Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trei ministere au sarcini stricte în judetul Neamt

Ministerul Mediului, al Transporturilor si Internelor au sarcini clare ca într-o perioadã cît se poate de scurtã sã punã la punct mai multe obiective care au fost distruse de inundatii. Dupã retragerea apelor, autoritãtile judetene si nationale s-au deplasat în zonele calamitate si s-a stabilit ceea ce are de fãcut fiecare minister pentru structurile sale din teritoriu. Astfel, Ministerul Mediului are sarcina de a rezolva problema apãrãrii malurilor si îndiguirea Siretului la Doljesti. Pentru aceastã lucrare existã studiu de fezabilitate avizat de Directia Apelor Siret Bacãu si Administratia Nationalã „Apele Române“. Acelasi minister are de refãcut apãrarea malului stîng al Siretului la Rotunda, pentru care existã întocmit studiu de prefezabilitate. Ultimele douã probleme pe care le are de solutionat se referã la îndiguirea si apãrarea de mal a Siretului la Recea - studiu de fezabilitate avizat de DAS Bacãu si AN „Apele Române“ si apãrarea de mal drept a Siretului la Cotu Vames.
Ministerul Transporturilor are de intervenit pe DN15B km 9+500 - 9+650 pentru consolidarea versantului, refacerea terasamentelor si a corpului de drum pentru satul Petru Vodã, studiul fiind în curs de elaborare. Ministerul Internelor are ca sarcinã refacerea drumurilor judetene si a podurilor de pe drumurile judetene afectate - au fost fãcute expertizele si contractate proiectele tehnice. Anchetele sociale (1.296), odatã ajunse la final, au stabilit cã 4.594 de persoane afectate vor primi cîte un ajutor de 300 lei fiecare. Acest ajutor se suplimenteazã pentru cei cãrora le-au fost afectate casele. Astfel, familiile si persoanele singure ale cãror locuinte au fost distruse în totalitate - 172 de cazuri - vor primi cîte 800 lei fiecare, familiile si persoanele singure ale cãror case au fost distruse peste 50% - 481 de cazuri - vor primi cîte 500 lei fiecare, familiile si persoanele singure ale cãror case au fost afectate pînã în 50% - 643 de cazuri - vor primi cîte 300 lei fiecare. Totalul sumelor solicitate la nivelul judetului este de 1.946.200 lei.
Prefectul Toader Mocanu a prezentat, la sfîrsitul sãptãmînii trecute, proiectul caselor ANL. Suprafata totalã construitã a unei case este de 60,05 mp, iar suprafata utilã - 47,25 mp. Valoarea materialelor de constructie pentru o casã se ridicã la 40.000 lei, iar manopera se apreciazã cã va ajunge între 10.000 si 15.000 lei. „Pînã în iarnã trebuie sã le terminãm“, a declarat prefectul.

Articol afisat de 1652 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Ploile
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective