Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2010
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Ianuarie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Se vor locuinte noi, la Tîrgu Neamt

Construirea de locuinte sociale si pentru tineri este unul dintre obiectivele pe care Primăria Tîrgu Neamt si le-a propus în agenda pentru anul 2010. Pe malul drept al Ozanei, înspre cartierul Blebea, s-a identificat un teren care poate fi utilizat pentru ridicarea unor blocuri. Se fac demersuri la Agentia Natională a Locuintelor pentru 60 de apartamente pentru tineri de pînă la 35 de ani, si tot atîtea locuinte pentru cazuri sociale. Primarul Decebal Arnăutu a declarat că a făcut demersuri la Agentia Natioală a Locuintei si pentru o casă socială, cu 6 apartamente, în cartierul Blebea, si ar trebui ca această lucrare să înceapă în 2010.
Este vorba despre un bloc de locuinte sociale, destinat tinerilor cu venituri modeste, care nu-si permit să cumpere sau să construiască o locuintă. Imobilul va fi amplasat în imediata vecinătate a fostului cămin cultural, pe un teren apartinînd domeniului public al urbei, si va avea două etaje. În proiect sînt prevăzute 6 apartamente decomandate, cu o cameră, cu dotări si finisaje adecvate. Clădirea va fi racordată la utilităti, va fi alimentată cu energie electrică si apă, iar canalizarea va fi asigurată în sistem local, cu microstatie de epurare. Obiectivul de investitii a fost aprobat de consilierii locali la începutul anului trecut, cînd în proiect era trecută o valoare totală a lucrărilor de 15,6 miliarde de lei vechi. Un mai vechi deziderat al conducerii primăriei, reabilitarea căminului de nefamilisti achizitionat cu ani în urmă de la fostul Volvatir, este pe cale să se realizeze anul acesta. Lucrările au început la finele anului trecut. „A fost un ghetou si am reusit să mutăm toti cetătenii din el, astfel că acum nu mai sînt acolo locatari. După finalizarea lucrărilor, acest imobil va fi bijuteria orasului Tîrgu Neamt si un exemplu pentru ceilalti cetăteni din localitate, să înteleagă că si blocurile lor pot să devină ca acest cămin al Volvatirului“, a spus primarul Decebal Arnăutu. Lucrările sînt efectuate de firma General Construct Piatra Neamt, cîstigătoarea licitatiei organizată de Agentia Natională a Locuintei. Imobilul a fost achizitionat de primărie de la fostul Volvatir, cu cîtiva ani în urmă, iar administratia locală si-a propus să-l transforme, cu ajutorul ANL, din bloc de garsoniere într-unul cu 46 de apartamente cu o cameră si 4 apartamente cu două camere, la care vor avea acces tinerii cu vîrste de pînă la 35 de ani. Dacă banii vor intra la timp în contul constructorului, lucrările ar trebui să fie finalizate pe la jumătatea anului viitor. Muncitorii s-au apucat deja de treabă, au montat tîmplăria la ferestre, iar acum se ocupă de acoperis, astfel încît să poată lucra în voie în interior chiar dacă temperaturile de afară vor scădea foarte mult.

Articol afisat de 1556 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective