Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Se vor locuinte noi, la Tîrgu Neamt

Construirea de locuinte sociale si pentru tineri este unul dintre obiectivele pe care Primãria Tîrgu Neamt si le-a propus în agenda pentru anul 2010. Pe malul drept al Ozanei, înspre cartierul Blebea, s-a identificat un teren care poate fi utilizat pentru ridicarea unor blocuri. Se fac demersuri la Agentia Nationalã a Locuintelor pentru 60 de apartamente pentru tineri de pînã la 35 de ani, si tot atîtea locuinte pentru cazuri sociale. Primarul Decebal Arnãutu a declarat cã a fãcut demersuri la Agentia Natioalã a Locuintei si pentru o casã socialã, cu 6 apartamente, în cartierul Blebea, si ar trebui ca aceastã lucrare sã înceapã în 2010.
Este vorba despre un bloc de locuinte sociale, destinat tinerilor cu venituri modeste, care nu-si permit sã cumpere sau sã construiascã o locuintã. Imobilul va fi amplasat în imediata vecinãtate a fostului cãmin cultural, pe un teren apartinînd domeniului public al urbei, si va avea douã etaje. ÃŽn proiect sînt prevãzute 6 apartamente decomandate, cu o camerã, cu dotãri si finisaje adecvate. Clãdirea va fi racordatã la utilitãti, va fi alimentatã cu energie electricã si apã, iar canalizarea va fi asiguratã în sistem local, cu microstatie de epurare. Obiectivul de investitii a fost aprobat de consilierii locali la începutul anului trecut, cînd în proiect era trecutã o valoare totalã a lucrãrilor de 15,6 miliarde de lei vechi. Un mai vechi deziderat al conducerii primãriei, reabilitarea cãminului de nefamilisti achizitionat cu ani în urmã de la fostul Volvatir, este pe cale sã se realizeze anul acesta. Lucrãrile au început la finele anului trecut. „A fost un ghetou si am reusit sã mutãm toti cetãtenii din el, astfel cã acum nu mai sînt acolo locatari. Dupã finalizarea lucrãrilor, acest imobil va fi bijuteria orasului Tîrgu Neamt si un exemplu pentru ceilalti cetãteni din localitate, sã înteleagã cã si blocurile lor pot sã devinã ca acest cãmin al Volvatirului“, a spus primarul Decebal Arnãutu. Lucrãrile sînt efectuate de firma General Construct Piatra Neamt, cîstigãtoarea licitatiei organizatã de Agentia Nationalã a Locuintei. Imobilul a fost achizitionat de primãrie de la fostul Volvatir, cu cîtiva ani în urmã, iar administratia localã si-a propus sã-l transforme, cu ajutorul ANL, din bloc de garsoniere într-unul cu 46 de apartamente cu o camerã si 4 apartamente cu douã camere, la care vor avea acces tinerii cu vîrste de pînã la 35 de ani. Dacã banii vor intra la timp în contul constructorului, lucrãrile ar trebui sã fie finalizate pe la jumãtatea anului viitor. Muncitorii s-au apucat deja de treabã, au montat tîmplãria la ferestre, iar acum se ocupã de acoperis, astfel încît sã poatã lucra în voie în interior chiar dacã temperaturile de afarã vor scãdea foarte mult.

Articol afisat de 1735 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective