãrintele Teofil, staretul acestui lãcas de cult. Slujba tinutã pe meleagurile nemtene a fost organizatã de cãtre doctorul Valeriu Andrita, seful sectiei Reumatologie si Recuperare din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, la aceasta fiind prezent tot colectivul respectivului sector de activitate.
Rãpus de cancer, doctorul Gaube s-a stins vineri, în ziua Izvorului Tãmãduirii, într-un spital din Bucuresti, unde era internat de aproximativ douã luni, aflîndu-se în fazã terminalã. Medicul nemtean suferea de necrutãtoarea boalã si se trata de circa trei ani, însã nu a divulgat nimãnui acest secret al sãu, pînã acum un an, cînd a vãzut cã nu mai sînt sanse de vindecare si cã lucrurile se complicã. De cîtiva ani încoace, de cînd rãmãsese vãduv, cel mai apropiat suflet si cel mai bun prieten al sãu era unicul fiu, de profesie avocat, care este stabilit în capitalã.
Cunoscut mai mult ca un foarte bun medic reumatolog, doctorul Constantin Gaube si-a legat numele si de organizarea activitãtii medicale la nivel de judet. Neascunzîndu-si convingerile sale politice de stînga, fiind membru al Partidului Social Democrat încã de la înfiintare, doctorul Gaube a ocupat în douã rînduri postul de sef al institutiei care acum se numeste Autoritatea de Sãnãtate Publicã. Fire foarte energicã si minte ascutitã, interesat de medicinã, acesta avea si competentã în Cardiologie, iar pe vremea cînd sãnãtatea îi permitea fãcea gãrzi în sectia cu aceastã specialitate din Spitalul Judetean.
În ultimii ani, doctorul Gaube si-a desfãsurat activitatea în sectia Reumatologie si Recuperare si mai fãcea parte din conducerea Colegiului Medicilor Neamt.

Articol afisat de 3147 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Tzepelica la data 05.05.2008 03:04
Sa vedeti cate regrete mincinoase vor exprima numerosii sai dusmani,
cei care l-au umilit si tarat prin noroi in 2004, cand l-au inlocuit din functia de sef de sectie cu "marele savant de renume mondial" PDL-ist, doctorul Andrita !
Sincer il regreta doar personalul care a lucrat cu el atatea ani, dar mai ales miile sale de pacienti carora le-a alinat suferintele.
Dumnezeu sa-l odiheasca !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective