Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cozla, stãvilitã în douã luni

Dacã planurile mai-marilor orasului se adeveresc, toamna lui 2008 n-ar trebui sã mai aducã valuri de mîl în locuintele pietrenilor care stau în zona Obor-Kaufland. Asta e speranta celor din fruntea primãriei. Viceprimarul Dragos Chitic spune cã se lucreazã la un zid care sã preia scurgerile de pe Cozla si sã le ducã, prin niste canale colectoare, taman în canalizarea orasului, ca sã nu mai iasã în boxele si sufrageriile oamenilor. Dragos Chitic subliniazã însã cã de vinã nu sînt cei care au tãiat copacii ca sã facã loc pîrtiei de schi si telescaunului. Ci natura si clima. „Este o problemã de deranj în zona respectivã. Multi spun cã e din cauza telescaunului. Eu am discutat si cu specialisti din zonã si încep întîi cu partea rea a problemei, dupã care vã spun si partea bunã. Aceastã problemã în Piatra Neamt existã de zeci de ani în zona respectivã. Nu a apãrut odatã cu amenajarea pîrtiei de schi sau a telescaunului. Problema este veche. Este adevãrat cã precipitatiile abundente cu ani în urmã erau mult mai rare. Acum, clima s-a schimbat si avem foarte des precipitatii care depãsesc uneori 50-60 litri pe metrul pãtrat într-un interval foarte scurt de timp“, spune vicele Chitic. Partea bunã, adaugã acesta, e cã se lucreazã la o solutie. „ÃŽn acest moment se lucreazã la amenajarea unui zid de sprijin care va rezolva definitiv problema si care, zic eu, va fi gata în aceastã toamnã. Apreciez cã în maximum douã luni de zile. Noi încercãm sã profitãm de vremea bunã cît se poate lucra. Proiectul e mult mai complex. ÃŽn zona pîrtiei de schi se vor face niste canale de aductiune a apei care o vor dirija spre zidul de sprijin si de aici în canalizarea orasului. Am primit foarte multe sesizãri în sensul acesta. Se lucreazã la acest zid de sprijin si la un program complex care va rezolva preluarea apelor din scurgerile de pe versanti si transportarea lor cãtre gurile de canalizare ale orasului“, a spus Dragos Chitic.
Lucrarea a fost pasatã în grijã societãtii Perla Invest, cea care administreazã investitiile primãriei de pe deal. Pentru asta, Perla Invest a primit deja 5 milioane de lei, cu care sã stabilizeze versantii în zona de racord a pîrtiei de schi pentru avansati, sã evacueze apa de ploaie care curge de pe Cozla, sã facã acces la utilitãtile din zonã si alimentarea cu apã a clãdirilor de pe deal. Aceastã ultimã parte a proiectului implicã statie de pompare, aductiune, rezervor, conducte de alimentare pentru tunurile de zãpadã artificialã, reteaua de hidranti exteriori pentru statia telegondolei si pentru cea a telescaunului.

Articol afisat de 1845 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mary la data 01.09.2008 07:24
nu mai dezinformati!
Domnule viceprimar va rog respectuos sa nu mai dezinformati lumea.Problema in Obor e de cand s-a contruit partia de ski si telescaunul.locuiesc de 21 ani aici si in 21 ani doar o singura data ni s-au inundat boxele acum 15-16ani la o ploaie de 24ore incontinuu.CONCLUZIA e una singura: cauza acestor inundatii cu mal este una singura - defrisarea padurii ptr a face loc lucrarilor de pe Cozla.
Ad�ugat de dragos_quicki la data 01.09.2008 07:48
Mary!
Muta-te din Obor...nu cred ca se va face ceva. La fel cum noi, iubitorii sporturilor de iarna, nu cred ca vom vedea zapada nici anu asta. Unde sunt tunurile mult promise?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective