Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Decembrie 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Telescoape cu monede pe itinerariile Pietrei

• traseele de drumetie pe care vrea să le facă primăria vor avea telescoape în principalele puncte de atractie • cele patru drumuri sînt conditie obligatorie pentru ca Piatra Neamt să primească statut de statiune turistică •

Tot ce are de oferit Piatra Neamt, dar si zonele din jurul orasului, vor fi la vedere prin vizor mic. Proiectul primăriei de amenajare a traseelor de drumetie presupune, printre altele, montarea unor telescoape în principalele locuri de belvedere de pe cele patru itinerarii. Municipalitatea a analizat zilele trecute studiul de fezabilitate si raportul cost-beneficiu aferente proiectului de amenajare a celor patru trasee de drumetie în jurul orasului. Concluzia a fost clară: aceste trasee trebuie musai făcute, pentru că altfel Piatra Neamt nu primeste statut de statiune turistică. În plus, proiectul a primit deja 80.000 de lei de la Guvern pentru documentatia tehnică. Odată găsiti banii pentru hîrtii, primăria a semnat contractul pentru realizarea proiectelor si studiilor, iar în luna septembrie a primit o primă tură din ele. E vorba de studiu de fezabilitate si analiza cost-beneficiu, ambele realizate de o firmă din Iasi. „Proiectul este acum pregătit să fie depus în cadrul Programului Operational Regional pentru dezvoltare durabilă, astfel încît să putem accesa finantare externă pentru realizarea celor patru trasee de drumetie. Valoarea totală a proiectului este de 1.460.000 de lei, cu tot cu TVA, din care finantarea nerambursabilă va acoperi cam 98% din costul eligibil. Diferenta va fi contributia autoritătii locale“, a declarat Nicoleta Huszaru, purtătorul de cuvînt al primăriei pietrene.
Potrivit acesteia, principalul obiectiv al proiectului este amenajarea la standarde europene a patru trasee din Piatra Neamt, care vor duce turistul din oras pe culmile împădurite care străjuiesc urbea: Cernegura, Cozla, Pietricica si Bîtca Doamnei. „Investitia vizează în mod direct infrastructura turistică a municipiului, amenajarea si valorificarea unui potential natural, istoric si cultural, prin aparitia unor produse si servicii turistice noi. Realizarea acestui proiect are o conditionare economică locală extrem de importantă, fiind o etapă obligatorie în cadrul strategiei locale de dezvoltare, în care turismul reprezintă un element cheie si un catalizator al vietii economico-sociale. În plus, realizarea acestor patru trasee de drumetie este conditie obligatorie pentru ca Piatra Neamt să obtină statutul de statiune turistică“, a adăugat Nicoleta Husaru.
Ruta exactă a traseelor a fost stabilită, unele trecînd chiar pe proprietăti private, pe care municipalitatea le va cumpăra de la titulari. Potecile vor fi apoi amenajate si securizate astfel încît drumetii să nu aibă necazuri. Din loc în loc, în puncte cheie, vor fi amenajate platforme de belvedere, adăposturi si refugii turistice. Nu vor lipsi punctele de popas, cu băncute pentru odihnă, dispersate pe toată lungimea traseelor. Vor mai fi făcute marcajele necesare si impuse de reglementări, panouri informative pentru turisti, cosuri de gunoi (1 la fiecare 150 m), toalete (una la fiecare kilometru) si, ceea ce se vrea atractia principală, telescoape publice în principalele locuri de admirat panorama. Acestea vor fi programabile si vor functiona cu monede. O fisă îi va permite turistului curios să admire privelistea numai o anumită perioadă de timp, telescoapele fiind cu timer programabil. Pentru promovarea acestor lucruri, primăria va face mai multe materiale publicitare, un ghid al traseelor si hărti turistice, dar le va populariza si pe internet.

Articol afisat de 1937 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de fotografii.4my la data 02.12.2008 13:33
astept cu nerabdare
ca tot ce e scris aici sa fie si realizat ... offffff
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective