Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rãzboiul troitei continuã

• neîntelegerile privind valoarea despãgubirilor în cazul troitei distruse într-un eveniment rutier nu s-au rezolvat • cele douã pãrti nu au ajuns încã la o întelegere • Mãrioara Mihaiu spune cã firma de asigurãri i-a oferit 12.000 de lei, bani insuficienti pentru a reface constructia • directorul sucursalei Neamt a Unita spune cã suma a fost stabilitã de un evaluator de la Bucuresti •

Negocierile dintre pietreanca Mãrioara Mihaiu si reprezentantii societãtii de asigurãri Unita, privind acordarea de despãgubiri pentru o troitã distrusã într-un accident rutier, au intrat într-un impas. Femeia afirmã cã a fãcut absolut tot ce i-a cerut firma de asigurãri, respectiv expertize, devize de lucrãri, însã cu toate acestea problema nu a fost rezolvatã. ÃŽn aceste conditii, Mãrioara Mihaiu este decisã sã se adreseze instantei pentru a i se face dreptate. De partea cealaltã, directorul sucursalei Neamt a Unita, Cristinel Cojocaru, spune cã femeii i s-a oferit suma de 12.000 de lei, pentru reconstructia troitei, însã oferta a fost refuzatã. Valoarea despãgubirii ar fi fost stabilitã de un evaluator al societãtii de asigurare, pe baza documentelor puse la dispozitie de cea care a ridicat troita. „Cei de la firma de asigurãri au evaluat troita la 12.000 de lei, însã asa ceva nu se poate! Si asta, pentru cã nici o firmã de constructii nu va face troita cu acesti bani. Devizul, pe care îl am de la o firmã de profil, aratã cã sînt necesari 49.000 de lei, însã firma de asigurãri nu este de acord cu acestã sumã. Eu le-am cerut sã-mi arate evaluarea de 12.000 de lei, însã nu mi-a fost pusã la dispozitie. Pe de altã parte, le-am propus sã facã troita cu o firmã agreatã de dînsii, pentru cã pe mine nu mã intereseazã decît sã vãd troita în starea în care se afla înaintea accidentului rutier. Au refuzat si mi-au spus sã caut în continuare. Eu nu pot sã gãsesc o firmã care sã facã lucrarea cu banii evaluati de ei. Mi-am respectat toate îndatoririle si nu stiu ce sã mai fac. Mi-au cerut deviz, le-am dat. Evaluare am fãcut. De cîte ori am fost solicitatã, am rãspuns prezent, însã cred cã sînt purtatã pe drumuri intentionat. Pictura în sine ar costa, la acest moment, 60-70 de milioane de lei, poate mai putin. Sã caute ei pictor si sã vadã cît costã. Nu stiu ce sã fac. Mã sfîrseste problema asta, iar toatã aceastã poveste nu-mi face deloc bine. Nu înteleg pe ce bazã au ajuns ei la acea evaluare de 12.000 de lei. Mã voi consulta cu avocatul si, probabil, mã voi adresa instantei“, a declarat Mãrioara Mihaiu.
Cristinel Vãcaru, directorul sucursalei nemtene a societãtii Unita, a confirmat faptul cã troita distrusã în accident a fost evaluatã la 12.000 de lei. Dar nu de el, ci de un specialist de la Bucuresti care lucreazã cu firma Unita. ÃŽntrebat ce documente au stat la baza acestei evaluãri, directorul a precizat cã actele au fost cele depuse de doamna Mihaiu. „Pe baza documentelor prezentate de doamna Mihaiu, expertul de la Bucuresti a stabilit valoarea la 12.000 de lei. Noi i-am propus aceastã sumã doamnei, însã am fost refuzati. Dosarul respectiv se aflã la Bucuresti si acolo se vor lua deciziile. Noi sîntem bine intentionati si sperãm sã ajungem la o întelegere“, a declarat Cristinel Vãcaru.
Troita, care face obiectul acestor neîntelegeri, se aflã pe drumul national, în apropiere de comuna Dulcesti. Monumentul funerar a fost distrus la începutul lunii august în urma unui eveniment rutier. Cum masina implicatã era asiguratã, Mãrioara Mihaiu a solicitat firmei de asigurãri sã refacã troita.
Fiul femeii, Sergiu Mihai Mihaiu, a decedat în 1995, în urma unui accident rutier în locul unde doi ani mai tîrziu mama lui a ridicat
troita. Constructia are toate autorizatiile necesare, asa cum prevedea legislatia valabilã în momentul în care a fost realizatã.

Articol afisat de 1965 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de t_tina la data 12.09.2008 21:24
PRETUL?????
am o mica nelamurire,devizul este de 49.000 RON?
este o troita din aur si pietre scumpe?(cca 13.500€),cred ca este mai bine sa nu se reconstruiasca,asa se vor evita alte accidente,daca nu era troita in drum,masina o lua pe camp ,prin lanul de porumb....
si troita de la Ruginoasa-Valea Neagra a fost daramata de o masina,poate accidentul nu se producea ,daca nu era troita pe traiectorie ,nu credeti?
in Romania se construiesc, doar biserici si troite,bani aruncati in vant si asa credinciosi nu prea mai sunt.....
Ad�ugat de gyovy la data 14.09.2008 17:12
credinciosi nu mai sunt asa cum nu esti nici tu.
ce dracu nu intelegeti toti cei care spuneti ca daca nu era troita nu era si accidentul? chiar vreti sa inlesniti venirea anticristului? facem crasme pe marginea drumului dar troite nu? sa va fie rusine nesimtitilor! femeia aia si-a pierdut un fiu acolo.sunteti dobitoci? asa a considerat ea ca poate sa-si innece amarul.a ridicat o troita.trebuia sa faca un club de noapte? cand si-a pierdut viata fiul ei nu era troita acolo,asa ca nici vorba ca ea sa fi fost un pericol. cand te ia dracu ,te ia fara troita sau mai stiu eu ce si sper sa te convingi de asta swi tu care vorbesti aiurea.femeia nu vrea decat reconstruirea ei,asa cum era,indiferent de costuri.dar asa suntem noi.trebuie sa-si dea cu parerea toti neavenitii si nesimtitii.DA DOAMNE MULTE CLUBURI DE NOAPTE.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective