Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 2 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Selectiile, muncã grea pentru antrenorii de atletism

• antrenorii gãsesc tot mai greu copii dispusi sã acorde o sansã atletismului • bilantul acestei toamne numãrã 18 copii, însã, din experienta anilor trecuti, antrenoarele Carmen Bolea si Tereza Lungu se asteaptã ca unii sã renunte •

Cum sezonul competitional la atletism s-a încheiat încã din varã, odatã cu începerea scolii antrenorii de la Clubul Atletic au pornit cãutãrile prin scolile din oras, în vederea formãrii de noi grupe de copii care sã continue rezultatele unor predecesori ca Anton Ghercã sau Florin Asmarandei, sportivi care au terminat de curînd junioratul la CA Roman. Din pãcate, greutãtile din anii trecuti au persistat si acum, astfel încît dupã douã luni de selectie perspectivele nu sunt extrem de îmbucurãtoare. Antrenorilor le este din ce în ce mai greu sã-i atragã pe elevi spre disciplinele atletice, dar la fel de adevãrat este si faptul cã gãsesc tot mai putini copii cu calitãtile necesare pentru atletism. „ÃŽn zilele noastre copiii fac tot mai putinã miscare si în cel mai fericit caz se multumesc cu orele de sport cuprinse în orarul scolar. Nu sînt încurajati sã facã sport, iar cînd mergi prin scoli constati cã foarte putini au un fond fizic cît de cît satisfãcãtor de la care sã pornesti, ceea ce înseamnã o bazã de selectie foarte restrînsã, cel putin pentru probele de aruncãri. Cred cã nici la nivelul pãrintilor nu existã o preocupare foarte intensã pentru ca copiii lor sã facã sport deoarece am avut si cazuri de sportivi care au fost selectionati, au rãmas la atletism dar dupã unu-doi ani pãrintii i-au retras de teamã cã sportul le-ar afecta performantele scolare“, a declarat Carmen Bolea.
Antrenoarele Carmen Bolea si Tereza Lungu se considerã norocoase cã au reusit sã formeze în aceastã toamnã o grupã de 10, respectiv 8 copii, însã sînt constiente cã vor trebui sã munceascã serios nu doar la antrenamente ci si pentru a-i mentine pe cei selectionati aproape de atletism în anii care vor urma.
Selectiile au vizat elevi de la clasa a IV-a pînã la a VII-a, iar faza de formare, de initiere a acestora ar putea dura pînã la un an de zile, antrenorii urmînd sã evalueze în detaliu calitãtile motrice, viteza, forta sau îndemînarea copiilor selectionati.
„Atletismul este un sport care necesitã un efort considerabil din partea celui care îl practicã, îti trebuie timp pentru a ajunge în vîrf, chiar dacã vorbim de juniori, unele probe sînt pretentioase, cer calitãti deosebite si cum aceastã disciplinã nu este extrem de mediatizatã este greu sã mentii vie pasiunea copiilor pentru atletism. De fapt, pînã la urmã, conteazã mai putin cîti copii selectionezi, ci cu cîti rãmîi pe termen lung. Eu am gãsit opt copii cu un real potential dar as fi foarte multumitã dacã rãmîn cel putin cu patru“, a precizat Tereza Lungu.

Articol afisat de 1506 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective