Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Semafoare defazate prin Piatra

Semafoarele din Piatra Neamt îi cam grãbesc pe pietoni, iar uneori îi obligã si pe soferi la manevre bizare. Desi în ultimele luni s-au cerut semafoare pe bandã rulantã, pe la mai toate trecerile de pietoni care sînt pe bulevardele principale, aparatele montate de primãrie dau acum bãtãi de cap. Cele mai mari necazuri se întîlnesc pe Traian si pe Decebal. Fie sînt nesincronizate - cum e cazul sirului de semafoare din zona BCR de pe bd. Traian pînã spre Petrodava, fie rãmîn ancorate prea mult într-o culoare, de regulã în cea rosie. Semafoarele de la trecerile de pietoni functioneazã la fel de aiuristic. Cele mai reclamate sînt cele recent puse lîngã scoala nr. 4, pe bd. Decebal, dar si cel învecinat, de pe str. Liliacului. La cel de pe Decebal stau pietonii, stau si masinile. Chiar mai mult de 60 de secunde. Dupã ce pornesc masinile, pietonii tot stau. Cel de pe Liliacului, la fel. Cei care se aventureazã si trec pe rosu riscã amenzi pe loc, mai ales în miezul zilei. Asta pentru cã în parcarea de resedintã alãturatã se ascunde de regulã o masinã a politiei. Plasatã strategic la vînãtoare. Probabil cei care s-au plîns de semafoare au picat în procesele verbale ale agentilor. Cert este cã au fost multe reclamatii la adresa semafoarelor de aici.
Comisia rutierã a municipiului, condusã de viceprimarul Dragos Chitic, a luat în discutie problema în sedinta din aceastã sãptãmînã.
„Acest semafor ar trebui regîndit ca timp de rosu. Stã pe culoare principalã cam mult. 60 de secunde mi se pare cam mult timp. Trebuie sã intervenim. Va trebui, totodatã, sã desfiintãm douã - trei locuri de parcare din vecinãtate, care blocheazã vederea. Oricum, o decizie finalã vom lua dupã ce începe scoala, pentru cã vrem sã vedem exact cum se comportã semaforul de la trecerea pentru pietoni. Avînd în vedere cã vor fi foarte multi elevi în trecere pe acolo, trebuie sã vedem exact fluxul ca sã calculãm perioada idealã de traversare. Dupã aceea, vom stabili si durata fiecãrei culori“, a declarat viceprimarul Dragos Chitic.
Un alt semafor buclucas este pe ruta de la Bacãu spre Bicaz. În zona Brãdet - Dimitrie Leonida. Aici apar deseori blocaje pentru cã semaforul a fost pus acum 15 ani si de atunci n-a mai fost nici mãcar sters de praf. Viceprimarul Dragos Chitic spune cã se va monta unul nou, mai performant, care va fi setat sã stea mai mult pe verde pentru masinile care circulã. Scopul este, desigur, fluidizarea traficului.

Articol afisat de 1851 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 14.09.2008 17:17
uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! avem viceprimar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
senzational. Chitic asdta e mai tare decat primarul.Constata tot dar nu rezolva nimic. Lasa-ne mai baiete! Te-au pus astia in carti sa candidezi dupa stefan?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective