Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Jaf de 1,5 miliarde de lei la pont

Jaf de 1,5 miliarde de lei la pont

• la percheziþiile efectuate la domiciliile autorilor au fost gãsite adresele unor persoane cu stare ce urmau a fi jefuite • patronul unui restaurant a fost cãlcat de hoþi • din locuinþã au fost furaþi 28.000 de euro, 10.000 de dolari, bijuterii din aur ºi haine din piele • hoþii, proaspãt ieºiþi din puºcãrie, au venit în Neamþ la pont •

Poliþiºtii nemþeni împreunã cu omologii din Bacãu au reuºit sã identifice la sfîrºitul acestei sãptãmîni autorii celui mai mare furt din judeþul Neamþ, prejudiciul depãºind suma de 1,5 miliarde de lei. Vineri, 30 septembrie, a fost reþinut, în urma unei acþiuni spectaculoase, ªtefan Puþanu, în vîrstã de 35 de ani, din Bacãu. Al doilea autor, Cãtãlin O., 35 de ani, tot din Bacãu, se sustrage urmãririi penale ºi a fost dat în urmãrire generalã. Cei doi bãcãuani, ambii fãrã ocupaþie ºi cu antecedente penale, sînt acuzaþi cã, pe 12 septembrie, au pãtruns în locuinþa lui I. G., în vîrstã de 72 de ani, din Poiana Teiului, ziua în amiaza mare ºi au sustras 28.000 de euro, 10.000 de dolari, mai multe bijuterii din aur ºi cîteva haine din piele, producînd un prejudiciu de peste 1,5 miliarde de lei. La data amintitã, I. G., care este patronul unui restaurant ºi a unui bar din localitate, a sesizat cã între orele 11 ºi 16, timp în care a lipsit de acasã, autori necunoscuþi au intrat în casã ºi l-au jefuit. Bãtrînul pãstra atît de mulþi bani în casã întrucît acum cîþiva ani, în urma falimentului Bankoop, a pierdut o mare sumã de bani. Se pare cã dezamãgit de sistemul bancar a decis sã-ºi transforme economiile în valutã, bijuterii ºi alte valori.
Imediat dupã primirea sesizãrii, lucrãtorii Biroului de Poliþie Poiana Teiului au demarat cercetãrile ºi cea mai plauzibilã ipotezã era cã fãptaºii au venit la pont. Adicã cineva le-a spus cã localnicul din Poiana Teiului este înstãrit ºi cã þine acasã mari sume de bani. Este posibil ca acest cineva sã fie o persoanã care cunoaºte foarte bine pãgubaºul. Au fost identificaþi cîþiva sãteni care au declarat cã au vãzut în ziua jafului persoane strãine de localitate ºi, dupã spusele acestora, agentul ºef Dragoº Rotaru, din cadrul Serviciului de Investigaþii Criminale Neamþ, a întocmit un portret robot al unuia dintre suspecþi. Tot martorii au relatat cã la faþa locului au vãzut un taxi ce avea numere de înmatriculare de Bacãu. Întrucît toate datele indicau cã autorii puteau fi din judeþul vecin s-a luat legãtura cu Serviciul de Investigaþii Criminale Bacãu.

Descoperire ºoc la percheziþie
Dupã mai multe zile de filaj, atunci cînd au fost siguri cã vor prinde autorii, criminaliºtii din cele douã judeþe au descins în mai multe locaþii reuºind sã-l reþinã pe ªtefan Puþanu ºi sã-l identifice pe cel de-al doilea autor, Cãtãlin O. „Acþiunea de identificare ºi prindere a celor doi autori a fost una extrem de laborioasã ºi a implicat o colaborare perfectã între criminaliºtii nemþeni ºi cei din Bacãu. De asemenea, potretul robot care a fost întocmit extrem de bine, fiind foarte apropiat de realitate, ne-a ajutat în acþiunile noastre. A fost un caz extrem de dificil pentru cã am avut de-a face cu niºte infractori deosebit de periculoºi, recidiviºti ºi versaþi în a eluda legea“, a precizat subcomisarul Eliazãr Cioinegel, ºeful Biroului de Poliþie Poiana Teiului. Poliþiºtii au fãcut ºi percheziþii în trei locuinþe, iar în casa lui Puþanu au gãsit 1.000 de dolari ºi 300 de euro. Cu o parte din bani, fãptaºii ºi-au cumpãrat produse electronice ºi electrocasnice, care au fost gãsite la locuinþele infractorilor. Aceste bunuri au fost puse sub sechestru în vederea despãgubirii victimei. ªocant pentru poliþiºti a fost gãsirea în casa lui Puþanu a unor adrese ale unor persoane publice cu stare materialã deosebitã din judeþul Neamþ. Se pare cã locuinþele acestora urmau sã fie jefuite. Oamenii legii cred cã bãcãuanii au stat în penitenciar cu un infractor nemþean care cunoºtea detalii despre averea unor persoane înstãrite. Ambii autori au fost eliberaþi recent din penitenciar, Puþanu ieºind din Penitenciarul Bacãu în luna aprilie 2005 unde ispãºise o pedeapsã cu închisoarea pentru comiterea mai multor furturi din locuinþe.
Ieri, ªtefan Puþanu a fost arestat preventiv pe o perioadã de 29 de zile pentru comiterea infracþiunii de furt calificat.

Articol afisat de 1804 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective