Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Decembrie 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Telescoape cu monede pe itinerariile Pietrei

• traseele de drumetie pe care vrea s´┐Ż le fac´┐Ż prim´┐Żria vor avea telescoape ´┐Żn principalele puncte de atractie • cele patru drumuri s´┐Żnt conditie obligatorie pentru ca Piatra Neamt s´┐Ż primeasc´┐Ż statut de statiune turistic´┐Ż •

Tot ce are de oferit Piatra Neamt, dar si zonele din jurul orasului, vor fi la vedere prin vizor mic. Proiectul prim´┐Żriei de amenajare a traseelor de drumetie presupune, printre altele, montarea unor telescoape ´┐Żn principalele locuri de belvedere de pe cele patru itinerarii. Municipalitatea a analizat zilele trecute studiul de fezabilitate si raportul cost-beneficiu aferente proiectului de amenajare a celor patru trasee de drumetie ´┐Żn jurul orasului. Concluzia a fost clar´┐Ż: aceste trasee trebuie musai f´┐Żcute, pentru c´┐Ż altfel Piatra Neamt nu primeste statut de statiune turistic´┐Ż. ´┐Żn plus, proiectul a primit deja 80.000 de lei de la Guvern pentru documentatia tehnic´┐Ż. Odat´┐Ż g´┐Żsiti banii pentru h´┐Żrtii, prim´┐Żria a semnat contractul pentru realizarea proiectelor si studiilor, iar ´┐Żn luna septembrie a primit o prim´┐Ż tur´┐Ż din ele. E vorba de studiu de fezabilitate si analiza cost-beneficiu, ambele realizate de o firm´┐Ż din Iasi. „Proiectul este acum preg´┐Żtit s´┐Ż fie depus ´┐Żn cadrul Programului Operational Regional pentru dezvoltare durabil´┐Ż, astfel ´┐Żnc´┐Żt s´┐Ż putem accesa finantare extern´┐Ż pentru realizarea celor patru trasee de drumetie. Valoarea total´┐Ż a proiectului este de 1.460.000 de lei, cu tot cu TVA, din care finantarea nerambursabil´┐Ż va acoperi cam 98% din costul eligibil. Diferenta va fi contributia autorit´┐Żtii locale“, a declarat Nicoleta Huszaru, purt´┐Żtorul de cuv´┐Żnt al prim´┐Żriei pietrene.
Potrivit acesteia, principalul obiectiv al proiectului este amenajarea la standarde europene a patru trasee din Piatra Neamt, care vor duce turistul din oras pe culmile ´┐Żmp´┐Żdurite care str´┐Żjuiesc urbea: Cernegura, Cozla, Pietricica si B´┐Żtca Doamnei. „Investitia vizeaz´┐Ż ´┐Żn mod direct infrastructura turistic´┐Ż a municipiului, amenajarea si valorificarea unui potential natural, istoric si cultural, prin aparitia unor produse si servicii turistice noi. Realizarea acestui proiect are o conditionare economic´┐Ż local´┐Ż extrem de important´┐Ż, fiind o etap´┐Ż obligatorie ´┐Żn cadrul strategiei locale de dezvoltare, ´┐Żn care turismul reprezint´┐Ż un element cheie si un catalizator al vietii economico-sociale. ´┐Żn plus, realizarea acestor patru trasee de drumetie este conditie obligatorie pentru ca Piatra Neamt s´┐Ż obtin´┐Ż statutul de statiune turistic´┐Ż“, a ad´┐Żugat Nicoleta Husaru.
Ruta exact´┐Ż a traseelor a fost stabilit´┐Ż, unele trec´┐Żnd chiar pe propriet´┐Żti private, pe care municipalitatea le va cump´┐Żra de la titulari. Potecile vor fi apoi amenajate si securizate astfel ´┐Żnc´┐Żt drumetii s´┐Ż nu aib´┐Ż necazuri. Din loc ´┐Żn loc, ´┐Żn puncte cheie, vor fi amenajate platforme de belvedere, ad´┐Żposturi si refugii turistice. Nu vor lipsi punctele de popas, cu b´┐Żncute pentru odihn´┐Ż, dispersate pe toat´┐Ż lungimea traseelor. Vor mai fi f´┐Żcute marcajele necesare si impuse de reglement´┐Żri, panouri informative pentru turisti, cosuri de gunoi (1 la fiecare 150 m), toalete (una la fiecare kilometru) si, ceea ce se vrea atractia principal´┐Ż, telescoape publice ´┐Żn principalele locuri de admirat panorama. Acestea vor fi programabile si vor functiona cu monede. O fis´┐Ż ´┐Żi va permite turistului curios s´┐Ż admire privelistea numai o anumit´┐Ż perioad´┐Ż de timp, telescoapele fiind cu timer programabil. Pentru promovarea acestor lucruri, prim´┐Żria va face mai multe materiale publicitare, un ghid al traseelor si h´┐Żrti turistice, dar le va populariza si pe internet.

Articol afisat de 2064 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de fotografii.4my la data 02.12.2008 13:33
astept cu nerabdare
ca tot ce e scris aici sa fie si realizat ... offffff
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective