Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sport 1 Octombrie 2005
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Steaua, Dinamo ºi Rapid, în grupele Cupei UEFA

Reprezentantele fotbalului românesc au reuºit joi seara sã confirme rezultatele bune înregistrate în primele manºe ale turului întîi ale Cupei UEFA. Toate au jucat ceea ce a trebuit pentru a tranºa calificarea, însã performera este Rapid. Echipa lui Rãzvan Lucescu a eliminat pe Feyenoord Rotterdam, liderul la zi al campionatului olandez. Spectatorii bucureºteni au creat o atmosferã de toatã lauda, iar Rapid s-a impus în teren prin determinare ºi putere de luptã. Giuleºtenii au deschis scorul repede, în minutul 12, cînd Buga a avut noroc ºi a încheiat o fazã lucratã de mijlocaºii alb-viºinii. Oaspeþii au fost cei care pînã la final au controlat jocul, încercînd sã întoarcã situaþia în favoarea lor.
Steaua a realizat „setul“ împotriva celor de la Valerenga Oslo, scor 6-1 pe ansamblul celor douã manºe. Dupã victoria din tur, 3-0, elevii lui Oleg Protasov au oferit un spectacol frumos publicului constãnþean, rezultatul final fiind 3-1. Scorul a fost deschis de Dicã, în minutul 30, iar, dupã 10 minute, a marcat ºi Boºtinã. Valerenga nu a jucat nimic nici la Constanþa, iar la începutul reprizei a doua a primit ºi golul umilinþei de la Iacob ('48). De menþionat cã fostul jucãtor al Galaþiului a marcat pentru Steaua în toate partidele în care roº-albaºtrii au perforat porþile adverse în acest sezon al cupelor europene.
Dinamo a întregit trioul românesc în grupele Cupei UEFA. Dupã un recital oferit în partida din tur, în care a zdrobit pe Everton cu 5-1, Dinamo a jucat doar pentru calificare în Anglia. Nu a trecut deseori mijlocul terenului ºi ºi-a creat puþine ocazii. Ioan Andone a jucat însã bine din punct de vedere tactic, deoarece Everton nu a fãcut altceva decît sã scoatã mingea în lateral pentru centrãri în careul lui Gaev. Tamaº, Moþi, Pleºan ºi ceilalþi au respins cu regularitate centrãrile, fiind depãºiþi numai o datã, cînd Ferguson, marcat de „înaltul“ Florentin Petre, a recentrat pentru lovitura de cap a lui Cahill. Australianul a marcat pentru 1-0 în minutul 28, dar aceasta a fost singura datã cînd Gaev a fost depãºit. În rest, la Liverpool s-a consemnat un joc de luptã ºi de uzurã în care oaspeþii au apãrat cu isteþime rezultatul din tur. Deºi britanicii au fost cei care au jucat dur ºi au lovit la fiecare duel, nici unul nu a fost „amendat“ cu roºu. Calificarea dinamoviºtilor a fost umbritã de „nesãbuinþa“ lui Pleºan, care aproape cã i-a rupt coloana spaniolului Arteta la o fazã la care merita eliminare ºi o suspendare drasticã.

Articol afisat de 1739 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective