Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trei ministere au sarcini stricte în judetul Neamt

Ministerul Mediului, al Transporturilor si Internelor au sarcini clare ca într-o perioadă cît se poate de scurtă să pună la punct mai multe obiective care au fost distruse de inundatii. După retragerea apelor, autoritătile judetene si nationale s-au deplasat în zonele calamitate si s-a stabilit ceea ce are de făcut fiecare minister pentru structurile sale din teritoriu. Astfel, Ministerul Mediului are sarcina de a rezolva problema apărării malurilor si îndiguirea Siretului la Doljesti. Pentru această lucrare există studiu de fezabilitate avizat de Directia Apelor Siret Bacău si Administratia Natională „Apele Române“. Acelasi minister are de refăcut apărarea malului stîng al Siretului la Rotunda, pentru care există întocmit studiu de prefezabilitate. Ultimele două probleme pe care le are de solutionat se referă la îndiguirea si apărarea de mal a Siretului la Recea - studiu de fezabilitate avizat de DAS Bacău si AN „Apele Române“ si apărarea de mal drept a Siretului la Cotu Vames.
Ministerul Transporturilor are de intervenit pe DN15B km 9+500 - 9+650 pentru consolidarea versantului, refacerea terasamentelor si a corpului de drum pentru satul Petru Vodă, studiul fiind în curs de elaborare. Ministerul Internelor are ca sarcină refacerea drumurilor judetene si a podurilor de pe drumurile judetene afectate - au fost făcute expertizele si contractate proiectele tehnice. Anchetele sociale (1.296), odată ajunse la final, au stabilit că 4.594 de persoane afectate vor primi cîte un ajutor de 300 lei fiecare. Acest ajutor se suplimentează pentru cei cărora le-au fost afectate casele. Astfel, familiile si persoanele singure ale căror locuinte au fost distruse în totalitate - 172 de cazuri - vor primi cîte 800 lei fiecare, familiile si persoanele singure ale căror case au fost distruse peste 50% - 481 de cazuri - vor primi cîte 500 lei fiecare, familiile si persoanele singure ale căror case au fost afectate pînă în 50% - 643 de cazuri - vor primi cîte 300 lei fiecare. Totalul sumelor solicitate la nivelul judetului este de 1.946.200 lei.
Prefectul Toader Mocanu a prezentat, la sfîrsitul săptămînii trecute, proiectul caselor ANL. Suprafata totală construită a unei case este de 60,05 mp, iar suprafata utilă - 47,25 mp. Valoarea materialelor de constructie pentru o casă se ridică la 40.000 lei, iar manopera se apreciază că va ajunge între 10.000 si 15.000 lei. „Pînă în iarnă trebuie să le terminăm“, a declarat prefectul.

Articol afisat de 1387 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Ploile
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective