Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Telescoape cu monede pe itinerariile Pietrei

• traseele de drumetie pe care vrea sã le facã primãria vor avea telescoape în principalele puncte de atractie • cele patru drumuri sînt conditie obligatorie pentru ca Piatra Neamt sã primeascã statut de statiune turisticã •

Tot ce are de oferit Piatra Neamt, dar si zonele din jurul orasului, vor fi la vedere prin vizor mic. Proiectul primãriei de amenajare a traseelor de drumetie presupune, printre altele, montarea unor telescoape în principalele locuri de belvedere de pe cele patru itinerarii. Municipalitatea a analizat zilele trecute studiul de fezabilitate si raportul cost-beneficiu aferente proiectului de amenajare a celor patru trasee de drumetie în jurul orasului. Concluzia a fost clarã: aceste trasee trebuie musai fãcute, pentru cã altfel Piatra Neamt nu primeste statut de statiune turisticã. ÃŽn plus, proiectul a primit deja 80.000 de lei de la Guvern pentru documentatia tehnicã. Odatã gãsiti banii pentru hîrtii, primãria a semnat contractul pentru realizarea proiectelor si studiilor, iar în luna septembrie a primit o primã turã din ele. E vorba de studiu de fezabilitate si analiza cost-beneficiu, ambele realizate de o firmã din Iasi. „Proiectul este acum pregãtit sã fie depus în cadrul Programului Operational Regional pentru dezvoltare durabilã, astfel încît sã putem accesa finantare externã pentru realizarea celor patru trasee de drumetie. Valoarea totalã a proiectului este de 1.460.000 de lei, cu tot cu TVA, din care finantarea nerambursabilã va acoperi cam 98% din costul eligibil. Diferenta va fi contributia autoritãtii locale“, a declarat Nicoleta Huszaru, purtãtorul de cuvînt al primãriei pietrene.
Potrivit acesteia, principalul obiectiv al proiectului este amenajarea la standarde europene a patru trasee din Piatra Neamt, care vor duce turistul din oras pe culmile împãdurite care strãjuiesc urbea: Cernegura, Cozla, Pietricica si Bîtca Doamnei. „Investitia vizeazã în mod direct infrastructura turisticã a municipiului, amenajarea si valorificarea unui potential natural, istoric si cultural, prin aparitia unor produse si servicii turistice noi. Realizarea acestui proiect are o conditionare economicã localã extrem de importantã, fiind o etapã obligatorie în cadrul strategiei locale de dezvoltare, în care turismul reprezintã un element cheie si un catalizator al vietii economico-sociale. ÃŽn plus, realizarea acestor patru trasee de drumetie este conditie obligatorie pentru ca Piatra Neamt sã obtinã statutul de statiune turisticã“, a adãugat Nicoleta Husaru.
Ruta exactã a traseelor a fost stabilitã, unele trecînd chiar pe proprietãti private, pe care municipalitatea le va cumpãra de la titulari. Potecile vor fi apoi amenajate si securizate astfel încît drumetii sã nu aibã necazuri. Din loc în loc, în puncte cheie, vor fi amenajate platforme de belvedere, adãposturi si refugii turistice. Nu vor lipsi punctele de popas, cu bãncute pentru odihnã, dispersate pe toatã lungimea traseelor. Vor mai fi fãcute marcajele necesare si impuse de reglementãri, panouri informative pentru turisti, cosuri de gunoi (1 la fiecare 150 m), toalete (una la fiecare kilometru) si, ceea ce se vrea atractia principalã, telescoape publice în principalele locuri de admirat panorama. Acestea vor fi programabile si vor functiona cu monede. O fisã îi va permite turistului curios sã admire privelistea numai o anumitã perioadã de timp, telescoapele fiind cu timer programabil. Pentru promovarea acestor lucruri, primãria va face mai multe materiale publicitare, un ghid al traseelor si hãrti turistice, dar le va populariza si pe internet.

Articol afisat de 2022 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de fotografii.4my la data 02.12.2008 13:33
astept cu nerabdare
ca tot ce e scris aici sa fie si realizat ... offffff
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective