Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 1 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Traian Bãsescu sare la beregata PSD

Traian Bãsescu sare la beregata PSD

• PSD duce o campanie teribilã pentru ca România sã rateze integrarea, declarã preºedintele României

Preºedintele Traian Bãsescu a declarat vineri, la Craiova, în cadrul unei conferinþe de presã, cã „PSD duce în acest moment o campanie teribilã„“ astfel încît România sã rateze momentul integrãrii în Uniunea Europeanã la 1 ianuarie 2007. „Cînd am realizat nevoia de alegeri anticipate - imediat dupã ce s-au aºezat structurile camerelor - aveam experienþa unui mandat cu un PSD care nu avea 51 la sutã în Consiliul General al Capitalei, dar care mi-a blocat timp de trei ani activitatea. S-a putut lucra cu ei în primele ºase luni, dupã care s-a stabilit sistemul de blocare a propunerilor primarului ºi timp de trei ani ºi jumãtate mandatul meu a fost urîþit de aceºti oameni care nu au nici un fel de respect pentru populaþie. Pe ei îi intereseazã doar blocarea activitãþii. Vã asigur, ºi spun cu document în acest sens, cã PSD desfãºoarã o teribilã campanie pentru un eºec în intenþia Guvernului de a materializa dreptul nostru de intrare în Uniunea Europeanã la 1 ianuarie 2007. Pentru cã interesul lor este sã aibã motivaþie de a ataca Guvernul ºi nu îi intereseazã interesul celor 22 milioane de români“, a afirmat preºedintele Bãsescu.
Traian Bãsescu a spus cã „pe aceeaºi linie se înscrie ºi atitudinea PSD din Parlament, aceea de blocare a activitãþii celor douã camere: pentru a putea sã dea senzaþia cã îºi mai pot menþine structurile în teritoriu au nevoie ca numãrul 2 ºi 3 în stat sã fie reprezentanþii PSD-ului“. „Din acest motiv, acþiunea majoritãþii de a schimba ºefii celor douã camere este necesarã. Nu pot aprecia în cît timp se va întîmpla acest lucru, dar o consider absolut necesarã pentru ca PSD-ul sã piardã într-adevãr puterea ºi sã fie aºezat acolo unde îi este locul - în opoziþie -, pentru cã a avut un mandat care a fost caracterizat prin corupþie, a instituþionalizat corupþia ºi de aceea trebuie sã meargã în totalitate în opoziþie, ºi nu parþial. Acþiunea majoritãþii parlamentare este una corectã ºi sînt departe de a crede declaraþiile lui Mircea Geoanã de bunã-credinþã. Mircea Geoanã este un politician care pune interesul lui de departe înaintea interesului naþional“, a susþinut Traian Bãsescu.
ªeful statului a subliniat cã deblocarea activitãþii Parlamentului este absolut necesarã, iar faptul cã PSD îºi asumã blocarea activitãþii majoritãþii parlamentare, ceea ce implicã ºi blocarea multor legi necesare în procesul de aderare, demonstreazã cã aceastã formaþiune politicã doreºte sã aibã motive de atacuri la adresa puterii ca urmare a eventualei ratãri a obiectivului de la 1 ianuarie 2007.
„Vã pot spune cu certitudine cã obiectivul de la 1 ianuarie 2007 nu se va rata. Guvernul a fãcut paºii necesari în acest sens, însã PSD sperã pînã la capãt“, a conchis preºedintele Traian Bãsescu.

Articol afisat de 1770 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective