Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Verdict: politist bãut

Verdict: politist bãut

• agentul Leonard Trifescu avea o îmbibatie de alcool în sînge de 1,10 la mie • si asta la mai bine de douã ore de la comiterea accidentului • la auzul vestii cã ziaristii de la „Monitorul“ sînt pe urmele lui, politistul a vrut sã fugã din Spitalul Ceahlãu • sînt indicii care ar putea duce la concluzia cã el ar fi vrut sã musamalizeze cazul, încercînd sã-i inducã în eroare pe superiorii sãi • pentru fapta comisã, politistul riscã sã fie exclus din structurile Politiei • cetãteanul german a scãpat ca prin minune doar cu cîteva leziuni usoare •

Cauzele accidentului petrecut vineri dupã-amiazã, în comuna Hangu, cînd un motociclist din Germania a fost lovit de un autoturism condus de un agent de la Postul de Politie Hangu, au fost elucidate în mare parte. Astfel, s-a stabilit cã Leonard Trifescu, politistul de 25 de ani, aflat la volanul Volkswagen-ului, era bãut, si încã bine. Rezultatul probelor biologice au arãtat cã omul legii avea o îmbibatie de alcool în sînge de 1,10, iar a doua probã, luatã dupã o orã, a arãtat o îmbibatie de 0,95. Prima probã a fost recoltatã la mai bine de douã ore de la producerea accidentului si cum linia alcoolemiei era descendentã, rezultã cã, în momentul comiterii faptei, politistul se putea lãuda cu o alcoolemie mult mai ridicatã.
De asemenea, rezultatul primelor cercetãri ar putea duce la concluzia cã politistul Trifescu ar fi intentionat sã musamalizeze accidentul, încercînd sã-i inducã în eroare si pe superiorii de la Piatra Neamt. El nu a raportat cã a fost implicat într-un accident rutier. Povestea, sustinutã de probe, sunã astfel. Imediat dupã ce motociclistul a fost lovit de masina politistului, la fata locului au oprit mai multi soferi care se aflau în trecere prin zonã. Unul dintre ei a sunat la 112 si a raportat evenimentul. Asa cum se procedeazã în astfel de cazuri, operatorul de la 112 a luat legãtura cu politistul care era de serviciu la Postul de Politie Hangu. Omul cu pricina nu era altul decît agentul Trifescu care, spre nenorocul sãu, era deja la fata locului. Contactat de ofiterul de serviciul de la Politia Neamt, Trifescu a precizat cã este vorba de un accident usor de circulatie si cã se va ocupa de întocmirea procesului verbal. Nu a scos nici o vorbulitã cã el ar fi fost autorul si cã victima pe care a accidentat-o zburase cîtiva metri într-o prãpastie. Ofiterul de serviciu a constatat cã este ceva în neregulã cu agentul Trifescu si a raportat acest lucru superiorilor care, la rîndul lor, au dispus efectuarea de verificãri suplimentare. Nu a mai fost nevoie, pentru cã dubiosul comportament al agentului Trifescu a fost elucidat rapid de un alt apel la 112. Aflat în timpul programului, Leonard Trifescu era îmbrãcat cu haine de politist. Cînd a realizat gravitatea faptei comise si fiindu-i teamã de reactia soferilor la vederea uniformei, el si-a scos tricoul, uitînd cã are pistolul la brîu. Realizînd cã este vorba de un politist beat, o femeie a sunat la 112. Informatia a ajuns pe masa conducerii Politiei Neamt. Odatã elucidat comportamentul agentului, la fata locului a fost trimis un echipaj al Politiei Rutiere, condus de comisarul Neculai Catanã.
Agentul Leonard Trifescu nu a fost gãsit nici la sediul Postului de Politie, dar nici la Spitalul Bicaz, acolo unde ar fi fost normal sã fie. El se afla la Spitalul Ceahlãu, unde ajunsese ajutat de un coleg politist, un agent pe nume Buga. Invocînd o durere în zona toracelui, politistul a spus cã nu poate sã sufle în alcooltester, iar acest lucru a fost consemnat în procesul-verbal. Probele de sînge au fost prelevate, cu atentie, în prezenta sefului Politiei Rutiere, pentru a nu exista suspiciuni. ÃŽntre timp, aflînd cã ziaristii de la „Monitorul“ doresc sã stea de vorbã cu el, agentul Trifescu a vrut sã pãrãseascã spitalul. Acest lucru nu s-a mai întîmplat, el fiind de acord sã meargã pentru a fi audiat la sediul Postului de Politie Hangu.

Motociclist norocos

Asa cum precizam si editia de vineri, în articolul intitulat ,,Trucaj cu epoleti?", accidentul a avut loc în jurul orei 15.30, pe DN 15, la cîtiva kilometri de centrul comunei Hangu. Agentul Leonard Trifescu conducea un autoturism Volkswagen, proprietate personalã, pe directia Hangu - Poiana Teiului. Ajuns într-o curbã la dreapta, subofiterul a pãtruns pe contrasens si a intrat în coliziune cu o motocicletã BMW, condusã regulamentar din sens opus de cãtre Rols Rausenberger, de 46 de ani, din Germania. În urma impactului, motoclistul a zburat peste parapet, iar dupã ce s-a lovit cu capul de un copac, a cãzut într-o prãpastie adîncã de 4-5 metri. Victima a fost transportatã la Spitalul Bicaz, iar de aici la Spitalul Judetean Neamt. Investigatiile medicale au arãtat cã neamtul a suferit leziuni ce necesitã 6-7 zile de îngrijiri medicale, iar acest lucru nu poate sã însemne decît cã a avut un noroc extraordinar, date fiind circumstantele în care s-a produs evenimentul. La o distantã de 50 de metri în spatele motociclistului se deplasa, pe o altã motocicletã BMW, sotia acestuia, Rose Rausenberger, care a intrat si ea în coliziune cu partea din fatã a autoturismului, însã fãrã a suferi leziuni.
Dupã toatã aceastã poveste în care a fost implicat, agentul Trifescu a rãmas fãrã permis de conducere, documentul fiindu-i retinut de politistii de la Circulatie. De asemenea, s-a întocmit un dosar penal care va fi declinat cãtre Parchetul de pe lîngã Tribunalul Neamt. În paralel, conducerea Politiei Neamt a dispus efectuarea unei anchete interne pentru a se stabili clar ce norme ale Codului de eticã si deontologie a politistului au fost încãlcate de agentul Leonard Trifescu. Acesta a intrat în structurile de Politie în luna mai 2006, fiind încadrat din sursã externã. El era detasat de la Politia Poiana Teiului la Politia Hangu pentru o perioadã determinatã.

Articole similare:
Trucaj cu epoleti?

Articol afisat de 3169 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 01.09.2008 16:12
vai dar ce ancheta au facut "reporterrii" astia de la monitorul!
lasati-ne bai boschetari de presa ce sunteti!ziceati ca aveti reporteri pe teren,ca faceti ancheta,si cand colo ne dati tot un comunicat de presa de la IJP. A baut un politist si afacut accident,gata sunteti voi buricul pamantului. Stati pe capul omului un an.Dar cand fac smecherii din oras accidente cu morti si cate 4-5-6 masini tamponate de ce nu mai faceti ancheta?BOSCHETARILOR!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective