Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 30 Septembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scandal în Camera Deputaþilor

• deputaþii PSD s-au retras joi de la lucrãrile Camerei Deputaþilor, dupã ce deputatul liberal Gabriel Zamfir le-a spus, de la tribunã, cã-i „dispreþuieºte“

„Electoratul nu m-a trimis aici ca sã asist la bãtaia de joc care se prelungeºte prin toate pauzele (...) electoratul m-a trimis sã vã dispreþuiesc“, a spus deputatul PNL, precizînd cã nu ar trebui sã se mai prelungeascã „mascarada“ din Parlament pe tema Regulamentului.
Viorel Hrebenciuc (PSD) a anunþat cã PSD se retrage de la lucrãri pînã cînd deputatul liberal îºi va cere scuze. Hrebenciuc a apreciat cã parlamentarului PNL i-au cedat nervii, menþionînd cã deputatul liberal a fost trimis în Parlament sã voteze legile prioritare pentru integrarea europeanã ºi nu modificãrile la Regulament.
ªedinþa a fost suspendatã pentru un sfert de orã, conducerea Camerei Deputaþilor ºi liderii grupurilor parlamentare întrunindu-se pentru a discuta acest incident. Dupã întîlnire, prima parte a lucrãrilor Camerei a fost întreruptã, deputaþii urmînd sã se reuneascã dupã-amiazã, dupã pauza de masã.
Viceliderul grupului parlamentar al PSD, Bogdan Niculescu Duvãz, a precizat cã, în lipsa scuzelor din partea deputatului PNL, PSD nu are nici un motiv sã intre la lucrãrile Camerei Deputaþilor. „Nu cred cã sub cupola Parlamentului ideea dispreþuirii poate sã aibã loc. E inadmisibil sã se proliferese jigniri în masã de la tribuna Parlamentului“, a spus Niculescu Duvãz, arãtînd cã persoana care nu este în stare sã-ºi stãpîneascã nervii este „demnã de dispreþ“.
Preºedintele Camerei Deputaþilor, Adrian Nãstase, a declarat, dupã întîlnirea liderilor de grup ºi a conducerii Camerei, cã afirmaþia deputatului liberal este „intolerabilã“, ºi „cea mai urîtã declaraþie politicã“ pe care a ascultat-o de cînd este în Parlament.
Nãstase a spus cã grupul PNL urmeazã sã precizeze dacã este de acord sau dacã se delimiteazã de declaraþia liberalului Zamfir. Adrian Nãstase a arãtat cã PSD îºi va preciza poziþia în funcþie de atitudinea grupului parlamentar al PNL.
ÃŽntrebat de ziariºti dacã PSD nu ar fi dezavantajat în cazul în care nu ar mai participa la lucrãrile Camerei ºi la dezbaterile pe Regulament, Adrian Nãstase a spus cã „o grevã parlamentarã poate sã înceapã mai devreme“.
În prima parte a lucrãrilor Camerei Deputaþilor, deputaþii au luat trei pauze de consultãri, cerute în special de PSD. Timpul total pentru aceste pauze a fost de o orã ºi jumãtate, deputaþii nereuºind sã discute decît douã articole din proiectul de modificare a Regulamentului Camerei.
În timpul dezbaterilor, deputaþii au eliminat din proiectul de modificare a a Regulamentului Camerei un text prin care cetãþenii români sau persoanele juridice ar fi putut adresa Comisiei de validare a Camerei Deputaþilor sesizãri sau contestaþii cu privire la mandatele deputaþilor.

Articol afisat de 1352 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective